Οι εκπληκτικές δυνατότητες του νέου Α13 Bionic της Apple

Όσοι παρακολούθησαν το By innovation only event της Apple που πραγματοποιήθηκε στο Steve Jobs Theatre,.στο Cupertino της Καλιφόρνια, είχαν την ευκαιρία να δουν τα αποκαλυπτήρια του νέου chip που θα τροφοδοτεί τα νέα iPhone 11, το A13 Bionic.

Το Apple A12 chip είναι ήδη πολύ πιο ισχυρό από Snapdragon 855 και Kirin 980. Το A13 έρχεται για να αυξήσει ακόμη περισσότερο τη διαφορά. Συγκεκριμένα, η εταιρεία κάνει λόγο για αύξηση επιδόσεων κατά 20% σε σχέση με τον A12.

Το A13 Bionic διαθέτει και την πιο ισχυρή GPU στην αγορά, με τέσσερις πυρήνες που συνδυάζονται με συνολικά έξι πυρήνες στη CPU. Οι ισχυρές επιδόσεις συνδυάζονται με εξαιρετική διαχείριση ενέργειας η οποία βελτιώθηκε κατά 40%, προσφέροντας 4 έξτρα ώρες χρήσης στο νέο iPhone 11 Pro και 5 ώρες επιπλέον χρήσης στο iPhone 11 Pro Max. Την ίδια στιγμή, το νέο chip ενσωματώνει 8,5 δισεκατομμύρια transistors. Συγκριτικά το A12 διαθέτει 6,9 δισεκατομμύρια transistors.

Σύμφωνα με τους μηχανικούς της Apple,.χάρη σε αυτό το επίτευγμα, το A13 Bionic διαθέτει τις μεγαλύτερες δυνατότητες εκμάθησης μηχανής από κάθε άλλο chip για φορητή συσκευή, με οκταπύρηνη νευρωνική μηχανή (neural engine) που πραγματοποιεί 1 τρισεκατομμύριο υπολογισμούς το δευτερόλεπτο.

Συνοψίζοντας, το Apple A13 Bionic θα προσφέρει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στη μπαταρία,.βελτιωμένες επιδόσεις και σταθερό ρυθμό απόδοσης, ανοίγοντας εντελώς νέους ορίζοντες στον τομέα των smartphones.

H κυκλοφορία των νέων iPhone 11, iPhone 11 Pro και iPhone 11 Pro Max αναμένεται στις 27 Σεπτεμβρίου.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη