MWC 2022 – Συνέχεια ανακοινώσεων

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Επίσημη πρώτη μέρα για την έκθεση χτες και σχεδόν όλες οι εταιρείες έχουν ανακοινώσει τα προϊόντα τους. Ετοίμασε λοιπόν καφεδάκι, γιατί τα προϊόντα είναι πολλά και ενδιαφέροντα.

 

HMD

Τη σειρά συσκευών C αποφάσισε να ενισχύσει η HMD και όχι τυχαία, αφού από τότε που ανακοινώθηκε το πρώτο Nokia C το 2020, οι εν λόγω συσκευές αντιπροσωπεύουν το 16% του συνολικού κύκλου εργασιών της.

 

Nokia C21 Plus & C21

Ξεκινώντας από το “ακριβό” μοντέλο, το Nokia C21 Plus ξεχωρίζει από το μεταλλικό του σώμα, την πιστοποίηση IP52 και το ενισχυμένο προστατευτικό γυαλί της πρόσοψης, χωρίς όμως η εταιρεία να ονοματίζει την εταιρεία προέλευσης. Η οθόνη της συσκευής είναι στις 6,5 ίντσες, ανάλυσης HD+, ενώ ο επεξεργαστής προέρχεται από την γκάμα της Unisoc. Για τη μνήμη θα υπάρχουν τρεις εκδόσεις με 2GB, 3GB, ή 4GB RAM και 32GB ή 64GB αποθηκευτικού χώρου και υποστήριξη για κάρτες μνήμης microSD.

Στην πλάτη συναντάμε δύο κάμερες των 13MP και 2MP, με τη selfie cam να χρησιμοποιεί αισθητήρα των 5MP. Σε ότι αφορά την μπαταρία και εδώ υπάρχουν δύο εκδόσεις της συσκευής, η πρώτη με χωρητικότητα 5.000mAh, που υπόσχεται έως τρεις ημέρες αυτονομίας, και η δεύτερη στα 4.000mAh, για δύο ημέρες αυτονομίας. Ανεξαρτήτως έκδοσης, το λειτουργικό θα είναι Android 11 Go Edition, με διετή υποστήριξη για updates και ο συνοδευτικός φορτιστής στα 10W.

Λίγο πιο οικονομικό θα είναι το C21, που αν και διατηρεί το ίδιο πάνελ, τον ίδιο επεξεργαστή και το ίδιο μεταλλικό πλαίσιο, δεν φέρει πιστοποίηση IP. Οι διαθέσιμες εκδόσεις θα προσφέρουν είτε 2GB μνήμης RAM και 32GB αποθηκευτικού χώρου, είτε 3GB μνήμης RAM και 64GB αποθηκευτικού χώρου. Αρκετά μικρότερη είναι και η μπαταρία, στα 3.000mAh και φόρτιση μόλις στα 5W. Διαφορετικό είναι και το σύστημα των καμερών, όπου έχουμε ένα αισθητήρα στα 8MP.

 

C2 2nd Edition

Το πιο οικονομικό μοντέλο της σειράς είναι το C2 2nd Edition, που αποτελεί επί της ουσίας και τον διάδοχο του πρώτου C2. Τα specs είναι τα απολύτως βασικά. Η οθόνη είναι ανάλυσης 480x960pixels, στις 5,7 ίντσες, ο επεξεργαστής τετραπύρηνος άγνωστης προέλευσης, η κάμερα μονή με αισθητήρα 5ΜΡ, η selfie cam στα 2MP και η μπαταρία στα 2.400mAh. Όσο για τη μνήμη, η συσκευή θα διατεθεί σε δύο εκδόσεις με 1GB ή 2GB RAM και 32GB αποθηκευτικού χώρου.

 

Nokia Headphones

Εκτός από τα τρία κινητά η HDM παρουσίασε και τα πρώτα της ασύρματα over ear ακουστικά. Τα Nokia Headphones, όπως ονομάζονται, διαθέτουν μονάδες των 40mm, έχουν δυνατότητα αναδίπλωσης για ευκολότερη μεταφορά, ξεκούραστα μαξιλαράκια και υποστηρίζουν φωνητικές εντολές (Alexa, Google Assistant & Siri).

Η συνδεσιμότητά τους είναι Bluetooth 5.2, η μπαταρία τους στα 800mAh και υπόσχονται αυτονομία έως 60 ώρες με μία μόνο φόρτιση. Το Nokia Headphones θα είναι διαθέσιμα σε δύο χρώματα (λευκό ή μαύρο), ενώ το βάρος τους δε θα ξεπερνάει τα 188 γραμμάρια.

 

Honor

To γνωρίζαμε από πριν και η εταιρεία δε μας απογοήτευσε, ανακοινώνοντας τις δύο κορυφαίες συσκευές της σειράς Magic4: τα Magic4 Pro και Magic4.

Οι δύο συσκευές μοιράζονται το βασικό hardware με επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen 1 και το ίδιο βασικό σύστημα κάμερας, με αισθητήρες των 50MP, αλλά διαφέρουν στα επιμέρους χαρακτηριστικά.

Ξεκινώντας από την οθόνη, το κορυφαίο Magic4 Pro διαθέτει μία quad-curved οθόνη διαγωνίου 6,81 ιντσών και ανάλυσης 1224x2664pixels, με πάνελ OLED, τεχνολογίας LTPO 2.0 και μεταβλητό ρυθμό ανανέωσης έως 120Hz. Αντίθετα, το Magic4 διαθέτει ένα dual curved πάνελ, αντίστοιχης διαγωνίου και ανάλυσης. Αμφότερες οι οθόνες προσφέρουν μέγιστη φωτεινότητα στα 1.000nits, ενώ υποστηρίζουν τεχνολογία PWM dimming στα 1.920Hz.

Στη φωτογραφία όπως γράψαμε και πιο πάνω οι δυο συσκευές διαθέτουν το ίδιο εντυπωσιακό module στην πλάτη, που φιλοξενεί πέντε συνολικά αισθητήρες σε συμμετρική διάταξη που η εταιρεία το ονομάζει “Eye of Muse”. Οι δύο βασικοί αισθητήρες είναι στα 50MP με wide και ultrawide φακούς. Στην περίπτωση του Magic4 Pro ο τρίτος αισθητήρας είναι στα 64MP με tele φακό, που αντιστοιχεί σε 3,5x οπτικό ζουμ ή έως 100x ψηφιακό, ενώ στην περίπτωση του Magic4, έχουμε ένα απλό αισθητήρα των 8MP, με 5x οπτικό ζουμ ή 50x ψηφιακό. Οι άλλοι δυο αισθητήρες είναι και στις δύο περιπτώσεις ο ToF (Time of Flight) για την καταγραφή των δεδομένων βάθους πεδίου και ο Flicker.

Σε ότι αφορά τη μνήμη και οι δύο συσκευές θα είναι διαθέσιμες σε εκδόσεις 8GB/256GB, 12GB/256GB, 12GB/512GB, ενώ μόνο για το Magic4 θα υπάρχει και έκδοση 8GB/128GB. Διαφορές έχουμε και στην μπαταρία και τη φόρτιση. Το Magic4 Pro διαθέτει μπαταρία των 4.600mAh, η οποία υποστηρίζει γρήγορη ενσύρματη και ασύρματη φόρτιση στα 100W, με τον SuperCharger της εταιρείας. Το Magic4 από την άλλη, διαθέτει λίγο μεγαλύτερη μπαταρία στα 4.800mAh, αλλά με φόρτιση των 66W.

Τέλος, το Magic4 Pro φέρει πιστοποίηση IP68, ενώ το Magic4 πιστοποίηση IP54. Οι δύο συσκευές αναμένεται να διατεθούν τον ερχόμενο Απρίλιο, με τιμή εκκίνησης στα €899 για το Magic4 και στα €1.099 για το Magic4 Pro, με λειτουργικό Android 12 και Magic UI 6.0.

 

POCO

Όπως γνωρίζαμε και από τις αρχικές εξαγγελίες, η POCO ανακοίνωσε και επίσημα τα X4 Pro 5G και το M4 Pro 5G.

 

POCO X4 Pro 5G

Το POCO X4 Pro 5G διαθέτει για πρώτη φορά οθόνη AMOLED διαγωνίου 6,67 ιντσών, ανάλυσης FHD+, με ρυθμό ανανέωσης έως 120Hz και υποστήριξη για sampling rate 360Hz. Βελτιωμένη είναι και η μέγιστη φωτεινότητα που κατά την αναπαραγωγή περιεχομένου HDR μπορεί να φτάσει τα 1.200nits. Επεξεργαστής είναι ο Snapdragon 695 και η συσκευή θα είναι διαθέσιμη σε δύο εκδόσεις, 6/128GB και 8/256GB. Μέσω όμως του MIUI 13 θα υπάρχει και υποστήριξη για Virtual RAM, η οποία θα προσθέτει 2GB μνήμης στην έκδοση των 128GB και 3GB στην έκδοση των 256GB.

Για τις λήψεις σου, ο βασικός αισθητήρας της συσκευής είναι στα 108MP, με φωτεινό φακό f/1.9, ο οποίος υποστηρίζεται από ακόμα δύο αισθητήρες, έναν των 8MP με ultrawide φακό και έναν των 2MP για macro φωτογραφίες. Η δε selfie cam διαθέτει αισθητήρα των 16MP.

H μπαταρία του POCO X4 Pro 5G είναι στα 5.000mAh και ο συνοδευτικός φορτιστής στα 67W, ενώ μπορεί να φορτίσει πλήρως την μπαταρία σε 41 λεπτά. Η συσκευή είναι διαθέσιμη σε δύο νέα χρώματα (Laser Black, Laser Blue) καθώς και στο χαρακτηριστικό POCO Yellow και αναμένεται να ξεκινήσει να διατίθεται στην αγορά στις 2 Μαρτίου.

 

 

POCO M4 Pro

Το POCO M4 Pro είναι η 4G έκδοση του περσινού POCO M4 Pro 5G. H εταιρεία έχει αντικαταστήσει τον επεξεργαστή Dimensity 810, με τον Helio G96, την IPS LCD οθόνη των 6,6 ιντσών με μία AMOLED οθόνη 6,43 ιντσών, ενώ θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις, 6/128GB ή 8/256GB.

Αλλαγμένο είναι και το σύστημα της κάμερας, όπου ο αισθητήρας των 50MP έχει αντικατασταθεί από έναν των 64MP, ενώ εκτός από την ultrawide κάμερα με τον αισθητήρα των 8MP, υπάρχει πλέον και μία τρίτη κάμερα με αισθητήρα των 2MP για φωτογραφίες macro.

H μπαταρία είναι στα 5.000mAh και στη συσκευασία θα βρεις τον φορτιστή των 33W. Αξίζει επίσης να σημειώσουμε πως η συσκευή διαθέτει υποδοχή mini jack για ακουστικά, έχει πιστοποίηση IP53, IR Blaster και NFC, ενώ θα είναι διαθέσιμη στις αποχρώσεις, Power Black, Power Blue και στο Poco Yellow, επίσης από τις 2 Μαρτίου.

 

Realme

Μπορεί η εταιρεία να είχε δώσει αρκετά στοιχεία περί των ανακοινώσεών της, όμως και πάλι κατάφερε να μας εντυπωσιάσει.

 

 

Realme GT2 Pro & GT2

Όπως γνωρίζαμε από πριν, η realme ανακοίνωσε δύο συσκευές, με το realme GT 2 Pro να είναι η ναυαρχίδα της για το πρώτο μισό της χρονιάς. To realme GT 2 Pro είναι η πρώτη συσκευή της εταιρείας με τον καινούργιο Snapdragon 8 Gen 1 και οθόνη με πάνελ AMOLED τεχνολογίας LTPO 2.0.

Πιο αναλυτικά, η realme έχει δώσει πολύ μεγάλη βάση στο σύστημα ψύξης του επεξεργαστή, που θα χρησιμοποιεί τεχνολογία vapor chamber με μεγάλη επιφάνεια απαγωγής, και σύμφωνα με την εταιρεία μπορεί να εξασφαλίσει έως και τρεις βαθμούς χαμηλότερη θερμοκρασία υπό φορτίο. Η οθόνη χρησιμοποιεί πάνελ προέλευσης Samsung Displays, είναι διαγώνιου 6,7 ιντσών και ανάλυσης 1440x3216pixels, ενώ έχει πιστοποίηση HDR10+, μέγιστη φωτεινότητα 1400nits και μπορεί να υποστηρίξει ρυθμούς ανανέωσης από 1-120Hz.

Πολύ ιδιαίτερο είναι και το σύστημα κάμερας της συσκευής. Το GT2 Pro διαθέτει στην πλάτη τριπλό σύστημα κάμερας με δύο αισθητήρες των 50MP με wide και ultrawide φακούς αντίστοιχα, ενώ ο τρίτος αισθητήρας είναι στα 3MP και λειτουργία μικροσκοπίου, που μπορεί να υποστηρίξει μεγέθυνση έως 40x. Από πλευράς αυτονομίας η συσκευή διαθέτει μπαταρία των 5.000mAh, με γρήγορη φόρτιση στα 65W, ενώ η συσκευή θα είναι διαθέσιμη σε δύο εκδόσεις με 8GB ή 12GB μνήμης RAM και 128GB ή 256GB αποθηκευτικού χώρου.

Όσο για το realme GT2, αυτό είναι μία πιο light έκδοση του GT2 Pro, με επεξεργαστή Snapdgragon 888, μικρότερη οθόνη 6,62 ιντσών ανάλυσης FHD+ και σύστημα κάμερας χωρίς τον δεύτερο αισθητήρα των 50MP ή τη λειτουργία μικροσκοπίου. Αμφότερες οι συσκευές θα είναι διαθέσιμες στις 15 Μαρτίου και οι προπαραγγελίες θα ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες.

 

UltraDart

Εκτός από τα δύο smartphones η εταιρεία παρουσίασε και την επόμενη τεχνολογία γρήγορης φόρτισής, την UltraDart. Στόχος της νέας τεχνολογίας φόρτισης είναι να προσφέρει φόρτιση από το 0 έως το 100% σε μόλις πέντε λεπτά και ανάλογα την υλοποίηση θα μπορεί να υποστηρίξει ισχύ φόρτισης από 100W – 200W.

Παρά την ταχύτατη φόρτιση και την υψηλή ισχύ η εταιρεία ισχυρίζεται ότι η ο ειδικός αλγόριθμος διαχείρισης της θερμοκρασίας, θα μπορεί να εξασφαλίσει ότι η θερμοκρασία της μπαταρίας των συσκευών κατά τη φόρτιση δε θα ξεπερνάει τους 43 βαθμούς κελσίου, ενώ δε θα υπάρχει επίπτωση ούτε στη διάρκεια ζωής των μπαταριών, καθώς υπόσχονται διατήρηση της χωρητικότητας στο 80%, ακόμα και μετά από περισσότερους από χίλιους κύκλους φόρτισης, χάρη στο σύστημα προστασίας Ultra Battery Protection.

H πρώτη συσκευή που θα ενσωματώνει τη νέα τεχνολογία φόρτισης αναμένεται να είναι το realme GT Neo3 που θα γίνει διαθέσιμο αργότερα μέσα στη χρονιά, το οποίο θα υποστηρίζει τη φόρτιση UltraDart των 150W.

 

Realme Book Prime & Buds Air 3

Αν τώρα σε έχουν ψήσει τα smartphones της εταιρείας πως θα σου ακουγόταν η ιδέα ενός realme φορητού; Το realme Book Prime θα κάνει και αυτό το ντεμπούτο του εκτός Κίνας, και πρόκειται για ένα ultraportable με επεξεργαστή Intel Core i5-11230H, οθόνη IPS LCD 2160x1440pixels με διαγώνιο 14,2 ιντσών, 8GB ή 16GB μνήμης RAM και 512GB αποθηκευτικού χώρου.

Τέλος η εταιρεία ανακοίνωσε και το νέο της ζευγάρι ασύρματων ακουστικών τύπου in-ear, τα realme Buds Air 3. Αυτά διαθέτουν μονάδες των 10mm, διαθέτουν υβριδικό σύστημα ακύρωσης των θορύβων, που σύμφωνα με την εταιρεία προσφέρει μείωση της τάξης των 42dB, συνδεσιμότητα Bluetooth 5.2 με υποστήριξη dual pairing, πιστοποίηση IPx5 και αυτονομία έως 30 ώρες σε συνδυασμό με τη θήκη φόρτισης μεταφοράς.

Μπορείς να δεις ακόμη