Νέα από την MWC 2021

by Aggeliki Tsoukana

 

Μια από τις σημαντικότερες εκθέσεις τεχνολογίας λαμβάνει χώρα φέτος στην Ισπανία και συγκεκριμένα στη Βαρκελώνη. Η MWC 2021 είναι μια ευκαιρία για εταιρείες του χώρου της τεχνολογίας να αποκαλύψουν τα νέα τους προϊόντα και τις υπηρεσίες που αναπτύσσουν. Η Lenovo άδραξε αυτή την ευκαιρία και παρουσίασε πέντε καινούργια tablets για κάθε κατηγορία χρήστη από τον πιο αρχάριο μέχρι τον πιο απαιτητικό, τοποθετώντας την απέναντι από την Apple στη μάχη για την αγορά των tablets.

 

 

Lenovo Yoga Tab 13

To Lenovo Yoga Tab 13 ειναι το νέο, μεγαλύτερο, tablet της Lenovo. Όπως προδίδει το όνομα του, φέρει μια οθόνη 13 ιντσών ανάλυσης 2160×1350 pixels. Η εταιρία ισχυρίζεται πως το Yoga Tab 13 μπορεί να αντέξει 12 ώρες συνεχόμενης χρήσης σε συνθήκες παρακολούθησης βίντεο. Η φωτεινότητα της οθόνης φτάνει τα 400 nits και η Lenovo το αποκαλεί “το φορητό σινεμά” της. Το παραπάνω έρχεται να ενισχύσει ο ήχος της συσκευής που φέρει δύο JBL ηχεία με υποστήριξη Dolby Atmos. To tablet χρησιμοποιεί τον Snapdragon 870 για την υπολογιστική του δύναμη, υποστηρίζει Wi-Fi 6 ενώ έρχεται με καλώδιο micro-HDMI προς USB έτσι ώστε να χρησιμοποιηθεί σαν εξωτερική οθόνη σε Laptop. Η διάθεση του στα καταστήματα αναμένεται να αρχίσει τον ερχόμενο Αύγουστο.

 

 

Lenovo Yoga Tab 11

Το δεύτερο tablet που ανακοινώθηκε πρόκειται για το Lenovo Yoga Tab 11. Είναι η μικρότερη έκδοση του Yoga Tab 13. Φέρει μικρότερη οθόνη και διαφορετικό επεξεργαστή για χρήστες με μικρότερες απαιτήσεις. H καρδιά του συστήματος ειναι ο επεξεργαστής MediaTek Helio G90T ενώ η μικρότερη οθόνη, τόσο σε μέγεθος όσο και σε ανάλυση (2000×1200 pixels), επιτρέπει στην μπαταρία του Yoga Tab 11 να διαρκέσει 3 ώρες παραπάνω συγκριτικά με το μεγαλύτερο μοντέλο, φτάνοντας έτσι τις 15 ώρες συνολικά. Η διάθεση του αναμένεται να γίνει μαζί με το Yoga Tab 13 τον ερχόμενο Αύγουστο.

 

 

 Yoga Tab P11 plus

Για όσους προτιμούν τη φορητότητα έναντι της υπολογιστικής ισχύος η Lenovo δημιούργησε το Yoga Tab P11 plus. Οι διαφορές με το Yoga Tab 11 επικεντρώνονται στον επεξεργαστή ο οποίος έχει αλλάξει σε MediaTek Helio G90 και τη μνήμη RAM η οποία ανέρχεται στα 6GB ενώ και η μπαταρία του έχει μειωθεί δίνοντας μόνο 12 ώρες αναπαραγωγής. Ως αποτέλεσμα των παραπάνω, το βάρος φτάνει τα μόλις 490 γραμμάρια καθιστώντας το κατάλληλο για μεταφορά. Η διάθεση του Yoga Tab P11 plus έχει οριστεί για το τέλος του χρόνου και συγκεκριμένα τον Σεπτέμβριο.

 

Lenovo Tab M8 & M7 (3ης γενιάς)

Τέλος, τα δυο νέα tablets της σειράς M δημιουργήθηκαν για να καλύψουν τις ανάγκες ατόμων που θέλουν απόλυτη φορητότητα η για παιδιά που δεν έχουν απαιτήσεις από το σύστημα. Συγκεκριμένα, το Lenovo Tab M8 (3ης γενιάς) φέρει οθόνη 8 ιντσών με ανάλυση 1280×800, επεξεργαστή MediaTek Helio P22T καθώς και υποδοχή για κάρτα SIM ώστε να έχει πάντα σύνδεση στο διαδίκτυο.

Το Lenovo Tab M7 (3ης γενιάς) διαθέτει LCD πάνελ 7 ιντσών 1024×600, οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο μοντέλα επεξεργαστών MediaTek MT8166 και MediaTek MT8766 με το πρώτο να διαθέτει μόνο WiFi και το δεύτερο WiFi + LTE. Η τιμή του αναμένεται να ειναι χαμηλότερη των 100 ευρώ και βασικός του ανταγωνιστής είναι το Amazon Fire tablet. Προορίζεται για ελαφριά χρήση internet καθώς και ο αποθηκευτικός του χώρος είναι περιορισμένος με μόλις 35GB διαθέσιμα.

 

Μπορείς να δεις ακόμη