Τοστ με ντομάτα και ανθότυρο

 

 

Από την Ιωάννα Σταμούλου


 

Αν μας τελειώσει το ψωμί του τοστ, τόσο το καλύτερο! Φτιάχνουμε σάντουιτς με φρυγανισμένες φέτες από ψωμί χωριάτικο.

 

Υλικά

  • 2 λεπτές φέτες ψωμί χωριάτικο
  • Ανθότυρο κομμένο σε λεπτές φέτες ή φρέσκια μοτσαρέλα ή μανούρι
  • Λίγη ντομάτα σε λεπτές φέτες
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Μερικά φυλλαράκια βασιλικού (προαιρετικά)
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  1. Φρυγανίζουμε τις φέτες του ψωμιού στην τοστιέρα ή τη φρυγανιέρα.
  2. Προαιρετικά για έξτρα νοστιμιά, πολτοποιούμε μερικά φυλλαράκια βασιλικού με λίγο αλάτι και 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο και περιχύνουμε τη μία πλευρά από τις ψημένες φέτες του ψωμιού με λίγο από αυτό το αρωματικό ελαιόλαδο. Κρατάμε το υπόλοιπο στην άκρη για την επόμενη φορά ή για μια σαλάτα.
  3. Στρώνουμε στη μια φέτα του ψωμιού λεπτές φέτες τυριού (από την πλευρά που λαδώσαμε), σκεπάζουμε με μερικές φέτες ντομάτας και τέλος με τη δεύτερη ψημένη φέτα ψωμιού.
  4. Κόβουμε το σάντουιτς στη μέση και τυλίγουμε σε χαρτοπετσέτα και αλουμινόχαρτο.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη