Νέα σχολική χρονιά με φορητό gaming!

by Aggeliki Tsoukana

Μία ακόμα σχολική χρονιά βρίσκεται προ των πυλών. Οι υποχρεώσεις αυξάνονται. Τίποτα, όμως, δεν μπορεί να σε απομακρύνει από το αγαπημένο σου χόμπι, το gaming!

Ακόμα κι αν βρίσκεσαι μακριά από τη «βάση» σου, θέλεις να έχεις άμεσα πρόσβαση σε αγαπημένους τίτλους παιχνιδιών. Στον ελεύθερό σου χρόνο στη σχολή, στο διάλλειμα, ή όταν βρίσκεσαι εν κινήσει, το φορητό gaming είναι η καλύτερη λύση για σένα. Δες παρακάτω, όλες τις επιλογές για φορητό gaming και διάλεξε αυτή που ταιριάζει καλύτερα στο δικό σου life style.

 

 

Όταν το smartphone γίνεται μια υπερσύγχρονη φορητή κονσόλα

Τα smartphones και τα tablets είναι πλέον πολυεργαλεία για δουλειά ή ψυχαγωγία. Έχοντας το κατάλληλο application μπορείς να κάνεις σχεδόν τα πάντα. Άλλωστε έχουν πλέον αρκετή υπολογιστική ισχύ ώστε να «τρέχουν» και βαριές εφαρμογές όπως είναι τα σύγχρονα video games. Έχουμε δει ιδιαίτερα δημοφιλή παιχνίδια κονσόλας να μεταφέρονται με απόλυτη επιτυχία στα κινητά, αλλά και πολλούς τίτλους οι οποίοι αναπτύσσονται αποκλειστικά για iOS και Android να προσφέρουν εξαιρετικά γραφικά.

Ενδεικτικά, εάν σου αρέσουν τα ανταγωνιστικά παιχνίδια, και θέλεις να είσαι ανταγωνιστικός και στο mobile gaming, τότε πρέπει να παίξεις Fortnite. Προσφέρεται δωρεάν και είναι πανομοιότυπο τόσο σε γραφικά όσο και σε gameplay με τις αντίστοιχες εκδόσεις για επιτραπέζιες κονσόλες. To πιο συναρπαστικό στοιχείο του παιχνιδιού είναι ότι υποστηρίζει crossplay, πράγμα που σημαίνει ότι επιτρέπει στους κατόχους φορητών συσκευών, PlayStation, Xbox, Nintendo Switch, Mac και Windows PC να παίζουν μαζί.

Οι λάτρεις του “retro gaming” μπορούν να απολαύσουν όλα εκείνα τα retro πλέον games των δεκαετιών ‘70, ‘80 και ‘90. Με μια γρήγορη αναζήτηση σε Play Store και Apple Store θα βρεις πολλές επίσημες εκδόσεις εκείνων των παλιών τίτλων, ports και παραλλαγές από ανεπίσημους developers ακόμα και emulators ειδικοί για κινητά.

 

Φορητή διασκέδαση με Nintendo games

Η Nintendo είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το φορητό gaming. Το Nintendo Switch είναι σχεδιασμένο για να συνδέεται στην τηλεόρασή σου μέσω του “docked” mode. Όταν αποσπάται από τη βάση του, μετατρέπεται σε ταμπλέτα για φορητή διασκέδαση, ώστε να μπορείς να απολαύσεις μια πλήρη εμπειρία οικιακής ψυχαγωγίας οποιαδήποτε στιγμή, οπουδήποτε.

Από την άλλη, το Nintendo Switch Lite εστιάζει πλήρως στη φορητή εμπειρία, καθώς δεν διαθέτει τον υβριδικό χαρακτήρα του μεγάλου του «αδερφού». Όλα τα υπάρχοντα παιχνίδια του Nintendo Switch είναι συμβατά με τη φορητή έκδοση της κονσόλας, με εξαίρεση όσα χρειάζονται τους αισθητήρες υπερύθρων.

Για εκείνους που θέλουν να αναβιώσουν τις δοξασμένες εποχές του φορητού gaming (κι όχι μόνο), ή θέλουν να πάρουν μια γεύση του τι σημαίνει “retro gaming”, υπάρχει και το Nintendo Game & Watch: Super Mario Bros. Πρόκειται για μία φορητή retro κονσόλα που περιλαμβάνει τα παιχνίδια Super Mario Bros, Super Mario Bros: The Lost Levels και Βall (έκδοση Mario). Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.

 

 

Φορητό gaming σε άλλο επίπεδο με gaming laptops

Σε αυτή την κατηγορία ξεφεύγουμε από τα στενά περιθώρια του casual gaming. Τα σύγχρονα gaming laptop μπορούν να σηκώσουν χωρίς πρόβλημα και τα πιο απαιτητικά παιχνίδια χωρίς να σε έχουν δεμένο σε μία καρέκλα και σε ένα σταθερό σημείο.

Eξοπλισμένα με ισχυρούς επεξεργαστές και κάρτες γραφικών, με ένα gaming laptop θα παίξεις όλους τους σύγχρονους τίτλους παιχνιδιών με εντυπωσιακές επιδόσεις. Πέρα όμως από τις επιδόσεις, θα απολαύσεις τέλεια εικόνα, αφού τα περισσότερα μοντέλα έρχονται με υψηλή ανάλυση. Για να απολαμβάνεις τα παιχνίδια σου χωρίς περισπάσεις και με την ομαλότερη δυνατή απεικόνιση. Όσο για τη συνδεσιμότητα, θα συναντήσεις μοντέλα με ασύρματη συνδεση Wi-Fi 6, ενσύρματη σύνδεση Gigabit, Bluetooth 5.1. Άρα, μπορείς να απολαμβάνεις online gaming όπου κι αν βρίσκεσαι. Παράλληλα, με πολλαπλές θύρες USB 3.2 για τη σύνδεση περιφερειακών μπορείς να συνδέσεις τα αγαπημένα σου gaming περιφερειακά.

Στο www.kotsovolos.gr θα βρεις μία ολοκληρωμένη γκάμα από gaming laptops, με διαφορετικό προσανατολισμό (απόδοση προς τιμή, enthusiast gaming, υψηλή φορητότητα, απολύτως κορυφαίες επιδόσεις) προκειμένου να διαλέξεις το καταλληλότερο συνδυασμό για το budget και τις προτεραιότητές σου. Με κοινό παρονομαστή σε όλες τις περιπτώσεις το πιο σύγχρονο hardware.

Μπορείς να δεις ακόμη