MWC 2023 – Το OnePlus 11 Concept smartphone έχει διάφανη γυάλινη πλάτη και υδρόψυξη

by Zikou Stella

To εντυπωσιακό OnePlus 11 Concept smartphone παρουσίασε σήμερα η OnePlus, το οποίο σχεδιάστηκε αποκλειστικά για να κάνει επίδειξη της τεχνολογίας υδρόψυξης Active CryoFlux της εταιρείας. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό κλειστό σύστημα υδρόψυξης – αντίστοιχο με εκείνα που χρησιμοποιούνται στα desktop PC – αλλά σε σμίκρυνση, ώστε να μπορεί να χωρέσει σε ένα smartphone.

 

 

Στην καρδιά του συστήματος ψύξης, Αctive CryoFlux βρίσκεται μία κεραμική πιεζοηλεκτρική αντλία, με όγκο μόλις 0,2 κυβικών εκατοστών, η οποία είναι υπεύθυνη για την κυκλοφορία του υγρού της ψύξης, μέσω μιας σειράς σωληνώσεων, για την απαγωγή της θερμοκρασίας από το chipset. Σύμφωνα με την OnePlus, το σύστημα ψύξης Active CryoFlux μπορεί να μειώσει την θερμοκρασία κατά 2,1°C, κατά τη διάρκεια του gaming σε σχέση με τα συμβατικά συστήματα ψύξης, διαφορά θερμοκρασίας που είναι ικανή να σου δώσει 3 – 4 παραπάνω FPS στα αγαπημένα σου παιχνίδια, καθώς και κατά 1,6°C κατά τη διάρκεια της φόρτισης, γλιτώνοντάς σου 30 – 45 δευτερόλεπτα από το χρόνο φόρτισης.

 

Για την επίδειξη του συστήματος, το OnePlus 11 Concept διαθέτει μία μοναδική κυρτή και διάφανη γυάλινη πλάτη, η οποία αφήνει ορατές τις σωληνώσεις του συστήματος υδρόψυξης οι οποίες φωτίζονται με LED, ενώ την κορυφαία αισθητική της συσκευής συμπληρώνει το camera module το οποίο διαθέτει ένα εντυπωσιακό φινίρισμα τύπου Guilloché, σαν αυτό που χρησιμοποιούν οι εταιρείες υψηλής ωρολογοποιίας.

Για την ώρα είναι άγνωστο ποια θα είναι η πρώτη συσκευή της εταιρείας που θα χρησιμοποιήσει το εν λόγω σύστημα ψύξης

Μπορείς να δεις ακόμη