MWC 2019: Το νέο Huawei MateBook X Pro είναι γεγονός!

by k-Admin 3

 

Μπορεί κατά την παρουσίαση της Huawei στο πλαίσιο του Mobile World Congress της Βαρκελώνης τα βλέμματα όλων να έπεσαν –δικαίως- στο άκρως εντυπωσιακό Mate X, ωστόσο η κινεζική εταιρεία είχε κι άλλα ενδιαφέροντα να πει και να δείξει. Αφήνοντας τα smartphones παρασάγγας και περνώντας στον κόσμο των laptops, τα νέα μοντέλα MateBook που παρουσίασε, εξέπληξαν τους πάντες, δείχνοντας έτοιμα να διεκδικήσουν μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς.

Φυσικά το κυρίαρχο μοντέλο δεν ήταν άλλο από το MateBook X Pro, τη νεότερη έκδοση του laptop που είδαμε πέρυσι! Εμφανισιακά βέβαια δύσκολα θα εντοπίσει κανείς διαφορές μεταξύ των δύο εκδόσεων –όχι ότι το έτσι κι αλλιώς εξαιρετικό design του φορητού χρειαζόταν φρεσκάρισμα.

 

 

Το MateBook X Pro έρχεται σε δύο χρώματα (space gray και mystic silver) διαθέτοντας οθόνη αφής 13,9 ιντσών ανάλυσης 3000 x 2000 pixels στα 260 PPI, με φωτεινότητα 400 nits και σχεδόν ανύπαρκτο πλαίσιο αφού καταλαμβάνει το 91% της επιφάνειας πρόσοψης. Προσφέρει επιλογή επεξεργαστή Core i5-8250U ή Core i7-8550U με 8 ή 16 GB RAM, SSD δίσκο 256 ή 512 GB και κάρτα γραφικών GeForce MX150 με 2 GB GDDR5. Η αναλογία διαστάσεων είναι κομματάκι άβολη κατά την αναπαραγωγή ταινιών, όμως τα τέσσερα ηχεία του laptop αν μη τι άλλο χρυσώνουν το χάπι.

Η κάμερα πρόσοψης βρίσκεται τοποθετημένη μέσα στο πληκτρολόγιο, απ’ όπου και αναδύεται όταν τη χρειαστεί ο χρήστης. Η Huawei, πιστή στις επιταγές του σήμερα, έχει εξοπλίσει το πλήκτρο ενεργοποίησης μάλιστα με σαρωτή δακτυλικού αποτυπώματος για ταχύτερη είσοδο στα Windows. Παράλληλα, μια ακόμα ενδιαφέρουσα προσθήκη είναι και το Share OneHop, ένα NFC τσιπ που καθιστά δυνατή τη μεταφορά δεδομένων μεταξύ του MateBook X Pro και ενός Huawei smartphone. Από πλευράς design, το μεγάλο touchpad είναι ιδιαίτερα χρηστικό ενώ στα θετικά προσμετρούνται και οι δύο USB-C –η μία υποστηρίζει Thunderbolt 3.

Η διάθεση του MateBook X Pro αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στη χρονιά.

 

 

Πέραν του MateBook X Pro όμως, η Huawei παρουσίασε ακόμα δύο laptops: μία έκδοση του MateBook 13 με οθόνη αφής και το MateBook 14. Η πρώτη δεν διαφέρει σε τίποτα από την ήδη υπάρχουσα, πέραν φυσικά της οθόνης αφής.

Όσο για το MateBook 14, είναι ελαφρά μεγαλύτερο σε διαστάσεις, ωστόσο τα καταφέρνει μια χαρά αφού η IPS οθόνη αφής του είναι FullView καταλαμβάνοντας το 90% της πρόσοψής του. Η κάμερά του βρίσκεται μέσα στο πληκτρολόγιο ενώ το πλήκτρο ενεργοποίησης είναι ταυτόχρονα και σαρωτής δακτυλικού αποτυπώματος. Διαθέτει πλήρες προφίλ συνδεσιμότητας με USB-A και USB-C και HDMI –στα θετικά και τεχνολογία Dolby Atmos. Προσφέρονται επιλογές επεξεργαστή Core i5-8265U και Core i7-8565U, 8 ή 16 GB RAM, δίσκος SSD 256 ή 512 GB και κάρτα γραφικών GeForce MX250.

Η διάθεση των MateBook 13 με οθόνη αφής και MateBook 14 θα γίνει εντός του 2019.

Μπορείς να δεις ακόμη