Μένουμε σπίτι και ακούμε περισσότερη μουσική

Η μουσική δεν χρειάζεται μετάφραση, απευθύνεται σε όλο τον κόσμο και μπορεί με μία μόνο διασκευή να αλλάξει χροιά. Μας ευχαριστεί, μας ξεκουράζει, μας κάνει να χορεύουμε, να γελάμε, να συγκινούμαστε. Οι ευεργετικές λειτουργίες που έχει πάνω μας η μουσική είναι άπειρες.

Έχει διαπιστωθεί ότι η μουσική δρα ευεργετικά στον ανθρώπινο οργανισμό. Έρευνες έχουν δείξει ότι κάνει πολύ καλό στη λειτουργία της καρδιάς, ενώ είναι και το καλύτερο χαλαρωτικό για όσους έχουν ένταση και νεύρα. Επιπλέον, η μουσική συμβάλει στην αύξηση της παραγωγικότητας, μας κάνει πιο δραστήριους, και μπορεί να προκαλέσει θετικά συναισθήματα.

Βέβαια, κάθε άτομο έχει τα δικά του κριτήρια  για τη μουσική που το καθιστά παραγωγικό και δεν του αποσπά την προσοχή. Είτε θέλεις να κάνεις τις δουλειές του σπιτιού, είτε εργάζεσαι από το σπίτι, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βάλεις να «παίζει» η αγαπημένη σου playlist!

Έτσι, τώρα που όλοι «μένουμε σπίτι», είναι μια καλή ευκαιρία να κάνουμε τον χώρο μας «ναό» της μουσικής.

 

 

«Ντύσε» όλο το σπίτι με μουσική

Κάποτε η βασική πηγή ήχου ήταν ένα ραδιοκασετόφωνο, κάποιο CD player, μεμονωμένο ή ως μέρος στερεοφωνικού συστήματος κ.λπ. Σήμερα, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να συνδέσεις ασύρματα το smartphone σου ή το tablet σου μ’ ένα φορητό ηχείο Bluetooth και να μετακινείσαι μέσα στο σπίτι, ακούγοντας μουσική σε όποιο σημείο θέλεις.

Σου αρέσει, για παράδειγμα, όταν μαγειρεύεις να ακούς μουσική, audiobooks ή podcasts. Τα «οικιακά» σου ηχεία μπορεί να είναι ιδανικά για μουσική, αλλά το σύστημα ήχου μπορεί να μην «διαβάζει» audiobooks ή podcasts αν δεν χρησιμοποιήσεις USB stick ή CD. Μπορεί επίσης να θέλεις η μουσική που θ’ ακούς να περιορίζεται στην κουζίνα, κι όχι σ’ όλο το σπίτι.

Ένα ηχείο Bluetooth είναι μικρό, ελαφρύ και βολικό για να τοποθετηθεί στον πάγκο της κουζίνας σου και να συνδεθεί ασύρματα με το smartphone σου για να ακούσεις ό,τι αγαπάς. Επιπλέον, έχεις πλήρη πρόσβαση στη μουσική βιβλιοθήκη σου, όπως π.χ. iTunes, Spotify, αλλά και στις λίστες αναπαραγωγής σου, κάτι που δεν σου προσφέρει το απλό στερεοφωνικό σου.

Ένα από τα πλεονεκτήματα ενός ηχείου Bluetooth είναι ότι συνήθως μπορεί να κάνει περισσότερα από το να αναπαράγει μουσική. Ορισμένα μοντέλα έχουν ενσωματωμένο μικρόφωνο, έτσι ώστε να λειτουργούν και ως hands free. Έτσι, στην περίπτωση εισερχόμενης κλήσης μπορείς να απαντάς μέσω του φορητού ηχείου χωρίς να πρέπει να το απενεργοποιήσεις. Όταν τερματίσεις την κλήση, η μουσική συνεχίζει κανονικά.

Κι επειδή ένα ηχείο Bluetooth είναι σούπερ φορητό, μπορείς να το μεταφέρεις μαζί σου στο γκαράζ, το σαλόνι, το υπνοδωμάτιο ή οπουδήποτε αλλού στο σπίτι. Αν ψάχνεις ένα μικρό αλλά ποιοτικό φορητό ηχείο Bluetooth, που ακούγεται εξαιρετικά, ρίξε μια ματιά στα πολύ οικονομικά φορητά ηχεία της σειράς JBL GO.

 

Αν πάλι μέσα στο σπίτι δεν είσαι μόνος και θέλεις να ακους τη δική σου μουσική και να μην ενοχλείς τους υπόλοιπους μπορείς να επιλέξεις ένα bluetooth ακουστικά κεφαλής.

 

Μπορείς να δεις ακόμη