MWC 2023 – Δορυφορική επικοινωνία από την Bullitt Group

by Zikou Stella

 

Την υπόσχεσή της να φέρει τη δορυφορική επικοινωνία στο Android, αλλά και σε κάθε smartphone εκπλήρωσε το Bullitt Group, παρουσιάζοντας δύο νέα Android smartphones υψηλής αντοχής, τα Motorola Defy 2 – το οποίο θα διατεθεί αποκλειστικά στην αγορά της Αμερικής – και το Cat S75, καθώς και το νέο της dongle, το Motorola Satellite Link.

 

Ξεκινώντας από το Cat S75, πρόκειται για ένα rugged 5G smartphone – με πιστοποιήσεις IP68, IP69K και MIL-SPEC-810H – που μπορεί να αντέξει σε πτώσεις από ύψος 1,8 μέτρα σε ατσάλι και να επιβιώσει για 24 ώρες σε θερμοκρασίες από -30°C έως 75°C, ενώ διαθέτει και ειδική αντιμικροβιακή επίστρωση με ιόντα ασημιού. Το Cat S75 τρέχει Android 12 – αλλά θα αναβαθμιστεί σε Android 13 και 14 – διαθέτει 6GB μνήμης RAM και 128GB αποθηκευτικού χώρου – επεκτασιμου με κάρτα μνήμης microSD, ενώ χρησιμοποιεί το Dimensity 930 chipset της MediaTek.

 

H οθόνη του είναι 6,6 ιντσών, ανάλυσης FHD+ με ρυθμό ανανέωσης 120Hz και μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς πρόβλημα είτε με βρεγμένα δάχτυλα ή ακόμα και με γάντια. Για την κύρια κάμερα χρησιμοποιεί ένα αισθητήρα των 50MP, η οποία πλαισιώνεται από δύο ακόμα κάμερες, μία με ultra-wide φακό και αισθητήρα των 8MP και μία για macro φωτογραφίες με αισθητήρα 2MP. Για την αυτονομία φροντίζει μία μπαταρία των 5000mAh, ενώ υπάρχει και υποστήριξη για ασύρματη φόρτιση τύπου Qi.

 

To χαρακτηριστικό όμως που το κάνει να ξεχωρίζει, είναι ότι χάρη στο NTN chip της ΜediaΤek που ενσωματώνει, υποστηρίζει δυνατότητα δορυφορικής αποστολής και λήψης μηνυμάτων, μέσω της υπηρεσίας Bullitt Satellite Messenger του group. Πρόκειται για μία δορυφορική υπηρεσία αποστολής μηνυμάτων με συνδρομή, το βασικό πακέτο της οποίας προσφέρει 30 δορυφορικά μηνύματα με μηνιαίο κόστος €5. Tο Cat S75 παρέχει δωρεάν συνδρομή τριών μηνών με την αγορά του, καθώς και δωρεάν πρόσβαση για 12 μήνες για επικοινωνία 24 / 7 με κέντρα αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης που διαχειρίζεται η FocusPoint International.

 

Αν τώρα δε σε ενδιαφέρει το Cat S75, αλλά θέλεις να έχεις τη δυνατότητα της δορυφορικής επικοινωνίας, μπορείς να αποκτήσεις αυτόνομο dongle του Bullitt Group, το Motorola Satellite Link. Μικρό σε μέγεθος, με διαστάσεις 70x50x11mm, βάρος 70gr, μπαταρία 600mAh και εξίσου ανθεκτικό, επίσης με πιστοποιήσεις IP68 και MIL-SPEC-810H, το Motorola Satellite Link μπορεί να εντοπίσει την θέση σου και να στείλει αυτόματο μήνυμα SOS, ακόμα και χωρίς σύνδεση με το smartphone σου.

 

 

Εναλλακτικά, μπορεί να συνδεθεί μέσω Bluetooth με οποιοδήποτε smartphone και να σου προσφέρει τη δυνατότητα της αποστολής δορυφορικών μηνυμάτων, πάλι μέσω της υπηρεσίας Bullitt Satellite Messenger και την αντίστοιχη εφαρμογή που είναι διαθέσιμη για Android και iOS. Το Satellite Link θα γίνει διαθέσιμο στην Ευρώπη από τον Απρίλιο με κόστος στα €119 σκέτο ή στα €169 με συνδρομή ενός έτους στο πρόγραμμα  υπηρεσιών Essentials Messaging (με έως 30 αμφίδρομα μηνύματα ανά μήνα και SOS Assist).

Μπορείς να δεις ακόμη