Μαθήματα και εργασίες από το σπίτι

Τώρα που τα μαθήματα γίνονται online από το σπίτι πρέπει να έχεις και τον κατάλληλο εξοπλισμό. Παρακάτω σου παρουσιάζουμε μία λίστα με προτάσεις από περιφερειακά και συσκευές, που θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις την παραγωγικότητά σου στα ύψη.

 

Οθόνη

Ακόμα κι αν χρησιμοποιείς laptop για όλες τις εργασίες σου, ίσως πρέπει να εξετάσεις την αγορά ενός PC monitor για καλύτερη εργονομία. Για να μην κουράζεις τα μάτια σου και για να μην έχεις μυοσκελετικά προβλήματα από την πολύωρη χρήση, καλό είναι να εξετάσεις την αγορά μιας εξωτερικής οθόνης. Επίσης, με μια μεγαλύτερη οθόνη θα αυξήσεις την παραγωγικότητά σου, καθώς θα χωρά όλες τις εφαρμογές που χρειάζεσαι.

 

 

Web Camera

Μια web camera συνδέεται στον υπολογιστή σου και σου επιτρέπει να εγγράφεις βίντεο, να λαμβάνεις ή και να στέλνεις στιγμιότυπα σε πραγματικό χρόνο, ή να συνομιλείς με άλλους χρήστες -με εικόνα και ήχο- μέσω διαδικτύου. Συνήθως, τα laptops διαθέτουν ενσωματωμένη web κάμερα. Ωστόσο, σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι υψηλής ανάλυσης. Όσο χαμηλότερη είναι η ανάλυση, τόσο πιο χαμηλής ποιότητας εμφανίζεται η εικόνα στην οθόνη. Εξέτασε την αγορά μιας web cam με ανάλυση λήψης βίντεο HD 720p ή υψηλότερη, ή ακόμη καλύτερα με ανάλυση Full HD 1080p. Δεν χρειάζεται να επενδύσεις πολλά χρήματα για να βρεις μια αξιόπιστη κάμερα. Ενδεικτικό παράδειγμα, η πρόταση της Lamtech, LAM032808 Full HD 1080p Mini Web Cam, είναι μικρή, βολική και προσφέρει καθαρή εικόνα και ήχο, αφού διαθέτει και ενσωματωμένο μικρόφωνο.

 

Πληκτρολόγιο και ποντίκι

Πρόκειται για περιφερειακά που πρέπει να προσφέρουν υψηλή εργονομία, τόσο για λόγους υγείας όσο και για λόγους παραγωγικότητας. Μπορείς πάντα να επενδύσεις σε ένα ασύρματο «σετ» όπως το Logitech MK850 Performance Wireless. Τα gaming πληκτρολόγια και τα gaming mice είναι, επίσης, εργονομικά και δεν απευθύνονται αποκλειστικά σε gamers. Υπάρχουν μηχανικά πληκτρολόγια που ενδείκνυνται για πολύωρη πληκτρολόγηση χωρίς να είναι θορυβώδη, διατηρώντας παράλληλα μια απαλή αίσθηση πληκτρολόγησης. Αντίστοιχα, μπορείς να επιλέξεις gaming mouse με δυνατότητα ρύθμισης DPI, για να κινείς ταχύτερα και με μεγαλύτερη ακρίβεια τον κέρσορα σε μια μεγάλη οθόνη, ή όταν χρησιμοποιείς δύο οθόνες.

 

Ακουστικά

Ένα headset είναι απαραίτητο, τόσο για εργασία όσο και για διασκέδαση. Επίλεξε ένα ποιοτικό headset με μικρόφωνο και τεχνολογία ακύρωσης θορύβου (ANC), ώστε να μην ενοχλείσαι από εξωτερικούς ήχους. Βοηθάει, επίσης, πολύ αν ενσωματώνουν μικρόφωνο, για αμφίδρομη επικοινωνία. Τα ίδια ακουστικά θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως hands free για το κινητό σου, ή για να ακούς μουσική. Κι αν θέλεις να απαλλαγείς από περιττά καλώδια, υπάρχει πάντα κι η επιλογή ασύρματων headsets.

 

Πολυμηχάνημα

Σίγουρα θα χρειαστείς ένα πολυμηχάνημα για να έχεις όλες τις εργασίες σου. Είναι πολύ σημαντικό να επιλέξεις το μοντέλο που θα ικανοποιεί τις δικές σου ανάγκες στην κατάλληλη τιμή. Πλέον υπάρχουν πολλά διαθέσιμα μοντέλα στην αγορά με πολλές επιπλέον λειτουργίες. Σε κάθε περίπτωση, με ένα πολυμηχάνημα μπορείς να πραγματοποιήσεις πολλές εργασίες σε μία συσκευή. Σκέψου για παράδειγμα την περίπτωση που θα χρειαστείς να εκτυπώσεις ή να σκανάρεις / ψηφιοποιήσεις μια εργασία σου. Ακόμα κι αν στο σπίτι υπάρχει ένας κοινόχρηστος και δικτυωμένος laser printer, το πολυμηχάνημα μπορεί άνετα να χρησιμοποιηθεί συνδυαστικά. Επιπρόσθετα, ένα πολυμηχάνημα πιάνει συνολικά λιγότερο χώρο και καλώδια από δύο ή περισσότερες ξεχωριστές συσκευές.

 

Ενίσχυσε το οικιακό σου δίκτυο

Online μαθήματα σημαίνει ότι πρέπει να έχεις ένα αξιόπιστο δίκτυο στο σπίτι. Δεν αρκεί μόνο να έχεις γρήγορη σύνδεση internet. Θα πρέπει να εξασφαλίσεις ότι το σήμα Wi-Fi στο σπίτι θα φτάνει παντού, απρόσκοπτα.

Αρχικά, πρέπει να εξασφαλίσεις ότι το router είναι αξιόπιστο. Επενδύοντας σε ένα Dual Band router με υψηλής ισχύος εξωτερικές κεραίες όπως το Tp-Link Archer ή το Asus RT-AC58U Router, τότε εξασφαλίζεις καλύτερη κάλυψη και ποιοτικότερη ασύρματη συνδεσιμότητα εν γένει. Ανάλογα τις απαιτήσεις και τη διαμόρφωση του χώρου σου (αν π.χ. μένεις σε μεζονέτα), ίσως χρειαστεί να συνδυάσεις το νέο router σου με ένα Wi-Fi Extender. Έπειτα, ίσως χρειαστεί να επενδύσεις σε ένα Powerline (που αξιοποιεί τις πρίζες του σπιτιού) για να επεκτείνεις το οικιακό σου δίκτυο παντού.

 

Μπορείς να δεις ακόμη