|  | 

Κουζίνα

Σουβλάκια Mix Grill

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


 

Ζουμερά και πεντανόστιμα σουβλάκια από διαφορετικά κομμάτια κρέατος και λαχανικών μαριναρισμένα και σερβιρισμένα με ψημένο ψωμάκι.

Υλικά

  • 1 κιλό σπάλα χοιρινή κομμένη σε κύβους
  • 700 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλο κομμένο σε κύβους
  • 2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε καρέ
  • 2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε καρέ
  • 2 κίτρινες πιπεριές κομμένες σε καρέ
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε καρέ

 

Για τη μαρινάδα

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. soy sauce
  • 2 κ.σ. Worcestershire sauce
  • Χυμό από 1 φρεσκοστυμμένο λεμόνι
  • 200 ml μπίρα
  • 3 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά ή καυτερή
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • Αλάτι

 

Για το σερβίρισμα

  • Ψωμί μπαγιάτικο σε φέτες
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Ρίγανη ξερή ή θυμάρι

Εκτέλεση

  • Κόβουμε το κοτόπουλο και το χοιρινό σε κύβους χρησιμοποιώντας διαφορετικές επιφάνειες κοπής και μαχαίρια. Τα τοποθετούμε σε δυο ξεχωριστές σακούλες ψυγείου με φερμουάρ.
  • Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τη μοιράζουμε στις δύο σακούλες με τα κρεατικά.
  • Ανακατεύουμε τα κρεατικά και τα αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστούν για 3 ώρες αφού κλείσουμε τις σακούλες με το φερμουάρ.
  • Στο μεταξύ μουλιάζουμε ξύλινα καλαμάκια σε νερό και κόβουμε τα λαχανικά σε κύβους.
  • Μετά το τρίωρο σουρώνουμε τα κρεατικά από τη μαρινάδα, τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας και τα περνάμε στα καλαμάκια, εναλλάξ με κομμάτια λαχανικών.
  • Αφήνουμε τα σουβλάκια να έρθουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και τα ψήνουμε στο μπάρμπεκιου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν από όλες τις πλευρές.
  • Βγάζουμε τα σουβλάκια και τα τοποθετούμε σε πιατέλα και τα αλατίζουμε. Μετά από 2-3 λεπτά τα σερβίρουμε μαζί με ψημένες φέτες ψωμιού τις οποίες έχουμε ραντίσει με ελαιόλαδο και πασπαλίσει με ρίγανη ή θυμάρι.

 

Δείτε ακόμη