Razer Edge: ανακοινώθηκε η πρώτη φορητή κονσόλα της Razer

by Aggeliki Tsoukana

Ήταν η μεγάλη και αναπάντεχη ανακοίνωση της φετινής RazerCon. Ο λόγος για την Edge, την πρώτη φορητή κονσόλα της Razer, ειδικά για cloud gaming. Όπως μπορείς να δεις στο trailer που ακολουθεί η Edge είναι σαν ένα Android Smartphone  – αν και η Razer θέλει να τη συγκρίνει με tablet – σε συνδυασμό με το Razer Kishi Pro V2 controller, σε ένα πακέτο.

 

 

Από πλευράς προδιαγραφών η Edge διαθέτει AMOLED οθόνη 6,8 ιντσών, ανάλυσης FHD+, δηλαδή 2.400 x 1.080 pixels, με μέγιστο ρυθμό ανανέωσης 144Hz και sampling rate 288Ηz για άμεση απόκριση στην αφή. Στο εσωτερικό της συναντάμε ένα Snapdragon G3x Gen 1 Gaming Platform chipset, που έχει αναπτυχθεί από την Qualcomm ειδικά για την κονσόλα της Razer. Tο chipset της Qualcomm ψύχεται με ενεργό σύστημα ψύξης, ώστε να εξασφαλίζει τις καλύτερες δυνατές επιδόσεις, όση ώρα και αν παίζεις.

Η μνήμη RAM είναι στα 8GB και είναι τύπου LPDDR5, ο δε εσωτερικός αποθηκευτικός χώρος στα 128GB, με δυνατότητα επέκτασης με κάρτες μνήμης microSD έως 2ΤΒ. Για τον ήχο φροντίζουν δύο στερεοφωνικά ηχεία με υποστήριξη για THX Spatial Audio, να σου θυμίσουμε ότι η THX ανήκει εδώ και χρόνια στη Razer, ενώ η μπαταρία της κονσόλας είναι στα 5.000mAh, με την εταιρεία να μην αποκαλύπτει ακόμα νούμερα αυτονομίας.

Για τον χειρισμό στα παιχνίδια η Edge χρησιμοποιεί όπως γράψαμε και πιο πάνω τo Kishi Pro V2 controller, το οποίο διαθέτει 2 αναλογικούς μοχλούς, δύο προγραμματιζόμενα πλήκτρα, microswitches,  δύο αναλογικά triggers, 2 bumpers και προηγμένο σύστημα ανάδρασης που η εταιρεία ονομάζει HyperSense Haptic Feedback. Φυσικά από τη Razer Edge δεν λείπουν τα μικρόφωνα, καθώς και μία selfie cam των 5MP με υποστήριξη για 1080p βίντεο στα 60 καρέ, ώστε να μπορείς να κάνεις τα livestreams σου.

 

 

Τέλος η κονσόλα θα έρχεται με το Nexus App dashboard, ένα ειδικό περιβάλλον της εταιρείας, φτιαγμένο για gaming και livestreaming. Η κονσόλα θα έρχεται με προεγκατεστημένες τις εφαρμογές του Epic Games, του Xbox Cloud Gaming και του Nvidia GeForce Now, ενώ θα μπορεί να υποστηρίξει και υπηρεσίες remote play όπως το Steam Link, το Moonlight και το Parsec. Όσο για την ασύρματη συνδεσιμότητα η Edge υποστηρίζει Wi-Fi 6E και Bluetooth 5.2.

Η Razer Edge είναι ήδη διαθέσιμη για προ-κράτηση και θα κυκλοφορήσει σε έκδοση Wi-Fi με κόστος στα $399, σε Founder’s Edition – η οποία περιλαμβάνει και τα ασύρματα ακουστικά Razer Hammerhead True Wireless (2021) -, με κόστος στα $499, και τέλος σε έκδοση 5G ειδικά για το δίκτυο της Verizon, σε άγνωστη ακόμα τιμή. Από αυτό καταλαβαίνεις πως η κονσόλα θα είναι διαθέσιμη για την ώρα μόνο για την αγορά της Αμερικής, αν και υποθέτουμε πως αν πετύχει εμπορικά, η Razer θα την φέρει και σε άλλες αγορές.

Εσύ θα ψηνόσουν για μία τέτοια φορητή κονσόλα;

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη