League of Legends Recall: Ο Μάρκος “Comp” Σταμκόπουλος προκρίθηκε στον τελικό του LEC και έγραψε ιστορία

by Aggeliki Tsoukana

Ο 20χρονος αστέρας του League of Legends θα γίνει ο πρώτος Έλληνας που αγωνίζεται στον τελικό του κορυφαίου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Δύο αναμετρήσεις απομένουν για την ολοκλήρωση του LEC Spring Split 2022 και ήδη γνωρίζουμε την πρώτη φιναλίστ, η οποία δεν είναι άλλη από την Rogue του Μάρκου “Comp” Σταμκόπουλου. Η πρόκριση στον μεγάλο τελικό δεν ήρθε εύκολα αφού η ομάδα του Έλληνα άσου χρειάστηκε να ανατρέψει το εις βάρος της 0-2 στον ημιτελικό με τη Fnatic. H FNC θα συναντήσει τη G2 Esports στον 2ο ημιτελικό με τη νικήτρια να δίνει ραντεβού αυτή την Κυριακή με τη Rogue με φόντο το βαρύτιμο τρόπαιο.

 

Μια απίθανη ανατροπή

Η σειρά ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους θεατές, με τις δύο ομάδες να μας προσφέρουν μια μονομαχία που κράτησε 44 λεπτά. Η Fnatic ήταν νωχελική στο early game όμως ανέβασε “στροφές” όταν έπρεπε και κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Η FNC ήταν ανώτερη και στο 2ο game του ημιτελικού και με μια μεστή εμφάνιση κατάφερε να κάνει σχετικά εύκολα το 2-0 που την έφερε σε match point. Με την πλάτη στον τοίχο η Rogue βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να κάνει το ακατόρθωτο.

Η εμφατική νίκη στο game 3 έφερε χαμόγελα στα πρόσωπα των παικτών της RGE που έδειξαν πως έχουν “σφυγμό”. Αυτό που ακολούθησε ήταν σπάνιο και συνάμα εντυπωσιακό, καθώς ο Μάρκος και οι συμπαίκτες του ισοπέδωσαν την ιστορική Fnatic σε όλα τα μήκη και πλάτη του χάρτη και με ένα τρομακτικό 26-2 στα kills στέλνοντας τη σειρά σε 5ο παιχνίδι. Όσοι περίμεναν φινάλε με αγωνία απογοητεύτηκαν, καθώς για 3η σερί φορά η Rogue μπήκε “φουριόζα” στο Summoner’s Rift και με απόλυτο κυνισμό τελείωσε την αντίπαλο της σε 24 λεπτά για να πετύχει μια εξωπραγματική ανατροπή και να περάσει στον μεγάλο τελικό.

 

 

Η G2 Esports “φρέναρε” τους άλλους Έλληνες του LEC

Πολύ θα θέλαμε να έχουμε και δεύτερο Έλληνα παίκτη στον μεγάλο τελικό του LEC όμως η G2 Esports εξάλειψε τις ελπίδες που είχαμε. Ο πρώτος που την αντιμετώπισε ήταν ο Λάμπρος “labrov” Παπουτσάκης και η Team Vitality. Η μεταξύ τους αναμέτρηση στο πλαίσιο του δεύτερου γύρου των Playoffs μετατράπηκε σε παράσταση για έναν ρόλο, με την G2 να διαλύει με 3-0 τη γαλλική ομάδα και να περνά στην επόμενη φάση. Εκεί συνάντησε τη Misfits, ομάδα στην οποία αγωνίζεται ο Μερτάι “Mersa” Σαρή, όμως ούτε εκείνη ήταν σε θέση να σταματήσει την 8 φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης. Μπορεί η G2 Esports να ήταν εκείνη που προκρίθηκε στο top 3 του θεσμού, όμως o Λάμπρος και ο Μερτάι έχουν κάθε λόγο να είναι περήφανοι για το εξαιρετικό Split που διένυσαν.

 

 

European Masters: H WLGaming αδίκησε τον εαυτό της

Η δευτεραθλήτρια του GLL Spring Split 2022 powered by What’s Up αποχαιρέτησε νωρίς τη διοργάνωση.

Στην πρώτη φάση του Play In Stage σταμάτησε η ευρωπαϊκή εμπειρία της WLGaming στο EU Masters Spring 2022. Η τέσσερις φορές πρωταθλήτρια του Greek Legends βρέθηκε σε ένα αρκετά δύσκολο Group με Barca Esports, Macko Esports & Entropiq όμως κρατούσε ως την τελευταία στιγμή την τύχη στα χέρια της. Η WLG κοίταξε στα μάτια το μεγαθήριο που λέγεται Μπαρτσελόνα αλλά ηττήθηκε 2 φορές στις λεπτομέρειες. Κόντρα στην ομάδα που κατέλαβε τη 2η θέση στον όμιλο, την πρωταθλήτρια Τσεχίας Entropiq, η WLG έπαιξε εξαιρετικά και πήρε δύο σπουδαίες νίκες.

 

 

Η πρόκριση για την ελληνική ομάδα χάθηκε κόντρα σε μια αντίπαλο που θεωρητικά ήταν στα μέτρα της, την Macko. Οι ιδιαίτερες στρατηγικές των Ιταλών αποδείχτηκαν μοιραίες για την WLGaming που αν είχε κερδίσει έστω μια φορά τη MCK θα είχε προκριθεί στην επόμενη φάση ως 2η. Αν κρατάμε κάτι αυτό είναι η εξαιρετική παρουσία από τους δύο νεαρούς Έλληνες παίκτες της WLGaming, τον 18χρονο top laner Παναγιώτη “JaxPlank” Τάντη και τον 16χρονο “μαέστρο” του mid lane, Βλαδίμηρο “Vladi” Κουρτίδη.

Πλέον όλα τα βλέμματα στρέφονται στη φάση των ομίλων του EM Spring 2022 όπου θα πραγματοποιηθεί από τις 14 έως τις 24 Απριλίου. Στις κορυφαίες 16 ομάδες τις διοργανώσεις βρίσκεται και η πρωταθλήτρια του Greek Legends League, Team Phantasma η οποία θα βρει μπροστά της κάποιες από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και σκοπεύει να τις “στοιχειώσει”. Καλή επιτυχία Team Phantasma.

*Photos by Michal Konkol/Riot Games

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

 

Μπορείς να δεις ακόμη