Νέα υπηρεσία Tap to Pay απο την Apple

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Σε μια σημαντική ανακοίνωση προχώρησε η Apple. Σύμφωνα με την εταιρία με έδρα το Cupertino, μια νέα αναβάθμιση για τα iPhones που αναμένεται να γίνει διαθέσιμη μέσα στο 2022 θα επιτρέψει στις συσκευές να δέχονται πληρωμές από κάρτες σαν τερματικά POS. Αυτό είναι ιδιαίτερα ευχάριστα νέα για τους επιχειρηματίες που θέλουν να χρησιμοποιούν τις συσκευές της Apple για αποστολή παραγγελιών και λήψη πληρωμών χωρίς οι εργαζόμενοι να χρειάζονται δύο συσκευές. Επιπλέον ανάλογα με τον τρόπο που θα επιλέξει η Apple να κάνει διαθέσιμη την υπηρεσία είναι πολύ πιθανόν να βοηθήσει και τον κάθε χρήστη να δεχτεί πληρωμές στο κινητό του για διάφορες υπηρεσίες η ακόμα και ανταλλαγή χρημάτων, χρωστούμενων κ.λ.π.

Για την ώρα η υπηρεσία αναμένεται να γίνει διαθέσιμη στις ΗΠΑ, ωστόσο αργότερα μέσα στον χρόνο θα διατεθεί και στις Ευρωπαϊκές χώρες. Η Apple είναι σε επικοινωνία με μεγάλους παρόχους καρτών ώστε να μπορέσει να υποστηρίξει τις πληρωμές με τις κάρτες τους. Χωρίς να έχει ανακοινώσει τις εταιρίες με τις οποίες βρίσκεται σε επικοινωνία, αυτές κατά πάσα πιθανότητα είναι οι, Mastercard, Visa, American Express ή/και άλλες. Η υπηρεσία αναμένεται να ονομαστεί Tap to Pay.

Το εν λόγω χαρακτηριστικό θα υποστηρίζεται μόνο από τα iPhone XS και νεότερα. Για την ιστορία να αναφέρουμε πως το 2014 η Apple μπήκε για πρώτη φορά στον χώρο των ανέπαφων πληρωμών με την υπηρεσία Apple pay στην οποία οι χρήστες της μπορούσαν να εισάγουν τις κάρτες της τράπεζας τους και να χρησιμοποιούν πλέον το iPhone τους για ανέπαφες πληρωμές στα τερματικά των επιχειρήσεων. Στην Ελλάδα αυτή η υπηρεσία έγινε διαθέσιμη μόλις το 2021 και τράπεζες όπως οι, Eurobank, Piraeus, Εθνική κ.α. την υποστηρίζουν.

 

Μπορείς να δεις ακόμη