MWC 2019: Τα νέα Samsung Galaxy A30, A50 & Tab S5e

by K-Admin 1

 

Η Samsung έφερε μαζί της στη Βαρκελώνη όλα τα «βαριά» χαρτιά της. Οι συσκευές για τις οποίες είχε μιλήσει στο προ ημερών event της στο Λονδίνο, ήταν όλες παρούσες στο Mobile World Congress, προκειμένου οι επισκέπτες της έκθεσης να τις δουν και να τις δοκιμάσουν από πρώτο χέρι. Το ενδιαφέρον όλων, όπως ήταν φυσικό, στράφηκε στις διάφορες εκδόσεις του Galaxy S10 και το Galaxy Fold, όμως τα συγκεκριμένα δεν ήταν και τα μόνα smartphones που ήταν διαθέσιμα στο booth της Samsung…

 

Samsung Galaxy A30

To Galaxy A30 είναι μια συσκευή που ναι μεν ανήκει στη mid-range κατηγορία, ωστόσο έρχεται εξοπλισμένη με high end υποσυστήματα προσφέροντας μια κορυφαία εμπειρία – και μια ακόμα καλύτερη σχέση τιμής/απόδοσης. Ενσωματώνει οθόνη Super AMOLED Infinity-U 6,4 ιντσών, ανάλυσης 1080 x 2340 με εξαιρετικά λεπτό πλαίσιο που καταλαμβάνει πρακτικά ολόκληρη την πρόσοψη του smartphone.

Το design του είναι σχετικά μακρόστενο, γεγονός που ίσως να ξενίσει ορισμένους – ιδίως αν προέρχονται από μοντέλο διαφορετικού σχεδιασμού. Στην πίσω όψη του Galaxy A30, πέραν του σαρωτή δακτυλικού αποτυπώματος, συναντάμε μια διπλή κάμερα ανάλυσης 16 MP + 5 MP. Στη δε πρόσοψη υπάρχει μία ακόμα στα 16 MP που είναι τοποθετημένη σε ένα mini notch στο κέντρο της συσκευής πάνω-πάνω. Η Samsung έχει εξοπλίσει το Galaxy A30 με 3 ή 4 GB RAM και 64 ή 128 GB ROM – ανάλογα με την έκδοση που θα επιλέξει κανείς.

Η δε παρουσία θυρών USB-C και 3,5 χιλ. εκλαμβάνεται ως ευχάριστη έκπληξη. Όσον αφορά στην αυτονομία του, τέλος, η μπαταρία των 4000 mAh φροντίζει έτσι ώστε το Galaxy A30 να είναι σε θέση να καλύψει με άνεση τα «θέλω» του χρήστη του κατά τη διάρκεια μιας «γεμάτης» από κάθε άποψη ημέρας. Σημείωσε κάπου εδώ ότι υποστηρίζεται ταχεία φόρτιση στα 15 W με τη συσκευή να τρέχει Android 9 Pie.

Το Galaxy A30 αναμένεται να κυκλοφορήσει εντός των προσεχών μηνών.

 

 

Samsung Galaxy A50

Αν το A30 δεν αρκεί για να καλύψει τις απαιτήσεις σου, τότε το Galaxy A50 ίσως να σου φανεί κατά τι καλύτερο. Διαθέτει την ίδια οθόνη με το πρώτο, μία Super AMOLED Infinity-U 6,4 ιντσών που όμως φέρει ενσωματωμένο σαρωτή δακτυλικού αποτυπώματος ενώ καλύπτεται από Gorilla Glass 5.

Η κύρια κάμερα του Galaxy A50 διαθέτει σύστημα τριών φακών ανάλυσης 25 MP με διάφραγμα f/1.7, 5 MP με διάφραγμα f/2.2 και 8 MP με διάφραγμα επίσης f/2.2 προσφέροντας άκρως ικανοποιητικό εφέ θολώματος παρασκηνίου και μεγάλο εύρος πεδίου 123ο. Η δε απόκρισή της ήταν στιγμιαία ενώ η λειτουργία Live Focus έκλεψε – όπως αναμενόταν – την παράσταση. Στην πρόσοψη υπάρχει κάμερα 25 MP.

Το Galaxy A50 τρέχει Android Pie, γεγονός που σε συνδυασμό με τα άρτια τεχνικά χαρακτηριστικά του (οκταπύρηνος επεξεργαστής, 4 ή 6 GB RAM, 64 ή 128 GB ROM) προσφέρει μια απόλυτα ομαλή εμπειρία χρήσης. Είναι εφοδιασμένο με μπαταρία 4000 mAh υποστηρίζοντας ταχεία φόρτιση 15 W και θύρες 3,5 χιλ. για ακουστικά και USB-C.

 

 

Samsung Galaxy Tab S5e

Ακόμα μια συσκευή που αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά λίγες μέρες πριν το MWC, το Samsung Galaxy Tab S5e έρχεται στην ουσία να αντικαταστήσει το Galaxy Tab S4, καθώς διαθέτει καλύτερα τεχνικά χαρακτηριστικά, ομορφότερο design και όλα αυτά τα προσφέρει σε χαμηλότερη τιμή.

Η οθόνη του είναι μία Super AMOLED 10,5 ιντσών στα 1600 x 2560 pixels – παρόμοιας ανάλυσης δηλαδή με το Galaxy Tab S4. Πλαισιώνεται δε από τέσσερα ηχεία AKG που σε συνδυασμό με την τεχνολογία Dolby Atmos, θα σου προσφέρουν κορυφαίες εμπειρίες ψυχαγωγίας, ιδίως αν αρέσκεσαι στο streaming ταινιών. Στο εσωτερικό του βρίσκονται ένας Snapdragon 670 με 4 ή 6 GB RAM και 64 ή 128 GB ROM – ανάλογα την έκδοση που θα επιλέξεις.

Εμφανισιακά πάντως, το Galaxy Tab S5e είναι πανέμορφο, με εξαιρετικά λεπτό, ενιαίο μεταλλικό πλαίσιο γύρω από την οθόνη, κυρτές γωνίες, προφίλ που δεν ξεπερνά τα 5,5 χιλιοστά και βάρος χαμηλότερο των 400 γραμμαρίων. Τρέχει Android 9 Pie το οποίο πλαισιώνει το Bixby 2.0 – το Galaxy Tab S5e γίνεται έτσι το πρώτο tablet που ενσωματώνει την τελευταία έκδοση του UI της Samsung. Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως

.

 

Μπορείς να δεις ακόμη