764
Από την Ιωάννα Σταμούλου
Ζουμερά και πεντανόστιμα σουβλάκια από διαφορετικά κομμάτια κρέατος και λαχανικών μαριναρισμένα και σερβιρισμένα με ψημένο ψωμάκι.
Υλικά
- 1 κιλό σπάλα χοιρινή κομμένη σε κύβους
- 700 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλο κομμένο σε κύβους
- 2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε καρέ
- 2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε καρέ
- 2 κίτρινες πιπεριές κομμένες σε καρέ
- 2 κρεμμύδια κομμένα σε καρέ
Για τη μαρινάδα
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. soy sauce
- 2 κ.σ. Worcestershire sauce
- Χυμό από 1 φρεσκοστυμμένο λεμόνι
- 200 ml μπίρα
- 3 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά ή καυτερή
- 1 κ.σ. μέλι
- 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
- Αλάτι
Για το σερβίρισμα
- Ψωμί μπαγιάτικο σε φέτες
- Λίγο ελαιόλαδο
- Ρίγανη ξερή ή θυμάρι
Εκτέλεση
- Κόβουμε το κοτόπουλο και το χοιρινό σε κύβους χρησιμοποιώντας διαφορετικές επιφάνειες κοπής και μαχαίρια. Τα τοποθετούμε σε δυο ξεχωριστές σακούλες ψυγείου με φερμουάρ.
- Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τη μοιράζουμε στις δύο σακούλες με τα κρεατικά.
- Ανακατεύουμε τα κρεατικά και τα αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστούν για 3 ώρες αφού κλείσουμε τις σακούλες με το φερμουάρ.
- Στο μεταξύ μουλιάζουμε ξύλινα καλαμάκια σε νερό και κόβουμε τα λαχανικά σε κύβους.
- Μετά το τρίωρο σουρώνουμε τα κρεατικά από τη μαρινάδα, τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας και τα περνάμε στα καλαμάκια, εναλλάξ με κομμάτια λαχανικών.
- Αφήνουμε τα σουβλάκια να έρθουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και τα ψήνουμε στο μπάρμπεκιου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν από όλες τις πλευρές.
- Βγάζουμε τα σουβλάκια και τα τοποθετούμε σε πιατέλα και τα αλατίζουμε. Μετά από 2-3 λεπτά τα σερβίρουμε μαζί με ψημένες φέτες ψωμιού τις οποίες έχουμε ραντίσει με ελαιόλαδο και πασπαλίσει με ρίγανη ή θυμάρι.