Nέα τεχνολογία από τη Nvidia σας κάνει να κοιτάτε πάντα την κάμερα

by Aggeliki Tsoukana

Μία πολύ χρήσιμη λειτουργία απέκτησε η εφαρμογή streaming/conferencing της Nvidia, η Nvidia Broadcast, στην πιο πρόσφατη αναβάθμιση της. Συγκεκριμένα η εταιρεία πρόσθεσε ένα καινούργιο ΑΙ φίλτρο στις επιλογές της κάμερας, το Eye Contact, που αν το ενεργοποιήσεις κάνει το βλέμμα σου να ευθυγραμμίζεται συνέχεια με την κάμερά σου, δημιουργώντας ένα ζευγάρι CGI μάτια, τα οποία διατηρούν το φυσικό χρώμα των ματιών σου, ενώ εξομοιώνουν και τη φυσική κίνηση των βλεφάρων.

 

 

Το χαρακτηριστικό αυτό είναι πολύ χρήσιμο αν είσαι game streamers, δημιουργός περιεχομένου ή γενικά άνθρωπος που πραγματοποιεί συχνά βιντεοκλήσεις, καθώς σου δίνει τη δυνατότητα να κοιτάξεις στιγμιαία κάπου αλλού – σε κάποια άλλη οθόνη, σε κάποια σημείωση ή απλά εκτός κάμερας επειδή αφαιρέθηκες -, χωρίς οι θεατές ή οι συνομιλητές σου να αντιληφθούν αυτήν την περίσπαση.

Το μόνο που απαιτεί η εφαρμογή για να λειτουργήσει είναι κάποιο υπολογιστή – σταθερό ή φορητό – με κάρτα γραφικών RTX 2060 ή νεώτερη, 8GB μνήμης RAM και επεξεργαστή Intel Core i5-8600 ή AMD Ryzen 5 2600 ή νεότερο. Να σημειώσουμε μόνο πως για την ώρα η λειτουργία Eye Contact είναι ακόμα σε beta έκδοση, με την εταιρεία να βελτιώνει ακόμα τη λειτουργία καθώς υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί συνδυασμοί ματιών (χρώμα, σχήμα κ.ο.κ) που πρέπει να δοκιμαστούν.

Σε κάθε περίπτωση, αν και εφόσον ο υπολογιστής σου καλύπτει τις απαιτήσεις, μπορείς και εσύ να εκμεταλλευτείς τη λειτουργία, οποιοδήποτε συνδυασμό web camκάμερας), εφαρμογής streaming/conferencing.

Μπορείς να δεις ακόμη