Ο Κωτσόβολος στη CES 2017

by K Admin

 

Έφτασε η ώρα για τη CES, τη μεγαλύτερη έκθεση ηλεκτρικών καταναλωτικών ειδών η οποία θα διεξαχθεί από τις 5 έως τις 8 Ιανουαρίου στο Λας Βέγκας των Ηνωμένων Πολιτειών.
Και φέτος οι κορυφαίες εταιρείες του χώρου, αναμένεται να μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον του κόσμου με σημαντικές ανακοινώσεις, δείχνοντας την ίδια στιγμή και τις τάσεις που θα επικρατήσουν το επόμενο διάστημα. Τηλεοράσεις, smartphones, φορητοί υπολογιστές, wristbands αλλά και έξυπνα πλυντήρια, ψυγεία, tablets, drones είναι μερικές μόνο από τις προιοντικές κατηγορίες που θα μας απασχολήσουν το επόμενο διάστημα.
Αρχικά στο χώρο των τηλεοράσεων, οι κορυφαίες εταιρείες του χώρου αναμένεται να παρουσιάσουν νέες σειρές μοντέλων τους, με τη Sony να κάνει την έκπληξη και να εντάσσεται στους κατασκευαστές OLED τηλεοράσεων μαζί με την LG και την Panasonic. Σε ό,τι αφορά τους φορητούς υπολογιστές, ήδη εταιρείες όπως η Dell και η Lenovo έχουν προχωρήσει σε γνωστοποίηση των σχεδίων τους, παρουσιάζοντας ενδιαφέροντα υβριδικά συστήματα 2 σε 1 τα οποία βασίζονται στα Windows 10.
Σε ό,τι αφορά την παρουσίαση νέων κινητών τηλεφώνων, η ASUS έχει στα σκαριά το ZenFone AR, ένα smartphone με δυνατότητες επαυξημένης πραγματικότητας που υποστηρίζει την τεχνολογία Project Tango της Google. Η LG και η Samsung δε θα προχωρήσουν σε κάποια «μεγάλη» ανακοίνωση, προτιμώντας να ανανεώσουν τη σειρά K η LG και τη σειρά Galaxy Alpha η Samsung με νέα μοντέλα, πριν την έλευση των νέων τους ναυαρχίδων το επόμενο τρίμηνο. Μία έκπληξη ίσως μας κρύβει η κινέζικη Xiaomi που έχει προαναγγείλει την ανακοίνωση ενός νέου προϊόντος, χωρίς όμως να δίνει για την ώρα περισσότερες πληροφορίες.
Η CES αποτελεί το μέρος που βλέπουμε για πρώτη φορά και τα νέα μοντέλα έξυπνων «λευκών συσκευών» όπως ψυγεία, κουζίνες, πλυντήρια κ.α. Την αρχή την έχει κάνει ήδη η Samsung ανακοινώνοντας όχι ένα αλλά 6 νέα έξυπνα ψυγεία με δυνατότητα σύνδεσης στο Internet αλλά και ενσωματωμένη οθόνη για την πραγματοποίηση διάφορων λειτουργιών όπως αναπαραγωγή τηλεόρασης, εγγραφή ψηφιακών σημειώσεων, εμφάνιση συνταγών, σύνδεση με το smartphone και εμφάνιση των φωτογραφιών μας κ.α
Δύο ακόμα τομείς που αναμένεται να έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη CES 2017 είναι η εικονική πραγματικότητα, με ολοένα και περισσότερες εταιρείες να ασχολούνται με την «πλατφόρμα του μέλλοντος» παρουσιάζοντας εξαιρετικές προτάσεις. Ανάμεσα σ’ αυτές ξεχωρίζει η Lenovo η οποία θα παρουσιάσει τη δική της πρόταση η οποία προορίζεται για την επερχόμενη αναβάθμιση Creators Update των Windows 10 και τις εμπειρίες Mixed Reality που αυτή υπόσχεται.
Μείνε συντονισμένος στο blog μας για όλες τις σημαντικές ανακοινώσεις από τη CES 2017.

Μπορείς να δεις ακόμη