Με κλιματιστικό νέας τεχνολογίας έχεις το κεφάλι σου… ήσυχο!

by Aggeliki Tsoukana

Με την είσοδο νέων τεχνολογιών στα κλιματιστικά μπορεί να επιτευχθεί ιδιαίτερα υψηλή εξοικονόμηση ενέργειας. Τα κλιματιστικά νέας γενιάς είναι ικανά να καταναλώσουν έως και τη μισή ενέργεια σε σχέση με τα συμβατικά, λόγω της προηγμένης τεχνολογίας που διαθέτουν.

Ποιες είναι, λοιπόν, οι νέες τεχνολογίες στα air conditions που λειτουργούν ως… σύμμαχος στην εξοικονόμηση ενέργειας;

 

 

Σε… ανιχνεύουν

Οι έξυπνες μονάδες κλιματισμού διαθέτουν ανιχνευτή κίνησης για αυτό και λειτουργούν πολύ πιο οικονομικά. Πάνω στα κλιματιστικά αυτά υπάρχει ένας ειδικός αισθητήρας που ανιχνεύει την κίνηση στον χώρο. Όταν δεν υπάρχει κίνηση, το κλιματιστικό μπαίνει αυτόματα σε λειτουργία ECO, μειώνοντας έτσι σημαντικά την κατανάλωση του ρεύματος, αφού μειώνεται και ο συντελεστής απόδοσης.

 

Είναι… έξυπνα λόγω της τεχνητής νοημοσύνης

Τα νέα μοντέλα κλιματιστικών διαθέτουν επίσης χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης. Προσαρμόζουν, δηλαδή, τη λειτουργία τους με βάση τις ανάγκες και συνήθειες του κάθε χρήστη αλλά και τις περιβαλλοντικές αλλαγές. Έτσι, εξοικονομείται ενέργεια επιτυγχάνοντας ιδανική θερμοκρασία, μέγιστη απόδοση και άνεση στον κλιματιζόμενο χώρο. Η νέα λειτουργία της τεχνητής νοημοσύνης… ήρθε για να κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη, καθώς προσφέρει μια ολοκληρωμένη και άνετη εμπειρία στον χρήστη. Τα κλιματιστικά νέας γενιάς γίνονται… έξυπνα κι αυτό κάνει πολύ καλό στην τσέπη σου, αφού σε γλιτώνει από άσκοπες σπατάλες.

 

 

Wi-Fi-ready κι έχεις πάντα τον έλεγχο

Μια ακόμη νέα τεχνολογία που μπορεί να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας είναι αυτή του ασύρματου χειρισμού μέσω Wi-Fi. Μέσα από το smartphone ή το tablet σου, μπορείς να ρυθμίσεις τη λειτουργία του κλιματιστικού σου από όπου κι αν βρίσκεσαι. Ανοίγοντας το κλιματιστικό μόνο όταν είναι απαραίτητο και επιλέγοντας την ιδανική θερμοκρασία, αποφεύγονται οι σπατάλες και μειώνεται η κατανάλωση της συσκευής. Όσα από τα καινούργια κλιματιστικά δεν διαθέτουν Wi-Fi μπορούν και πάλι να γίνουν… έξυπνα, μέσω ενός Wi-Fi Module.

 

 

Νυχτερινή λειτουργία για άνετο ύπνο

Επιπλέον, μια λειτουργία που οδηγεί στην εξοικονόμηση ενέργειας είναι η νυχτερινή. Το κλιματιστικό που δουλεύει με την παραπάνω λειτουργία, δημιουργεί τις ιδανικές συνθήκες ύπνου. Πώς επιτυγχάνεται αυτό; Στη νυχτερινή λειτουργία (SLEEP), η συσκευή αυξάνει σταδιακά τα επίπεδα της επιθυμητής θερμοκρασίας του χώρου και ύστερα από λίγη ώρα απενεργοποιείται. Έτσι, απολαμβάνεις έναν άνετο και δροσερό ύπνο, χωρίς να ξοδεύεις χρήματα ενώ κοιμάσαι και χωρίς να κινδυνεύεις να πάθεις ψύξη! Ανάλογα με τη θερμοκρασία που έχεις επιλέξει, προφυλάσσεσαι αυτόματα από ακραίες θερμοκρασίες και απολαμβάνεις έναν ασφαλή και άνετο ύπνο. Την ίδια στιγμή, επωφελείσαι από τη μείωση του θορύβου που σου εξασφαλίζει το νυχτερινό πρόγραμμα.

 

Αυτοκαθαρισμός και Αποστείρωση, ευκολότερη συντήρηση

Οι νεότερες τεχνολογίες φίλτρων (ενεργού άνθρακα) και καθαρισμού μπορούν να απομακρύνουν μικρόβια, σωματίδια αλλά και οσμές μέσω της χρήσης καταλυτών και μικροβιολογικών παραγόντων, όπως βακτήρια. Επίσης, ο αυτοκαθαρισμός και η αποστείρωση που συμπεριλαμβάνονται στα καινούργια κλιματιστικά φροντίζουν για την καταπολέμηση της υγρασίας και των ιών στο εσωτερικό της συσκευής, καθιστώντας την πολύ πιο αποδοτική.

 

Κλείδωσες και… καθάρισες

H νέα λειτουργία του κλειδώματος μπορεί να σε γλιτώσει από πολλά. Το κλείδωμα ενεργοποιείται είτε για να αποφευχθεί η χρήση της συσκευής από τα παιδιά είτε για να εμποδιστεί η αλλαγή των υφιστάμενων ρυθμίσεων. Έτσι, αποφεύγεται η άσκοπη λειτουργία του κλιματιστικού.

 

Πάρε το air condition παντού μαζί σου

Χρειάζεσαι μια συσκευή κλιματισμού υψηλής ενεργειακής απόδοσης που την ίδια στιγμή θα σου προσφέρει και ευελιξία; Τότε σκέψου το για φορητά κλιματιστικά. Τα μοντέλα αυτά εξυπηρετούν πολύ, καθώς μεταφέρονται εύκολα από δωμάτιο σε δωμάτιο με ειδικά ροδάκια, ενώ δεν χρειάζονται εγκατάσταση και εξωτερική μονάδα για να λειτουργήσουν. Είναι, μάλιστα, ιδανικά για εξοχικά και φοιτητικά σπίτια και η θερμοκρασία τους μένει πάντα σταθερή.

Με τις νέες αυτές τεχνολογίες εκμεταλλεύεσαι μια σειρά από πλεονεκτήματα, κερδίζοντας ενέργεια και χρήματα. Ακόμη να αλλάξεις το παλιό κλιματιστικό σου;

Μπορείς να δεις ακόμη