Samsung Galaxy S20: Νέα σειρά με «ultra» δυνατότητες

Στην καθιερωμένη εκδήλωση Galaxy Unpacked, η Samsung “αποσυσκεύασε” τα νέα κινητά της σειράς Galaxy S20.

Η σειρά αποτελείται από τρεις συσκευές: Galaxy S20, Galaxy S20+ και Galaxy S20 Ultra. Έχουν πολλές ομοιότητες και κοινά χαρακτηριστικά αλλά και ορισμένες σημαντικές διαφορές. Η προφανής διαφορά είναι το μέγεθος, με το απλό S20 να είναι το μικρότερο σε διαστάσεις και το Ultra το πιο πληθωρικό, τόσο σε διαστάσεις όσο και σε χαρακτηριστικά και δυνατότητες.

 

Οθόνη

Με διαστάσεις 167,9 x 73,6 x 7,2 χιλιοστά, το απλό «S20» έχει οθόνη Dynamic AMOLED στις 6,2 ίντσες με ανάλυση 1440 x 3200 pixels. Υποστηρίζει λειτουργία always-on, HDR10+ και refresh rate 120Hz για εκπληκτική εμπειρία χρήσης και ομαλότατο gaming. Στην οθόνη βρίσκεται τόσο ο αισθητήρας ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων (τεχνολογίας υπερήχων για μεγαλύτερη ταχύτητα και ασφάλεια) όσο και η εμπρόσθια κάμερα που φιλοξενείται σε μία μικρή οπή (σχεδιασμός Infinity-O).

Ακριβώς όμοιας τεχνολογίας οθόνες έχουν και τα Galaxy S20+ και Galaxy S20 Ultra. Το διαστάσεων 162 x 74 x 7,8 χιλιοστών Galaxy S20+ διαθέτει οθόνη με διαγώνιο 6,7 ιντσών και το Galaxy S20 Ultra με διαστάσεις 167 x 76 x 8,8 χιλιοστών έχει οθόνη με διαγώνιο 6,9 ιντσών.

 

Κάμερες

Τα Galaxy S20 και S20+ διαθέτουν ευρυγώνια εμπρόσθια κάμερα (26mm) ανάλυσης 10MP που υποστηρίζει Dual Pixel Autofocus και Auto HDR και ο φακός της είναι φωτεινός με διάφραγμα f:/1.9. Το Galaxy S20 Ultra ωστόσο είναι πολύ υψηλότερης ανάλυσης, αφού βασίζεται σε αισθητήρα 40MP.

Οι τρεις νέες συσκευές της Samsung διαθέτουν πληθωρικές κάμερες και στην πίσω όψη τους, με το S20 να διαθέτει τριπλή διάταξη και τα S20+ και S20 Ultra μία επιπλέον κάμερα/ αισθητήρα βάθους που η εταιρεία ονομάζει «DepthVision Camera».

Πιο συγκεκριμένα, το Galaxy S20 διαθέτει μία ευρυγώνια κάμερα (κύρια) στα 12MP με dual pixel phase detection autofocus και τεχνολογία οπτικής σταθεροποίησης εικόνας, μία κάμερα στα 64MP με τηλεφακό που προσφέρει hybrid zoom 3x και super resolution zoom έως και 30x καθώς και μία υπερευρυγώνια 12MP με τεχνολογία Super Steady Video. Το Galaxy S20 υποστηρίζει δυνατότητα λήψης βίντεο 4K (2160p) στα 30 και 60fps αλλά και λήψης βίντεο ανάλυσης 8K για εκπληκτική ποιότητα εικόνας.

Ακριβώς την ίδια διάταξη καμερών έχει και το Galaxy S20+ αλλά έρχεται με επιπλέον έναν αισθητήρα βάθους για το λεγόμενο «bokeh effect» σε πορτραίτα ή για εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας.

Το Galaxy S20 Ultra έχει ενδεχομένως την πιο προηγμένη κάμερα που έχουμε δει μέχρι σήμερα σε κινητό. Η κύρια κάμερα (ευρυγώνια) βασίζεται σε αισθητήρα 108MP με τεχνολογία αυτόματης εστίασης dual pixel phase detection και τεχνολογία οπτικής σταθεροποίησης της εικόνας (OIS). Κοντά της υπάρχει μία υπερευρυγώνια για λήψεις τοπίων ή ομαδικές φωτογραφίας στα 12MP με τεχνολογία Super Steady Video και αμέσως δίπλα υπάρχει μία DepthVision Camera (αισθητήρας βάθους).

Η αποκάλυψη ωστόσο έρχεται από την «περισκοπική» κάμερα 48MP με τον τηλεφακό που έχει τεχνολογία Phase Detection AutoFocus και τεχνολογία οπτικής σταθεροποίησης (OIS). Έρχεται με ένα εκπληκτικό 10x hybrid zoom και super resolution zoom 100x για να φωτογραφίζετε το… φεγγάρι (η εταιρεία το ονομάζει Space Zoom). Φυσικά, όπως και τα μικρότερα «αδερφάκια» του μπορεί να τραβήξει βίντεο ανάλυσης έως και 8K για εκπληκτική λεπτομέρεια.

 

Εξοπλισμός και hardware

Τα νέα Galaxy S20, S20+ και S20 Ultra έρχονται με το chipset της Samsung, Exynos 990 (στις Αμερικάνικες εκδόσεις διαθέτουν το Qualcomm Snapdragon 865), με μπόλικη μνήμη και αποθηκευτικό χώρο, και όλα τα σύγχρονα χαρακτηριστικά που περιμένει κάποιος από μία σημερινή ναυαρχίδα. Το Galaxy S20 Ultra επίσης ενσωματώνει και 5G modem οπότε είναι και 5G-ready για τα νέας γενιάς δίκτυα τηλεπικοινωνιών.

To Exynos 990 ενσωματώνει γραφικά Mali-G77 MP11 και οκταπύρηνο επεξεργαστή, με δύο πυρήνες Mongoose M5 χρονισμένους στα 2,73GHz, δύο πυρήνες Cortex-A76 με συχνότητα λειτουργίας 2,6GHz και τέσσερις πυρήνες Cortex-A55 χρονισμένους στα 2,0GHz.

To Galaxy S20 έχει 8GB RAM και 128GB αποθηκευτικού χώρου που μπορεί να επεκταθεί μέσω κάρτας μνήμης microSD. Το GalaxyS20+ έχει και αυτό 8GB RAM και αποθηκευτικό χώρο 128GB. Το Galaxy S20 Ultra διαθέτει 12GB RAM σε συνδυασμό με 128GB, ή επεκτάσιμου –μέσω microSD- αποθηκευτικού χώρου.

Όσον αφορά στον υπόλοιπο εξοπλισμό, και οι τρεις συσκευές υποστηρίζουν WiFi 6 (και επομένως ασύρματα δίκτυα 802.11b/g/n/ac/ax), WiFi direct και WiFi hotspot, NFC, Bluetooth 5.0 και έχουν θύρα USB-C (USB3.1) για την σύνδεση τους με υπολογιστή και την φόρτιση τους. Επίσης έχουν στερεοφωνικά ηχεία που είναι ρυθμισμένα από την κορυφαία εταιρεία AKG και για την προστασία τόσο της οθόνης όσο και του πίσω μέρους τους χρησιμοποιείται Gorilla Glass 6. Και οι τρεις συσκευές καλύπτουν τις προδιαγραφές IP68 και επομένως αντέχουν στην σκόνη και στις… περιπέτειες με το νερό (αδιάβροχα μέχρι βάθους ενάμιση μέτρου σε γλυκό νερό για μισή ώρα περίπου).

Μπαταρία

Και οι τρεις συσκευές υποστηρίζουν γρήγορη φόρτιση, ασύρματη φόρτιση αλλά και αντίστροφη φόρτιση, και επομένως μπορούν ενσύρματα ή ασύρματα να φορτίσουν άλλες συσκευές (π.χ. άλλα κινητά ή wearables και τα Galaxy Buds+). Πιο συγκεκριμένα, οι μπαταρίες των Galaxy S20 και S20+ που έχουν χωρητικότητες 4000mAh και 4500mAh υποστηρίζουν fast charging 25W, ασύρματη φόρτιση 15W (Qi) και αντίστροφη φόρτιση 9W.

Η μπαταρία των 5000mAh του Galaxy S20 Ultra μπορεί να φορτίσει ακόμα ταχύτερα ωστόσο χάρη στην υποστήριξη fast charging 45W.

 

Λογισμικό

Η νέα σειρά Galaxy S20 της Samsung «τρέχει» το νέο περιβάλλον χρήσης One UI 2.0, το οποίο βασίζεται στην τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Google, Android 10 που περιλαμβάνει τα πλέον προηγμένα χαρακτηριστικά και δυνατότητες και βεβαίως την καλύτερη ασφάλεια. Φυσικά, οι συσκευές υποστηρίζουν το Samsung Knox αλλά και πολλές άλλες εφαρμογές της Samsung που καθιστούν τα κινητά της ξεχωριστά. Για παράδειγμα, η υποστήριξη του Samsung DeX δίνει την δυνατότητα στον χρήστη να συνδέσει το κινητό του με μία οθόνη σαν έναν υπολογιστή που θα χειρίζεται με το πληκτρολόγιο και το ποντίκι του απολαμβάνοντας μία οικεία εμπειρία desktop.

 

Χρώματα

Το Galaxy S20 θα κυκλοφορήσει σε χρώματα Cloud Blue, Cosmic Gray και Cloud Pink ενώ το Galaxy S20+ σε Cloud Blue, Cosmic Gray και Cosmic Black. Το Galaxy S20 Ultra θα διατεθεί σε δύο χρωματισμούς, σε Cosmic Black και Cosmic Gray. Όλες οι συσκευές είναι διαθέσιμες για προ-παραγγελία. Tα Galaxy S20 Ultra και Galaxy S20+ συνοδεύονται με δώρο τα νέα ασύρματα ακουστικά της Samsung Galaxy Buds+.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη