Elden Ring – Μαγευτικό ταξίδι στα Lands Between

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Το νέο πόνημα του μεγάλου δημιουργού Hidetaka Miyazaki είναι γεγονός και ακούει στο όνομα The Elden Ring. Ανακοινώθηκε τον Ιούλιο του 2019 κατά τη διάρκεια της Ε3 που πραγματοποιήθηκε εκείνη τη χρονιά και έκτοτε οι φίλοι της From Software περίμεναν με μεγάλη ανυπομονησία την κυκλοφορία του επόμενου παιχνιδιού στην κατηγορία των Soulsborne. Η κατηγορία αυτή δεν είναι κάτι άλλο πέρα από ένα μείγμα παιχνιδιών δράσης με RPG, το οποίο όμως έχει τόσο μοναδικό χαρακτήρα που οι φανατικοί παίκτες των Demon και Dark Souls, καθώς και των Bloodborne και Sekiro, μέχρι τώρα, ονόμασαν Soulsborne. Στην εικόνα έρχεται πλέον να προστεθεί και το Elden Ring.

 

 

Τα πρόσωπα πίσω από το παιχνίδι

Δημιουργοί του παιχνιδιού είναι το studio From Software ενώ εκδότης είναι η Bandai Namco όμως ένα ακόμα μεγάλο όνομα είναι μπλεγμένο στην ανάπτυξη του τίτλου αυτή τη φορά και δεν είναι άλλο από αυτό του George R. R. Martin ο οποίος τελεί χρέη συγγραφέα για το νέο παιχνίδι. Ο G. Martin έχει βαθιά και πλούσια ιστορία σε ταινίες και παιχνίδια ενώ είναι πλέον γνωστός για τα βιβλία του A Song of Ice and Fire τα οποία αργότερα μεταφέρθηκαν στη μικρή οθόνη μέσα από τη σειρά “The Game of Thrones”. Μαζί, η From Software και ο Martin δημιουργήσαν έναν κόσμο γεμάτο εξερεύνηση, εντελώς αφιλόξενο προς τον παίκτη, ο οποίος ντύνεται με ένα πέπλο μυστηρίου που σε καθηλώνει.

Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί μια ολοκαίνουρια και φρέσκια ιστορία που πατάει στο παρελθόν των παιχνιδιών και στην αυθεντία των δημιουργών της και εξελίσσεται πάνω σε αυτά. Η ιστορία του παιχνιδιού διαδραματίζεται στο βασίλειο των Lands Between το οποίο κάποτε ευημερούσε λόγο της κατοχής του Elden Ring. Πλέον όμως ζει υπό το καθεστώς των απογόνων της βασίλισσας Queen Marika the Eternal. Κάθε ένας κατέχει ένα κομμάτι του δαχτυλιδιού το οποίο είναι αρκετό για να τους κάνει παντοδύναμους. Ο παίκτης θα χρειαστεί να ταξιδέψει στα πέρατα των Lands Between, να συλλέξει όλα τα κομμάτια του δαχτυλιδιού νικώντας τους απογόνους της βασίλισσας και να ξανά φτιάξει το δαχτυλίδι το οποίο θα του επιτρέψει να γίνει ο Elden Lord.

Όσων αφορά στο gameplay, οι παίκτες δεν θα πρέπει να περιμένουν πολλά διαφορετικά στοιχεία από αυτά που είδαν στα παιχνίδια Souls, Bloodborne και Sekiro: Shadows Die Twice. Ο χάρτης του παιχνιδιού απαρτίζεται από έξι βασικές περιοχές οι οποίες είναι εμπλουτισμένες με κάστρα, κατακόμβες, οχυρά και άλλα. Οι βασικές περιοχές έχουν ως κεντρικό σημείο αναφοράς ένα βασικό hub το οποίο θυμίζει το Firelink Shrine του Dark Souls. Όπως ήταν αναμενόμενο από παιχνίδι της From Software, τα bosses είναι μερικά από τα πιο εντυπωσιακά που έχει συναντήσει ποτέ κάποιος σε παιχνίδι, ενώ κατά τη διάρκεια εξερεύνησης του παιχνιδιού ο παίκτης θα συναντήσει πολυάριθμους NPCs, οι οποίοι θα τον βοηθήσουν στην πρόοδο του παιχνιδιού, καθώς και εχθρούς διαφόρων ειδών.

 

Ο τεχνικός κόσμος του Elden Ring

Οι μηχανισμοί μάχης φαίνεται να είναι σημαντικά βασισμένοι στο build του κάθε παίκτη με τα αντικείμενα που παρέχει το παιχνίδι, τα οποία καλείσαι να ανακαλύψεις κατά τη διάρκεια της εξερεύνησης του κόσμου. Ο παίκτης μπορεί να δημιουργήσει έναν χαρακτήρα για μάχες σώμα με σώμα ή εναλλακτικά έναν χαρακτήρα με μαγικές ικανότητες ή ακόμα και κάποιον χαρακτήρα που προτιμάει να μάχεται από απόσταση. Για την αποφυγή επιθέσεων, ο παίκτης θα κάνει χρήση των μηχανισμών dodge και pary σε μια μίξη που φέρνει κάτι ανάμεσα σε Souls και Bloodborne.

Τέλος, όσoν αφορά στο οπτικό κομμάτι, το παιχνίδι κινείται στα κλασσικά μονοπάτια που έχει χαράξει η εταιρία για τα παιχνίδια της, κάτι που σημαίνει ότι το οπτικό αποτέλεσμα είναι παραπάνω από ικανοποιητικό και με τη βοήθεια των κονσολών νέας γενιάς ο τίτλος της From Software αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο στα PC, PS5 και Xbox Series X. Αυτό που κλέβει την παράσταση είναι τα εντυπωσιακά περιβάλλοντα και τα skyboxes του παιχνιδιού που διαγράφουν ένα περιβάλλον κρύο, αφιλόξενο και μουντό με μια χρωματική παλέτα που σπάνια χρησιμοποιεί έντονα χρώματα.

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: PlayStation 5Xbox Series X, PC.

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

 

Μπορείς να δεις ακόμη