MWC 2019: Nokia 9 PureView με πέντε κάμερες και εξεζητημένο design

by k-Admin 3

 

Η Nokia είναι και πάλι πρώτο θέμα συζήτησης σε μια διεθνή έκθεση και αυτό οφείλεται αφ’ ενός στην HMD Global και αφ’ ετέρου στο Nokia 9 PureView, μια συσκευή που… έχει τον τρόπο της να μαγνητίζει το ενδιαφέρον και να πυροδοτεί συζητήσεις!

Αρκετό καιρό πριν από το Mobile World Congress, γνωρίζαμε το Nokia 9 PureView ως «τη συσκευή με τις πέντε κάμερες». Στη Βαρκελώνη όμως είχαμε την ευκαιρία να το δούμε από κοντά προκειμένου να διαπιστώσουμε πώς λειτουργούν αυτές. Το πρώτο πράμα που προσέχει κανείς στη συσκευή είναι η πλάτη της –και εδώ που τα λέμε όχι άδικα. Εκεί βρίσκονται σε διάταξη δακτυλίου, ο αισθητήρας Time of Flight (ToF), οι δύο RGB και οι τρεις μονοχρωματικοί καθώς επίσης και το flash. Κατά τη λήψη μιας φωτογραφίας, χρησιμοποιούνται και οι πέντε κάμερες Zeiss της συσκευής, συνθέτοντας μια εικόνα ανάλυσης 12 MP με εντυπωσιακό, ομολογουμένως βάθος πεδίου και εφέ θολώματος παρασκηνίου.

 

 

Ο χρήστης μάλιστα, θα έχει τη δυνατότητα να διαμορφώσει το βάθος πεδίου όπως εκείνος επιθυμεί μετά τη λήψη μιας φωτογραφίας, αγγίζοντας απλά το σημείο στο οποίο θέλει να εστιάσει –η λειτουργία θα είναι συμβατή και με το Google Photos. Υποστηρίζεται λήψη εικόνων σε RAW DNG format προκειμένου έτσι να είναι δυνατή η επεξεργασία τους μέσω Adobe Lightroom, κάτι που θα μπορεί να γίνει και μέσα από τη συσκευή –απόρροια της συνεργασίας της HMD Global με την Adobe. Τα αποτελέσματα είναι πραγματικά εντυπωσιακά, με το Nokia 9 PureView να προσφέρει καλύτερες λήψεις με HDR σε σχέση με τον ανταγωνισμό και παράλληλα μια κορυφαία end-to-end εμπειρία φωτογραφίας που παραπέμπει σε επαγγελματικά στάνταρ.

Η κάμερα πρόσοψης είναι της τάξης των 20 MP, ό,τι πρέπει δηλαδή για τη λήψη selfies. Η δε οθόνη του είναι μία QHD pOLED στις 5,99 ίντσες, με ενσωματωμένο αναγνώστη δακτυλικού αποτυπώματος, ικανή να προσφέρει ζωντανά χρώματα με υψηλή αντίθεση. Κατά τα άλλα πάντως η συσκευή δεν ξεφεύγει από τα όσα έχει παρουσιάσει ο ανταγωνισμός. Ενσωματώνει Snapdragon 845 –μένοντας μάλλον πίσω από τις υπόλοιπες ναυαρχίδες που πλέον έχουν προχωρήσει στον 855– τον οποίο πλαισιώνει με 6 GB RAM, 128 GB εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου και μπαταρία 3320 mAh. Τέλος, διαθέτει πιστοποίηση IP67, σαρωτή προσώπου και φορτίζει ασύρματα στα 18 W.

 

 

H διάθεσή του στην Ελλάδα θα ξεκινήσει στα μέσα Μαρτίου.

Πέραν του Nokia 9 PureView, η HMD Global παρουσίασε ορισμένες ενδιαφέρουσες ακόμα συσκευές Nokia στοχεύοντας σε καταναλωτές με σημαντικά χαμηλότερο budget που αναζητούν ενδιαφέρουσες entry level προτάσεις.

Το Nokia 3.2 συνδυάζει την οθόνη HD+ των 6,26 ιντσών με την εμπειρία χρήσης του Android 9 Pie. Σε συνδυασμό με την κορυφαία αυτονομία του, είναι ιδανικό για streaming και καθημερινή χρήση. Το Nokia 4.2 διαθέτει σχεδίαση από γυαλί για μια πιο premium εμπειρία χρήσης. Ενσωματώνει τελευταίας γενιάς επεξεργαστή Snapdragon και τρέχει Android 9 Pie με υποστήριξη Google Assistant. Είναι εξοπλισμένο με διπλή κύρια κάμερα και mini notch.

 

 

Το Nokia 1 Plus εστιάζει στη σχέση τιμής/απόδοσης προσφέροντας μια εξαιρετικά ομαλή εμπειρία Android 9 Go. Στα highlights του συγκαταλέγεται η κάμερα πρόσοψης με λειτουργία ωραιοποίησης. Όσο για το Nokia 210, είναι ένα feature phone για εκείνους που αναζητούν μία τέτοια συσκευή.

Το Nokia 4.2 θα διατεθεί στην Ελλάδα μόνο στην έκδοση με 3 GB RAM/32 GB ROM από τις αρχές Απριλίου, ενώ το Nokia 210 θα κάνει την εμφάνισή του μέσα στον Μάρτιο.

Μπορείς να δεις ακόμη