Οι σύμμαχοί σου στην καθημερινή περιποίηση χαλιών

by Aggeliki Tsoukana

Σύμφωνα με την παράδοση, τα χαλιά στρώνονται στις 26 Οκτωβρίου, αν και αυτό είναι κάτι που πλέον εξαρτάται από την αλλαγή του καιρού. Σε κάθε περίπτωση, από τη στιγμή που στρώνονται τα χαλιά πρέπει να φροντίσεις και για την καθημερινή τους περιποίηση.

Το χαλί χρειάζεται τακτικό σκούπισμα και συντήρηση, ακόμα κι όταν χρησιμοποιείται ως διακοσμητικό στοιχείο στο σπίτι. Και κάπου εδώ τη λύση έρχεται να δώσει και πάλι η τεχνολογία. Πάντα με στόχο να κάνει τη ζωή σου πιο εύκολη, πιο ξεκούραστη και πιο παραγωγική. Με αυτή τη φιλοσοφία σχεδιάζονται και οι σκούπες της Karcher.

 

Η σταθερή αξία μιας σκούπας Stick

Μία ασύρματη σκούπα Stick Karcher είναι ο απόλυτος σύμμαχος για να διατηρείς τα χαλιά σου καθαρά. Μάλιστα, τα χαλιά/μοκέτες αντέχουν το σκούπισμα με την ηλεκτρική σκούπα αρκετές φορές την εβδομάδα χωρίς να φθείρονται. Ωστόσο, η συχνότητα του σκουπίσματος εξαρτάται τόσο από τη χρήση του χαλιού όσο και από την πυκνότητά του. Όσο πυκνότερο είναι το χαλί, τόσο λιγότερο σκούπισμα χρειάζεται.

Έτσι, με μία πρόταση όπως η Karcher VC 6 Cordless our Family Premium Σκούπα Stick το σκούπισμα των χαλιών και των δαπέδων είναι ξεκούραστο και αποτελεσματικό. Διαθέτει Ισχυρή μπαταρία 25,2 V (2 τμχ), τέλεια συνδυασμένη με ενεργό ακροφύσιο δαπέδου, για να καθαρίζεις χωρίς να χρειάζεται συνέχεια επαναφόρτιση. Προσφέρει βελτιστοποιημένο χρόνο λειτουργίας 50 λεπτών σε κανονική λειτουργία.

Απορροφά και τους πιο επίμονους ρύπους χάρη στον κινητήρα 250 W και το ακροφύσιο ενεργού δαπέδου. Παράλληλα, η βολική λειτουργία Power Lock αφαιρεί την ανάγκη να κρατάς συνεχώς πατημένο το κουμπί λειτουργίας, κάνοντας το καθάρισμα παιχνιδάκι.

 

Εργονομία στο μάξιμουμ!

Οι ασύρματες σκούπες Stick της karcher διαφέρουν σημαντικά σε μέγεθος από μια παραδοσιακή ηλεκτρική σκούπα. Διαθέτουν «όρθιο σχεδιασμό», για να σκουπίζεις χωρίς να κουράζεις μέση και γόνατα. Είναι πιο μικρές σε μέγεθος και σε ισχύ, αλλά σκούπιζουν εξίσου καλά, ώστε να καθαρίζεις τον χώρο σου όπως σε βολεύει. Είναι ιδανικές για καθημερινή χρήση, αφού είναι αρκετά ελαφριές και μικρότερες σε όγκο.

Τα συγκεκριμένα μοντέλα είναι επαναφορτιζόμενα. Κάτι τέτοιο σημαίνει πως δεν έχουν καλώδιο κι έτσι μπορείς να τα μεταφέρεις πανεύκολα από δωμάτιο σε δωμάτιο. Διαθέτουν μπαταρία λιθίου, εξασφαλίζοντάς σου έτσι την αυτονομία που χρειάζεσαι για να ξεφορτωθείς όλη τη σκόνη από τον χώρο σου ενώ η φόρτιση ολοκληρώνεται σε λίγες ώρες. Παράλληλα, το μικρό τους μέγεθος διευκολύνει την αποθήκευσή τους, ιδιαίτερα αν το σπίτι σου είναι μικρό.

Δεν έχουν σακούλα, αλλά διαθέτουν δοχείο συγκέντρωσης σκόνης αρκετά ικανοποιητικό σε μέγεθος, το οποίο αδειάζει πολύ εύκολα. Αυτό σου εξοικονομεί χρήματα αφού δεν χρειάζεται να αγοράζεις σακούλες.

 

Εξαρτήματα που δίνουν περισσότερη αξία στη σκούπα σου

Όλες οι ηλεκτρικές σκούπες της Karcher διαθέτουν εξαρτήματα, για να μπορείς να καθαρίζεις κουρτίνες, στρώματα, τον καναπέ σου ακόμα και τις ράγες των παραθύρων σου. Κάποια μοντέλα αναρροφούν ακόμα και υγρά κάνοντας έτσι το καθάρισμα και κατ’ επέκταση τη ζωή σου ακόμα πιο εύκολη.

Είναι σχεδόν αθόρυβες, κάτι που τις καθιστά ιδανικές αν έχεις κάποιο κατοικίδιο ή μικρό παιδί, γιατί τα περισσότερα παιδάκια και ζωάκια φοβούνται τους δυνατούς ήχους. Επίσης τα περισσότερα μοντέλα της Karcher έρχονται με ειδικό πέλμα για τις τρίχες των κατοικίδιων.

 

Καθαριότητα σε βάθος με πλυντικές σκούπες Karcher

Όταν χρειάζεται να φρεσκάρεις τα χαλιά σου, να αφαιρέσεις πατημασιές από τις μοκέτες σου ή να τις καθαρίσεις σε βάθος είναι απαραίτητη μία πλυντική σκούπα Karcher.

Η σκούπα πλυντική Karcher SE 4001 μπορεί να αξιοποιηθεί και ως σκούπα ξηρής και υγρής αναρρόφησης. Είναι ό,τι πιο αποτελεσματικό υπάρχει στην αφαίρεση λεπτόκοκκων ή υγρών ρύπων. Επιπρόσθετα, διαθέτει ειδικά εξαρτήματα για να προσφέρει αποτελεσματικό καθάρισμα για κάθε είδος τάπητα, ταπετσαρίες, ακόμα και έπιπλα.

Παράλληλα, οι πλυντικές σκούπες Karcher γίνονται ακόμα ένας σύμμαχος καθαριότητας και υγιεινής. Είναι ιδανικές για όσους έχουν οποιαδήποτε αλλεργία ή έχουν κατοικίδια, αφού αφαιρούν κάθε είδος λεκέ ή δυσάρεστη μυρωδιά, εισχωρώντας βαθιά στις ίνες των υφασμάτων.

Σκούπισε και σφουγγάρισε όλα τα σκληρά δάπεδα του σπιτιού σου με ένα μόνο πέρασμα, εξασφαλίζοντας καθαριότητα και απόλυτη υγιεινή σε χρόνο ρεκόρ και με μεγάλη οικονομία σε νερό.

Οι λύσεις που προσφέρει η Karcher για την περιποίηση των αγαπημένων σου χαλιών και μοκετών είναι πολλές, ώστε να επιλέξεις εκείνη που ευθυγραμμίζεται απόλυτα με τις δικές σου ανάγκες. Θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις «φρέσκα» και καθαρά τα στρωμένα χαλιά σου όλο τον χειμώνα, χωρίς ιδιαίτερο κόπο και με μεγάλη εξοικονόμηση σε χρήμα και χρόνο.

Καλό χειμώνα!

Μπορείς να δεις ακόμη