MWC 17: Huawei P10 και P10 Plus

by K Admin

 

 

Η ήδη επιτυχημένη πορεία της Huawei στο χώρο των smartphones συνεχίζεται με την παρουσίαση  στην έκθεση MWC 2017 των Huawei P10 και P10 Plus. Πρόκειται για δυο συσκευές με κομψό σχεδιασμό και σαφώς βελτιωμένο σύστημα κάμερας διπλού φακού σε συνεργασία πάντα με τη Leica. Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στο στυλ και στις επιλογές του χρώματος των συγκεκριμένων smartphones. Η Huawei ανέπτυξε ορισμένες εκπληκτικές χρωματικές εκδόσεις, με την «Greenery» και την μυστηριώδη «Dazzling Blue» να αποτελούν μερικές μόνο από αυτές. Φυσικά, διατηρεί τα πιο παραδοσιακά χρώματα του λευκού του ασημί και του μαύρου -αλλά και τα χρυσό και ροζ χρυσό που παίζουν αρκετά τα τελευταία χρόνια στην αγορά- υποσχόμενη με αυτόν τον τρόπο να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις κάθε χρήστη.

 

Η Huawei συνεργάστηκε με την Leica για τη βελτίωση της κάμερας σε αυτά τα δυο νέα smartphones. Συγκεκριμένα, και τα δυο διαθέτουν σύστημα κάμερας διπλού φακού, με έναν αισθητήρα των 12MP (έγχρωμος) και έναν άλλον των 20MP (για τα χρώματα του μαύρου και του άσπρου). Μπορείτε βέβαια να τους χρησιμοποιήσετε ξεχωριστά, αλλά μπορείτε και να εκμεταλλευθείτε τα σαφή πλεονεκτήματα που προσφέρει η ταυτόχρονη χρήση τους. Η διαφορά στην κάμερα του P10 Plus είναι ότι έχει διάφραγμα f/1.8, όσο για την εμπρόσθια κάμερα και των δύο μοντέλων έχει ανάλυση 8MP και είναι και αυτή σε συνεργασία με τη Leica.

 

To Huawei P10 διαθέτει οθόνη 5,1 ιντσών Full HD ενώ το P10 Plus 5,5 ιντσών Quad HD με προστασία Gorilla Glass 5. Οι διαστάσεις του πρώτου είναι 145,3×69,3×6,98 χιλιοστά και το βάρος του 145 γραμμάρια ενώ του δεύτερου 153,5×74,2×6,98 χιλιοστά και το βάρος του 165 γραμμάρια. Στο εσωτερικό των συσκευών συναντούμε το Huawei Kirin 960 SoC αποτελούμενο με τέσσερις πυρήνες Cortex A57 οι οποίοι χρησιμοποιούνται για πιο απαιτητικές σε πόρους διεργασίες, αλλά και άλλους τέσσερις A53 χαμηλής κατανάλωσης, για καθημερινές διεργασίες. Η RAM φτάνει τα 4GB (ή τα 6GB σε μία έκδοση του Plus), ενώ θα διατεθούν με τουλάχιστον 64GB αποθηκευτικό χώρο (για το Plus θα υπάρχει και έκδοση με 128GB χωρητικότητας) με microSD slot που θα επιτρέπει την επέκτασή του. Παράλληλα, η νέα τεχνολογία Huawei Ultra Memory βελτιστοποιεί τον αποθηκευτικό χώρο, ώστε να συνεχίζει να προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις ακόμη και όταν αποθηκεύετε περισσότερο περιεχόμενο στη συσκευή σας. Έρχονται επίσης με το Emotion UI 5.1 βασισμένο στο Android 7.0 Nougat.

 

 

Ήδη έχουμε αναφερθεί στο σύστημα της κάμερας που η εταιρεία επέλεξε να τοποθετήσει στις δυο αυτές συσκευές. Ωστόσο, εκείνο που τις κάνει να ξεχωρίζουν, είναι το λογισμικό που συνοδεύει το υλικό των καμερών. Η Huawei ενσωμάτωσε μια νέα λειτουργία «Portrait Mode», η οποία όμως μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με την μπροστινή κάμερα των smartphones. Επίσης, θα πρέπει να επισημάνουμε πως και στις δυο κάμερες η εταιρεία έχει ενσωματώσει ορισμένους αλγόριθμους που υπόσχονται να προσφέρουν όσο το δυνατόν πιο πιστή αποτύπωση του χρώματος του δέρματος.

 

 

 

Το Huawei P10, σύμφωνα με την κινεζική εταιρεία, υπερτερεί των iPhone 7 και Galaxy S7 όσον αφορά τη διάρκεια της μπαταρίας του. Οι χρήστες με τυπική χρήση θα δουν την μπαταρία να διαρκεί για ως μια ημέρα και οκτώ ώρες σε μια μόνο φόρτιση, ενώ εκείνοι που χρησιμοποιούν πιο εντατικά το smartphone τους θα μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για ως μια ημέρα και τρεις ώρες. Και οι δυο συσκευές υποστηρίζουν τη γρήγορη φόρτιση της μπαταρίας, ενώ η χωρητικότητα της μπαταρίας φτάνει τα 3.200mAh για το Huawei P10 και τα 3.750mAh για το Huawei P10 Plus.

 

Δείτε παρακάτω 2 hands on video για τις 2 νέες συσκευές τις Huawei!

 

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη