Μετέφερε όλα τα δεδομένα σου από το PS4 στο PS5

by Aggeliki Tsoukana

Μόλις έκανες αναβάθμιση από PlayStation 4 σε PlayStation 5, αλλά δεν θέλεις να «χάσεις» τα δεδομένα που έχεις στην παλιά σου κονσόλα. Μην ανησυχείς, γιατί είσαι καλυμμένος! Μπορείς να μεταφέρεις εύκολα και γρήγορα, όλα τα αρχεία αποθήκευσης από το PS4 στο ολοκαίνουργιο PS5. Στη συνέχεια του άρθρου, θα βρεις διάφορους τρόπους για να μεταφέρεις τα αρχεία σου από τη μία κονσόλα στην άλλη και να κάνεις τη διαδικασία πιο γρήγορη.

Να σημειωθεί ότι αυτό το άρθρο καλύπτει τη μεταφορά δεδομένων που πραγματοποιείται μετά την αρχική εγκατάσταση του PS5. Κατά την πρώτη εκκίνηση, η κονσόλα μπορεί να εμφανίσει επιλογή για πλήρη μεταφορά δεδομένων από το PS4, οπότε και θα πρέπει να ακολουθήσεις τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη.

 

Πώς μεταφέρω δεδομένα μετά την εγκατάσταση;

Είτε θέλεις να μεταφέρεις όλα τα δεδομένα του PS4 είτε συγκεκριμένα παιχνίδια και εφαρμογές, η διαδικασία είναι σχεδόν πανομοιότυπη. Το PS5 έχει μια επιλογή μεταφοράς δεδομένων στο μενού Ρυθμίσεις, που σου επιτρέπει να εισάγεις αρχεία από οποιαδήποτε κονσόλα PS4 βρίσκεται στο ίδιο δίκτυο.

Πριν ξεκινήσεις, θα χρειαστεί να έχεις ενεργοποιημένες και τις δύο κονσόλες, και μια τηλεόραση ή οθόνη συνδεδεμένη σε κάθε κονσόλα. Μπορείς να εκτελέσεις τη μεταφορά δεδομένων με μία οθόνη, αλλά συνιστάται μία για κάθε κονσόλα για να αποφύγεις την αλλαγή καλωδίων κατά τη διαδικασία μεταφοράς. Εννοείται ότι και οι δύο κονσόλες είναι συνδεδεμένες στο ίδιο δίκτυο. Για μεγαλύτερες ταχύτητες μεταφοράς, βεβαιώσου ότι έχεις ενσύρματη σύνδεση.

 

 

 

Μεταφορά δεδομένων με απλά βήματα

Αφού έχεις εξασφαλίσει όλα τα παραπάνω, το επόμενο βήμα είναι να ενεργοποιήσεις το PS5 και να συνδεθείς στο προφίλ σου. Έπειτα, μέσα από τις Ρυθμίσεις > Λογισμικό συστήματος, κλικ στο Μεταφορά δεδομένων. Διαβάζεις την ειδοποίηση στο παράθυρο διαλόγου και μετά Επόμενο.

Στη συνέχεια, ενεργοποίησε το PS4 και συνδέσου στο ίδιο προφίλ. Το PS5 θα αρχίσει να αναζητά το PS4. Αν δεν μπορεί να το εντοπίσει, βεβαιώσου ότι και οι δύο κονσόλες είναι συνδεδεμένες στο ίδιο δίκτυο και επανεκκίνησε το PS4.

Μόλις εντοπιστεί το PS4, πάτα το κουμπί ενεργοποίησης στο PS4 για 1 δευτερόλεπτο μέχρι να ακούσεις τον χαρακτηριστικό ήχο. Μετά την επανεκκίνηση, στο PS5 θα πρέπει να εμφανιστεί η λίστα με τα αρχεία αποθήκευσης από το PS4. Επίλεξε τα δεδομένα που θέλεις να μεταφέρεις, και μόλις ολοκληρώσεις πατάς το Επόμενο.

Στην επόμενη οθόνη, επιλέγεις τα παιχνίδια και τις εφαρμογές που θέλεις να μεταφέρεις. Μόλις πατήσεις στην επόμενη οθόνη, το PS5 θα εμφανίσει τον εκτιμώμενο χρόνο μεταφοράς. Πάτα Εκκίνηση για να ξεκινήσει η μεταφορά δεδομένων από τη μία κονσόλα στην άλλη, και περίμενε να ολοκληρωθεί. Σε καμία περίπτωση μην απενεργοποιήσεις κάποια από τις κονσόλες όσο διαρκεί η μεταφορά!

Το PS4 μπορεί να εξακολουθεί να εμφανίζει ειδοποίηση μεταφοράς δεδομένων, ακόμα κι όταν το PS5 κάνει επανεκκίνηση. Αυτό συνήθως συμβαίνει γιατί το PS5 απαιτεί χρόνο για να εγκαταστήσει παιχνίδια και εφαρμογές που υπήρχαν στην προηγούμενη κονσόλα.

 

Μεταφορά δεδομένων από εξωτερικό σκληρό δίσκο

Αν δεν έχεις Cloud Storage και προτιμάς να μην χρησιμοποιήσεις τη δυνατότητα μεταφοράς δεδομένων του PS5, μπορείς επίσης να μεταφέρεις αρχεία αποθήκευσης μέσω μιας εξωτερικής συσκευής αποθήκευσης USB όπως ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος.

Για να το κάνεις αυτό, πάρε ένα σκληρό δίσκο ή ένα USB Stick, τοποθέτησέ το στο PS4 και έπειτα περιηγήσου στις Ρυθμίσεις > Διαχείριση δεδομένων εφαρμογής > Αποθηκευμένα δεδομένα και επέλεξε Αντιγραφή σε συσκευή αποθήκευσης USB.

Επίλεξε τα αρχεία που θέλεις να μετακινήσεις και κάνε κλικ στην Αντιγραφή. Μόλις ολοκληρωθεί η αντιγραφή των αρχείων, αφαίρεσε τη συσκευή USB και τοποθέτησέ τη στο PS5.

Έπειτα, θα μεταβείς στις Ρυθμίσεις > Αποθηκευμένα δεδομένα και Ρυθμίσεις παιχνιδιού/εφαρμογής > Αποθηκευμένα δεδομένα (PS4) και επίλεξε Μονάδα USB. Κάνε κλικ στο Αντιγραφή σε χώρο αποθήκευσης κονσόλας. Αυτό ήταν!

 

Υπάρχει πιο γρήγορος τρόπος μεταφοράς δεδομένων;

Κατά γενικό κανόνα, μια ενσύρματη σύνδεση θα σου προσφέρει μεγαλύτερη ταχύτητα μεταφοράς σε σχέση με μια ασύρματη. Ωστόσο, αν θέλεις να μεταφέρεις αρχεία αποθήκευσης από το PS4, είναι σίγουρα πιο γρήγορο να κάνεις λήψη αρχείων από το Cloud Storage παρά να χρησιμοποιήσεις τη μεταφορά δεδομένων του PS5.

Το Cloud Storage είναι διαθέσιμο μόνο στους συνδρομητές PlayStation Plus, επομένως θα πρέπει να είσαι μέλος για να αποκτήσεις πρόσβαση σε αυτή τη λειτουργία. Και τι πιο εύκολο από το να αποκτήσεις μία συνδρομή, από το να μπεις στο Kotsovolos.gr και να επιλέξεις μία κάρτα Sony Card PlayStation Plus!

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: PlayStation 5, PlayStation 4.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη