MWC 2024: ΣΥΣΚΕΥΗ ΓΙΑ TINKERERS ΚΑΙ BARBIE FLIP PHONE ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η HMD

by Aggeliki Tsoukana

Η HMD είναι παρούσα στο MWC 2024 και όπως ανακοίνωσε μιας προετοιμάζει για ένα ακόμα καλοκαίρι με την Barbie. Τα τελευταία επτά χρόνια η εταιρεία πουλάει αποκλειστικά smartphones με την επωνυμία της Nokia και τον Ιούλιο, σε συνεργασία με τη Mattel, θα λανσάρει ένα flip phone με την επωνυμία Barbie. Είναι η πρώτη από μια σειρά συσκευών που θα κάνει διαθέσιμες η HMD το προσεχές διάστημα και στη λίστα περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, ένα νέο smartphone με την επωνυμία της και ένα ρετρό τηλέφωνο της Nokia. Στις ανακοινώσεις της εταιρείας περιλαμβάνονται και τα πρωταρχικά της σχέδια για μια πλατφόρμα ανάπτυξης την οποία ονομάζει “HMD Fusion”.

Δεν έγιναν γνωστά τα χαρακτηριστικά ή η τιμή του Barbie flip phone, όμως αναμένεται να είναι περισσότερο μια παραδοσιακή συσκευή και λιγότερο ένα smartphone.

Η συνεργασία με τη Mattel είναι ουσιαστικά μια επέκταση των πλάνων που ανακοίνωσε η HDM (Human Mobile Devices) τον Σεπτέμβριο του 2023 και περιλαμβάνουν την «απομάκρυνσή» της από την αποκλειστική παραγωγή συσκευών με τη φίρμα της Nokia, την έναρξη πώλησης προϊόντων με τη δική της επωνυμία και νέες συνεργασίες.

Όσο για τις επερχόμενες συσκευές με το brand της HDM, το μόνο σίγουρο για την ώρα είναι πως θα κυκλοφορήσουν το καλοκαίρι, με την εταιρεία να μην αποκαλύπτει κάτι περισσότερο στην παρούσα φάση.

Τα παραπάνω δεν σημαίνουν σε καμία περίπτωση ότι θα αποτελέσει παρελθόν το λογότυπο της Nokia, απλά, όπως δηλώνει ο επικεφαλής του τμήματος product marketing της HDM, Adam Ferguson, είναι μια ευκαιρία για να υλοποιηθούν πολλά περισσότερα.

 

 

Από εκεί και πέρα, το HMD Fusion, είναι μια συσκευή που μοιάζει με smartphone και πλασάρεται ως μια πλατφόρμα DIY που προορίζεται για όσους ασχολούνται με επιδιορθώσεις και τεχνολογικούς πειραματισμούς. Θα επιτρέψει στους χρήστες να δημιουργήσουν και να προγραμματίσουν τα δικά τους αξεσουάρ. Φαντάσου κάτι σαν το Raspberry Pi, αλλά προσαρμοσμένο στο μέγεθος ενός smartphone, με δική του οθόνη και μπαταρία. Η λειτουργικότητά του επιτυγχάνεται με έξι pogo pins που βρίσκονται στο πίσω μέρος τους και κάνουν δυνατή τη σύνδεση περιφερειακών. Τρέχει λειτουργικό Android με ξεκλείδωτο bootloader και η HMD υποστηρίζει ότι θα βοηθήσει στο “ντύσιμο” των συσκευών της. Φιλοδοξία είναι οι χρήστες και οι εταιρείες να μπορούν να διαμορφώνουν το hardware με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες τους.

“Ας υποθέσουμε, για παράδειγμα, ότι εργάζεστε στον ιατρικό τομέα και πρέπει να είστε σε θέση να βοηθήσετε στον έλεγχο του αίματος των ανθρώπων”, είπε ο Ferguson. “Έχετε μια υπηρεσία λογισμικού, έχετε μια εφαρμογή που χρειάζεστε, αλλά χρειάζεται συνδεδεμένο hardware. Μπορεί να είναι ακριβό και οι άνθρωποι δεν θα ξέρουν απαραίτητα πώς να το χρησιμοποιήσουν. Φτιάχνεις ένα πλαίσιο με βάση αυτό, για τη συσκευή Fusion, και μπορεί στη συνέχεια να κάνει την εξέταση αίματος, να την υπολογίσει, να βρει αν πρέπει να κλείσεις ένα ραντεβού και όλα αυτά τα πράγματα”. Άλλες ιδέες που αναφέρει ο Ferguson είναι η κατασκευή μιας θήκης με ενσωματωμένα φώτα ειδοποίησης που αναβοσβήνουν ή ένα αξεσουάρ για streaming με ενσωματωμένο μικρόφωνο υψηλής ποιότητας και μηχανισμούς ελέγχου της μετάδοσης.

Η ανάπτυξη του HMD Fusion βρίσκεται σε πρωταρχικό στάδιο και σκοπός της ανακοίνωσης είναι να σκεφτούν οι εταιρείες και οι χρήστες ποια λειτουργικότητα θα ήθελαν από μια τέτοια πλατφόρμα. Τα χαρακτηριστικά της ενδέχεται να τροποποιηθούν, καθώς θα λαμβάνονται υπόψη τα σχόλια του κοινού.

Μπορείς να δεις ακόμη