MWC 2024: ΤΟ CLING BAND ΤΗΣ SAMSUNG ΣΥΝΔΥΆΖΕΙ SMARTPHONE ΚΑΙ SMARTWATCH ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΣΚΕΥΉ

by Aggeliki Tsoukana

Η Samsung είναι μια από τις πρωτοπόρους εταιρείες στον χώρο της τεχνολογίας και το Mobile World Congress 2024 που πραγματοποιείται στη Βαρκελώνη. Μια από τις πλέον ενδιαφέρουσες συσκευές που παρουσίασε η κορεατική εταιρεία ήταν το Cling Band, ένα smartphone που κάμπτεται και μπορεί να φορεθεί στον καρπό λες και πρόκειται για smartwatch, ανάλογα με τη χρήση. Ο σχεδιασμός του είναι ορθογωνικός, μοιάζει με οποιοδήποτε άλλο συνηθισμένο smartphone, είναι αρκετά λεπτό, η OLED οθόνη του δεν έχει περιθώρια και στο πίσω μέρος του φιλοξενείται μια camera. Επίσης, είναι εφοδιασμένο με θύρα USB Type-C και στο κάτω μέρος του είναι τοποθετημένο ένα ηχείο. Η συσκευή βρίσκεται σε φάση concept και στο MWC η Samsung παρουσίασε διάφορα μεγέθη οθονών και αξεσουάρ.

Στο κάτω μέρος του Cling Band, δίπλα στην camera η Samsung έχει τοποθετήσει αισθητήρα μέτρησης των καρδιακών παλμών και η παρακολούθησή τους πραγματοποιείτε όταν ο χρήστης το φοράει στον καρπό του.

Εφόσον πάρει τον δρόμο για τα ράφια των καταστημάτων, θα μιλάμε για μια πρωτοποριακή συσκευή 2 σε 1, που θα προσφέρει αρκετά μεγάλη ευελιξία στους χρήστες, συνδυάζοντας τις λειτουργίες ενός smartphone με εκείνες ενός smartwatch.

Μπορείς να δεις ακόμη