MWC 2022 – Επιστροφή στη Βαρκελώνη

by Aggeliki Tsoukana

 

 

 

Ίσως να το έχεις ξεχάσει τα τελευταία δύο χρόνια, όμως η περίοδος του Φεβρουαρίου-Μαρτίου ήταν ανέκαθεν αφιερωμένη στην τεχνολογία.

Φέτος, από τη μία τα unpacked event της Samsung και από την άλλη το Mobile World Congress, η μεγαλύτερη έκθεση για τη βιομηχανία των τηλεπικοινωνιών, έκρυβαν πολλές συγκινήσεις για εμάς τους techies.

Τις επόμενες μέρες λοιπόν η Βαρκελώνη θα δώσει ξανά τον τεχνολογικό παλμό που είχε χάσει – και το λέμε αυτό γιατί το MWC 2020 ήταν η πρώτη έκθεση παγκόσμιου βεληνεκούς που ακυρώθηκε εξαιτίας της πανδημίας – και από τις 24 Φεβρουαρίου, που ανοίγει τις πόρτες της μέχρι τις 3 Μαρτίου, που θα ολοκληρωθεί, περιμένουμε αρκετές ανακοινώσεις.

Αντίθετα όμως με άλλες χρονιές που σε αυτό το χρονικό σημείο γνωρίζαμε ήδη τα περισσότερα πράγματα που ήταν να ανακοινωθούν, σχεδόν όλες οι εταιρείες που θα παρευρεθούν έχουν κρατήσει κλειστά τα χαρτιά τους.

Εμείς όπως κάθε χρονιά θα βρισκόμαστε εκεί για να σου μεταφέρουμε τα νέα από την έκθεση. Για να σε βάλουμε ωστόσο στο κλίμα, αυτά είναι τα λίγα που ξέρουμε μέχρι τώρα.

 

 

Honor

Μία από τις ελάχιστες εταιρείες που έχει δώσει ξεκάθαρο στίγμα για το τι θα ανακοινώσει, η honor θα αποκαλύψει τα νέα προϊόντα της σειράς Magic 4, που θα αποτελέσουν τα κορυφαία της smartphone για το πρώτο μισό του 2022. Αν και δε γνωρίζουμε ακόμα πόσα μοντέλα θα δείξει η εταιρεία, περιμένουμε τουλάχιστον μία ναυαρχίδα με επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen 1 και πολύ δυνατό σύστημα κάμερας, συνεχίζοντας την παράδοση των τελευταίων ετών.

 

Huawei

Ο κινεζικός κολοσσός θα είναι ανάμεσα στις εταιρείες με μεγάλη φυσική παρουσία στην έκθεση, όμως υπάρχει μεγάλη μυστικοπάθεια γύρω από το τι θα παρουσιάσει. Το catchphrase της έκθεσης για τη Huawei συνοψίζεται στo “Lighting up the future”, που ναι μεν αφήνει διάφορες υποσχέσεις. Η τελευταία μεγάλη ανακοίνωση της εταιρείας σε MWC ήταν πέρσι με το Mate X2, το οποίο όμως δεν ήρθε τελικά στην Ευρώπη. Σύμφωνα με ορισμένες πηγές η εταιρία θα ανακοινώσει τον διάδοχό του, το Mate X3, με το οποίο η Huawei έχει σκοπό να κάνει τη μεγάλη της επιστροφή στη Γηραιά ήπειρο.

 

 

Motorola

Η Motorola είχε ανέκαθεν μεγάλη παρουσία στα MWC και η πιο πρόσφατη μεγάλη της αποκάλυψη στην έκθεση, ήταν το 2019 με την παρουσίαση τότε του Razr 2019. Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του Chen Li, General Manager του Group της Lenovo στην οποία ανήκει το brand, η εταιρεία αναπτύσσει αθόρυβα εδώ και καιρό την τρίτη γενιά των foldable κινητών της, οπότε ελπίζουμε τις επόμενες ημέρες να έχουμε τα αποκαλυπτήρια του νέου Motorola Razr 3. Πάντως την ώρα που εσείς θα διαβάζετε αυτές τις γραμμές η εταιρεία έχει ήδη αποκαλύψει το Motorola Edge 30 Pro, με επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen 1, 12GB μνήμης RAM, OLED οθόνη 6.7 ιντσών στα 144Hz, τριπλό σύστημα κάμερας με δύο αισθητήρες στα 50MP και μπαταρία στα 4.800mAh.

 

OnePlus

H OnePlus έχει ήδη ανακοινώσει τις ναυαρχίδες της για φέτος, τα OnePlus 10 και OnePlus 10 Pro για την αγορά της Κίνας και το μόνο που μένει είναι να δούμε πότε θα έρθουν οι συσκευές και στην Ευρώπη.

 

Realme

Θέλοντας να διατηρήσει το momentum της περασμένης χρονιάς η realme, που είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο brand στην αγορά της Ευρώπης, θα δείξει τα νέα flagship smartphone της, της σειράς GT2. Συγκεκριμένα η εταιρεία θα ανακοινώσει δύο μοντέλα το GT2 Pro και το GT2, με το πρώτο να ξεχωρίζει για τη μεγάλη AMOLED οθόνη τεχνολογίας LTPO 2.0, τον Snapdragon 8 Gen 1 επεξεργαστή και το τριπλό σύστημα κάμερας με δύο εκ των τριών αισθητήρων να έχουν ανάλυση 50MP. Αν μάλιστα η εταιρεία συνεχίσει τη γνωστή της επιθετική τιμολογιακή πολιτική, περιμένουμε οι δύο συσκευές να έχουν ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές. Παράλληλα η εταιρεία έχει αφήσει να εννοηθεί πως θα αποκαλύψει και την ταχύτερη τεχνολογία φόρτισης κινητών που έχει παρουσιαστεί μέχρι σήμερα που οι φήμες τη θέλουν να είναι στα 165W

 

 

Samsung

Η Samsung ανακοίνωσε όλες τις συσκευές της σειράς Galaxy S22 καθώς και τα νέα tablet τη σειράς Tab S8 στο δικό της unpacked event στις αρχές του μήνα, οπότε δεν περιμένουμε κάποια μεγάλη αποκάλυψη. Εντούτοις η εταιρεία έχει αφήσει να εννοηθεί ότι στην Βαρκελώνη θα δείξει τα νέα Galaxy Book laptop, χωρίς όμως να δώσει άλλες λεπτομέρειες για το τι να περιμένουμε από την ανακοίνωση.

 

Sony

Το τελευταίο MWC που η Ιαπωνική εταιρεία είχε παρουσία ήταν εκείνο του 2019. Δυστυχώς η απουσία της θα συνεχιστεί και φέτος. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση “H Sony Corporation πήρε την απόφαση να μην παραστεί στο MWC 2022. Καθώς ο κόσμος έχει στραφεί προς τις online και digital ευκαιρίες, η Sony Corporation θα επικοινωνήσει τα νέα της συναρπαστικά προϊόντα με τρόπους που θα είναι προσβάσιμους από ένα ευρύτερο κοινό”

 

POCO

Η Poco δεν έχει ανακοινώσει απλά τη δική της παρουσίαση για τις 28 Φεβρουαρίου αλλά έχει αποκαλύψει ήδη και τι θα μας δείξει. Συγκεκριμένα η εταιρεία θα ξεκινήσει δυνατά τη χρονιά με δύο συσκευές, τα POCO X4 Pro 5G και POCO M4 Pro. Αμφότερες οι συσκευές θα ανήκουν στη μεσοχαμηλή κατηγορία τιμής, με πολύ ισχυρά specs, με το πρώτο να έχει οθόνη AMOLED 6,67 ιντσών, κύρια κάμερα στα 108MP και μπαταρία χωρητικότητας 5000 mAh, με ταχύτητα φόρτισης στα 67W!

Μείνε συντονισμένος στο Blog του ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΥ για να μην χάσεις καμιά από τις εντυπωσιακές καινοτόμες τεχνολογίες που έρχονται να αλλάξουν την καθημερινότητα μας.

Μπορείς να δεις ακόμη