Νέα εκδοχή του Chrome OS

by Aggeliki Tsoukana

Αν είχες ποτέ την ευκαιρία να δοκιμάσεις ένα Chrome PC θα διαπίστωνες ότι χρησιμοποιεί ένα πολύ ελαφρύ και εύκολο στη χρήση λειτουργικό, το οποίο υποστηρίζει όλες τις βασικές ανάγκες του σύγχρονου χρήστη, ενώ αξιοποιεί εγγενώς όλα τα λογισμικά και υπηρεσίες της Google.

Πλέον, ετοιμάζεται η νέα του version με τίτλο Google Chrome OS Flex με σαφέστατο target group. Για την ακρίβεια προορίζεται ώστε να δώσει νέα πνοή σε παλαιότερα μηχανήματα (PCs ή MACs), ενώ θα είναι και ιδανικό για μικρούς οργανισμούς και επιχειρήσεις, όπως για παράδειγμα είναι τα σχολεία. Φυσικά, θα προσφέρει ευκολότατη εγκατάσταση και θα είναι και δωρεάν! Μοιάζει κάπως με τη λογική των Live Linux διανομών, μόνο που θα προσφέρει πλήρη εγκατάσταση και θα είναι πολύ εύκολο σε interface και χρήση, ακόμα και για αρχάριους χρήστες.

Ήδη κυκλοφόρησε η early access την οποία και μπορείς να την κατεβάσεις από εδώ και με τη βοήθεια ενός USB flash stick να τη βάλεις στο μηχάνημα που επιθυμείς. Βέβαια, δεν είναι το τελικό προϊόν και ίσως να υπάρχουν μερικά bugs, ενώ κάποιες δυνατότητες του Chrome OS Flex, όπως το Always On Google Assistant και το Android Phone Syncing, μπορεί να μην δουλεύουν σε συγκεκριμένα hardware. Πάντως, η λίστα με τις συμβατές συσκευές είναι διαθέσιμη εδώ.

Τέλος, να σημειωθεί ότι στα πλεονεκτήματα του συγκεκριμένου λειτουργικού συστήματος είναι και η ταχύτητά του, οι αυτόματες ενημερώσεις στο παρασκήνιο χωρίς επανεκκίνηση και η δυνατότητα εγκατάστασης και μέσω δικτύου.

Μπορείς να δεις ακόμη