MWC 2023 – Τα highlights της πρώτης ημέρας

by Zikou Stella

 

 

Από τον Δημήτρη Καρέτσο


Μετά από 2 χρονια που το Mobile World Congress δεν έγινε ή καλύτερα έγινε υβριδικά και με την περσινή έκθεση να μην έχει τον κόσμο που είχε παλαιότερα, φέτος επέστρεψε στις παλιές καλές εποχές του. Όλα τα Hall είναι γεμάτα με εταιρίες από όλο τον κόσμο και οι διάδρομοι γεμάτοι από επισκέπτες και δημοσιογράφους. Στο Hall 3, τη μεγαλύτερη από όλες τις αίθουσες της έκθεσης, είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά τα περίπτερα εταιριών όπως η Samsung,  η Xiaomi αλλά και την OPPO παρέα με την OnePlus.

 

Η Samsung αν και δεν είχε να παρουσιάσει κάτι καινούργιο, έχοντας ήδη παρουσιάσει τη σειρά S23 στο δικό της unpacked event, εντούτοις έχει ένα από τα μεγαλύτερα περίπτερα στην έκθεση με προϊόντα διαθέσιμα να τα δοκιμάσουν οι επισκέπτες. Στη μία γωνία υπάρχει ένας Gaming χώρος που οι επισκέπτες μπορούν να διαγωνιστούν στο  Mobile game Asphalt, χρησιμοποιώντας το Galaxy S23 Ultra. Σε άλλο σημείο πάλι, μπορεί κάποιος να δοκιμάσει τις φωτογραφικές δυνατότητες των τηλεφώνων, σε εντυπωσιακούς χώρους όπως αυτός με τον αστροναύτη στη σελήνη.

 

Η Xiaomi από την άλλη έχει αρκετά νέα προϊόντα στο booth της. Νέα smartphones της σειράς Xiaomi 13, που είχαν παρουσιαστεί την προηγούμενη μέρα, αλλά και προϊόντα του smart home οικοσυστήματός της, όπως τον νέο καθαριστή αέρα  Smart Air Purifier Elite, ο οποίος έχει δυνατότητα καθαρισμού αέρα σε χώρο 125 m2 έως δύο φορές την ώρα.  Στη γκάμα προστέθηκε και το μεγαλύτερο Air Fryer των 6Lt μαζί με το εξαιρετικό 3,5L. Δεν έλειπε και το νέο Xiaomi Scooter 4 Ultra, το οποίο δεν επιτρεπόταν να οδηγήσουμε, αλλά ο κόσμος ανέβαινε και χοροπηδούσε πάνω του για να δοκιμάσει τις αναρτήσεις. Αν βλέπατε το βλέμμα των ανθρώπων της Xiaomi βέβαια, δεν θα το κάνατε ούτε εσείς (όπως δεν το κάναμε και εμείς).

 

 

Εντυπωσιακη ήταν και η παρουσία της OnePlus, η οποία μπορεί να μην είχε δικό της περίπτερο και να τη φιλοξενούσε η “μαμά” OPPO στο δικό της, όμως το OnePlus 11 Concept phone η αλήθεια είναι πως τραβούσε βλέμματα. Βασισμένο στη σχεδιαση του OnePlus 11 που πρόσφατα κυκλοφόρησε, το Concept χρησιμοποιεί μια τελείως διαφορετική σχεδίαση πλάτης που πραγματικά από κοντά είναι πανέμορφη. Μακάρι το Concept να γίνει πραγματικότητα, καθώς θα δωσει μια νέα σχεδιαστική προσέγγιση που τόσο χρειάζεται η αγορά των smartphone. Μέχρι τότε, η OnePlus έχει το κανονικο OnePlus 11 που ανακοίνωσε πρόσφατα, με την εταιρία να επιστρέφει στις ρίζες της κατασκευάζοντας ξανα ένα προσιτό flagship.

 

 

Στον ίδιο χώρο είχαμε την ευκαιρία να δούμε το νέο OPPO Find N2 το οποίο έρχεται στην Ευρωπαϊκή αγορά μετά την κυκλοφορία του στην Κίνα. Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι foldable τύπου “πορτάκι” με μεγάλο πλεονέκτημα την εξαιρετικά μεγάλη οθόνη στην εξωτερική πλευρά, δίπλα στις κάμερες. Κάτι που κάνει την αναζήτηση της μεγάλης εσωτερικής οθόνης μικρότερη, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιεί κανείς ένα λιλιπούτειο στο χέρι τηλέφωνο.

 

 

 

Φεύγοντας από το Concept της OnePlus και τα foldable της OPPO πήγαμε σε άλλα concept, αυτά της Lenovo, με οθόνες που “ρολάρουν”. Πίσω από το προστατευτικό γυαλί, η Lenovo είχε ένα smartphone και ένα laptop των οποίων η οθόνη μαζευόταν και επεκτεινόταν ανάλογα με το πόσο μεγάλη τη θέλει ο χρήστης, χωρίς να αλλάζουν οι διαστάσεις της συσκευής. Μια έξυπνη ιδέα αλλά που έχει χρόνια μπροστά της μέχρι να γίνει εμπορικό προϊόν. Βέβαια, κάπως έτσι γράφαμε για τα foldable πριν από 5-6 χρόνια και σήμερα ειναι προσιτή πραγματικότητα. Στο booth της Lenovo πάλι είδαμε και τα νέα Yoga που η εταιρεία είχε δείξει στην πρόσφατη CES, με τις δύο οθόνες. Στα πλαίσια της σχεδίασης του foldable laptop της, η Lenovo σχεδίασε ένα convertible laptop στο οποίο τη θέση του πληκτρολογίου πήρε μια δεύτερη οθόνη, αυξάνοντας τους τρόπους χρήσης της συσκευής. Δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα αλλά το περιμένουμε κάποια στιγμή το καλοκαίρι.

 

 

Η βόλτα στο Hall 3 ολοκληρώθηκε με μια επίσκεψη στο booth της Segway-Ninebot με τα πολλά ηλεκτρικά πατίνια αλλά πάνω από όλα με την πίστα καρτ και το ηλεκτρικό καρτ που είχε στο περίπτερο για να οδηγήσουν οι επισκέπτες. Εμείς δεν το τόλμησαμε γιατί μια στραβοτιμονιά δεν σε ρίχνει σε προστατευτικά λάστιχα, αλλά σε άλλα πατίνια και μηχανές όπως το Concept αγωνιστικό της εταιρίας. Και δεν το ρίσκαραμε!

 

 

 

Αυτά για σήμερα, η επίσκεψη θα συνεχιστεί αύριο αφού πρώτα γεμίσουμε τις μπαταρίες μας με tapas και κρέμα καταλάνα.

Μπορείς να δεις ακόμη