Mario + Rabbids Sparks of Hope: Το σύμπαν κινδυνεύει

by Aggeliki Tsoukana

Το Mario + Rabbids Kingdom Battle κυκλοφόρησε πριν μια πενταετία και απέδειξε πως ακόμα και ένας φαινομενικά αταίριαστος συνδυασμός franchises και ειδών gameplay είναι δυνατό να έχει ως κατάληξη ένα καταπληκτικό παιχνίδι, γεμάτο νέες ιδέες. Τώρα, το Mario + Rabbids Sparks of Hope είναι αυτό που διεκδικεί μια θέση στη βιβλιοθήκη και στον ελεύθερο χρόνο σου και παρακάτω θα αναλύσουμε το γιατί αξίζει να το προσθέσεις στη συλλογή σου.

Ο κόσμος του Mario και των Rabbids αντιμετωπίζει μια νέα απειλή που έχει σκοπό της να τον βυθίσει στο απόλυτο χάος. Από τα βάθη του διαστήματος έρχεται η Cursa, μια σκοτεινή ύπαρξη που θέλει να αφανίσει όλα τα ζωντανά πλάσματα. Για μια ακόμα φορά, ο Mario και οι φίλοι του θα συσπειρωθούν για να σώσουν τον κόσμο τους και να διώξουν μια για πάντα την Cursa και τους υποτακτικούς της. Οι μάχες αναμένεται να είναι κάτι παραπάνω από ενδιαφέρουσες.

 

 

Σχεδιασμός κόσμου και χαρακτήρες

Δεν θα ήταν υπερβολή, ούτε άτοπο να ισχυριστεί κανείς ότι, ο σχεδιασμός και οι μηχανισμοί του Mario + Rabbids Sparks of Hope θυμίζουν μέχρι ένα σημείο τα αντίστοιχα στοιχεία του Super Mario Odyssey. Οι πέντε διαφορετικής θεματολογίας πλανήτες από τους οποίους θα κληθείς να περάσεις ακολουθούν τη λογική του ανοικτού κόσμου, κάτι που δεν συνέβαινε με το Kingfom Battle και η κίνηση των χαρακτήρων κατά τη διάρκεια των μαχών είναι πολύ πιο ελεύθερη, λόγω του ότι δεν υπάρχει πλέον grid. To gameplay αποτελεί τον ιδανικό συνδυασμό εξερεύνησης, αναζήτησης μυστικών, επίλυσης περιβαλλοντικών γρίφων και turn based battles. Αρχικά στη διάθεσή σου θα έχεις τους Mario, Luigi, Peach, Rabbid Mario, Rabbid Luigi και Rabbid Peach, με την παρέα να μεγαλώνει όσο προοδεύεις. Ξεκινώντας την περιπέτειά σου, θα πρέπει να επιλέξεις τους ήρωες της ομάδας σου, τους οποίους μπορείς να αλλάζεις ανά πάσα στιγμή, όχι όμως όταν βρίσκεσαι στη μέση κάθε μάχης. Σημειώνουμε ότι θα υπάρξουν και περιπτώσεις, που το παιχνίδι θα σε υποχρεώσει να χρησιμοποιήσεις συγκεκριμένη σύνθεση. Πολύ γρήγορα, το δίδυμο της ομάδας θα μετατραπεί σε τρίδυμο, γεγονός που προφανώς θα σου προσφέρει περισσότερες δυνατότητες. Κάθε χαρακτήρας έχει τα δικά του όπλα και τις δικές του ειδικές ικανότητες. Η επιλογή τους έχει να κάνει με τη στρατηγική που θέλεις να χαράξεις κάθε φορά και οι συνδυασμοί είναι δεκάδες. Προσοχή, μην υποτιμήσεις κανέναν. Όλοι μπορούν, ανά πάσα στιγμή, να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο. Για να σου δώσουμε μερικά παραδείγματα, ο Mario είναι εξοπλισμένος με ένα ζευγάρι πιστόλια και σε κάθε γύρο μπορεί να χτυπήσεις ταυτόχρονα δύο αντιπάλους. Από την άλλη, η Rabbid Peach ανανεώνει τη χαμένη ενέργεια της ίδιας και των συντρόφων της και διαθέτει ένα ισχυρό όπλο, με το οποίο μπορεί να χτυπάει εχθρούς που βρίσκονται πίσω από εμπόδια. Επίσης, ολοκληρώνοντας αποστολές θα κερδίζεις skill points. Αυτά στη συνέχεια θα τα χρησιμοποιείς για να αναβαθμίζεις τις ικανότητες των πρωταγωνιστών, όπως την αποτελεσματικότητα των όπλων τους, το εύρος που μπορούν να κινηθούν κάθε φορά και πολλά άλλα.

 

 

Αυξημένη ελευθερία κινήσεων

Η αφαίρεση του grid έχει αυξήσει κατά το εύρος που μπορούν να κινηθούν οι χαρακτήρες, εφόσον όμως χρησιμοποιήσουν τους κατάλληλους συνδυασμούς. Για παράδειγμα, ο Mario μπορεί να χτυπήσει με κίνηση Dash έναν εχθρό, να απομακρυνθεί από αυτόν, να πλησιάσει τον Luigi και με τη βοήθειά του να κάνει άλμα να βρεθεί σε υψηλότερο επίπεδο, μετά να χρησιμοποιήσει ένα jump pad που θα τον φέρει κοντά σε μια σωλήνα, να μπει σε αυτή, να βρει ένα σημείο να καλυφθεί, να πυροβολήσει και στη συνέχεια να ενεργοποιήσει την ειδική του ικανότητα. Όλα αυτά αρκεί να μελετάς προσεκτικά κάθε πεδίο μάχης και σε αυτή την κατεύθυνση θα σε βοηθάει το Beep-0, μια συσκευή που μοιάζει με κατασκοπευτικό drone. Θα μπορούσες να πεις ότι οι μάχες είναι δυνατό να ακολουθήσουν και τη λογική ενός γρίφου. Και πραγματικά, είναι άκρως διασκεδαστικό όταν ο συνδυασμός κινήσεων που έχεις κάνει σε έναν γύρο είναι τέτοιος, που και έχεις καταφέρει καίρια χτυπήματα στην αντίπαλη παράταξη και τα μέλη της δεν μπορούν να εξαπολύσουν κάποια ουσιαστική επίθεση.

 

Η δύναμη των Sparks

Κάπου εδώ μπαίνουν στην εξίσωση και τα Sparks. Τα συμπαθητικά αυτά πλάσματα έχουν προκύψει από την ένωση των Lumas με τα Rabbids. Θα αποτελέσουν σημαντικούς βοηθούς καθ’ όλη τη διάρκεια της περιπέτειάς σου, προσφέροντάς σου επιπλέον δυνάμεις, είτε επιθετικές, είτε αμυντικές. Για παράδειγμα, κάποιο Spark μπορεί να κάνει έναν χαρακτήρα αόρατο για δύο γύρους, άλλο να προσελκύσει δίπλα σου αντιπάλους που βρίσκονται σε συγκεκριμένο εύρος, άλλο να ενισχύσει προσωρινά την ισχύ των όπλων και πολλά άλλα. Συνολικά, υπάρχουν 30 Sparks τα οποία θα απελευθερώσεις σταδιακά. Σε δεδομένη στιγμή, κάθε χαρακτήρας μπορεί να συντροφεύεται από δύο, τα οποία έχει την ελευθερία να αλλάζει αλλά όχι όσο διαρκεί μια αναμέτρηση. Κάποιοι εχθροί μπορεί να μην επηρεάζονται από τις δυνάμεις των Sparks και οι συνδυασμοί τους με τους χαρακτήρες είναι τόσοι, που ανεβάζουν κατακόρυφα την ποικιλία του gameplay. Οι δυνάμεις των Sparks είναι επίσης αναβαθμίσιμες.

 

 

Ατμόσφαιρα

Ο σχεδιασμός των κόσμων είναι τέτοιος, που βοηθάει στην αποτύπωση της σοβαρότητας της κατάστασης που αντιμετωπίζει η παρέα του Mario. Ο σχεδιασμός των γραφικών μπορεί να μην αριστεύει, όμως χαρακτηρίζεται ως αξιοπρεπής. Το σημείο όμως για το οποίο αξίζει να δοθούν συγχαρητήρια στην ομάδα ανάπτυξης είναι ο ηχητικός τομέας, μέσω του οποίου είτε αυξάνεται κατακόρυφα το δράμα, είτε οι καταστάσεις γίνονται πιο χαλαρωτικές, γεγονός που είναι απαραίτητο για να υπάρχει ένα ευχάριστο διάλειμμα ανάμεσα στις μάχες, που σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να σε κρατήσουν καθηλωμένο για πάνω από ένα μισάωρο. Στα παραπάνω προστίθεται και το χιούμορ, στοιχείο που χαρακτηρίζει τη σειρά Mario + Rabbids.

 

Γιατί αξίζει να προσθέσεις το παιχνίδι στη συλλογή σου

Συνολικά, το Mario + Rabbids Sparks of Hope είναι ένα εκπληκτικό παιχνίδι και αξίζει κάθε λεπτό από τον χρόνο που θα του αφιερώσεις. Όλες οι αποστολές, τόσο οι κύριες όσο και οι δευτερεύουσες είναι εξίσου σημαντικές για διαφορετικούς λόγους. Οι πρώτες είναι τα σκαλοπάτια, αν μπορούσαμε να τις χαρακτηρίσουμε έτσι, για να προχωρήσεις στην ιστορία. Οι δεύτερες θα σου προσφέρουν επιπλέον πόντους εμπειρίας, χρήματα και star bits, όλα πολύτιμα για να αναβαθμίσεις τους χαρακτήρες και τα Sparks. Τεχνικά, δεν θα αντιμετωπίσεις το παραμικρό πρόβλημα, είτε αποφασίσεις να παίξεις στην οθόνη της τηλεόρασής σου, είτε σε handheld, είτε σε tabletop mode. Άραγε, είσαι έτοιμος να σώσεις τον γαλαξία;

 

 

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη