MWC 2019: To Mate X είναι η πρόταση της Huawei στην αγορά των foldable smartphones

by k-Admin 3

 

Τα αναδιπλούμενα smartphones αποτελούν μία από τις πιο «καυτές» τάσεις επί του παρόντος, απολαμβάνοντας τη στήριξη των μεγαλύτερων κατασκευαστών της αγοράς –αν κρίνουμε από τα όσα βλέπουμε αυτές τις μέρες στο Mobile World Congress. Η Huawei δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη, παρουσιάζοντας στη Βαρκελώνη το πολυαναμενόμενο Mate X, το πρώτο της foldable smartphone και παράλληλα την απάντηση στο Galaxy Fold της Samsung που αποκαλύφθηκε μόλις πριν λίγες μέρες.

Πρόκειται για μια άκρως εντυπωσιακή συσκευή –κάτι που μάλλον δεν ξενίζει, δεδομένου του ότι μιλάμε για ό,τι πιο προηγμένο από πλευράς design υπάρχει σε smartphone αυτή τη στιγμή. Η οθόνη του Mate X βρίσκεται στις εξωτερικές του πλευρές, καλύπτοντας ουσιαστικά την πρόσοψη, τη ράχη και την πλάτη του όταν αυτό είναι διπλωμένο. Οι γωνίες του δεν είναι πάντως τόσο κυρτές όσο του Fold, είναι όμως αρκετά πιο λεπτό. Σύμφωνα με τη Huawei, ο μηχανισμός διπλώματος έχει δοκιμαστεί για 100.000 κινήσεις.

 

 

Η φιλοσοφία πίσω από ένα foldable smartphone όπως το Mate X είναι πως ο χρήστης έχει να διαλέξει μεταξύ δύο διαφορετικών λειτουργιών (διπλωμένη και πλήρης οθόνη) ανάλογα με την εφαρμογή που θέλει να τρέξει. Για messaging, γρήγορο browsing και φωτογραφία π.χ. η συσκευή μπορεί να καλύψει απόλυτα τις ανάγκες του, ούσα διπλωμένη. Σε ό,τι αφορά την παρακολούθηση βίντεο και το streaming ή την ανάγνωση κειμένων, το Mate X αποδίδει καλύτερα με τη μεγάλη οθόνη των 8 ιντσών –και μάλιστα έχει τον τρόπο να εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις διαστάσεις της.

Η πλήρης οθόνη του Mate X είναι 8 ιντσών. Όταν διπλώνει, τότε η «κύρια» οθόνη του είναι 6,8 ιντσών και η δευτερεύουσα 6,6 ιντσών (οι αναλύσεις τους είναι 2480 x 1148 και 2480 x 892 pixels αντίστοιχα). Αν αναρωτιέστε προς τι η διαφορά τους, οφείλεται σε μια λωρίδα/ράβδο στο σώμα του smartphone (την οποία η Huawei αποκαλεί Falcon Grip) εκεί όπου βρίσκονται οι κάμερες και ο αναγνώστης δακτυλικού αποτυπώματος της συσκευής –πρόκειται στην ουσία για το πλήκτρο ενεργοποίησης.

 

 

Μιλώντας για τις κάμερες του Mate X, έχουν αναπτυχθεί σε συνεργασία με τη Leica και είναι στα 40 MP (ευρυγώνιος φακός), 16 MP (υπερευρυγώνιος) και 8 MP (τηλεφακός). Μία από τις λειτουργίες που κλέβουν μάλιστα την παράσταση, είναι η προβολή του viewfinder και στις δύο οθόνες όταν η συσκευή είναι διπλωμένη, έτσι ώστε τόσο ο φωτογράφος, όσο και το θέμα να έχουν πλήρη εικόνα της λήψης.

Το Mate X ενσωματώνει επεξεργαστή Kirin 980 και υποστηρίζει 5G συνδεσιμότητα (απόρροια του modem chip, Balong 5000 5G), όντας έτσι μια απόλυτα future-proof επιλογή. Διαθέτει 8 GB RAM για άνετο και ομαλό multitasking, καθώς επίσης και 512 GB αποθηκευτικού χώρου. Είναι δε εφοδιασμένο με μπαταρία 4380 mAh, ό,τι πρέπει δηλαδή για τις ανάγκες της απαιτητικής οθόνης του. Η διάθεσή του ξεκινά τον Ιούνιο.

 

Update:

Δείτε τα αποκλειστικά close-up videos της συσκευής σε πλήρη λειτουργία, εδώ!

 

Μπορείς να δεις ακόμη