Οι “techy” νονοί και νονές ξέρουν από δώρα!

by Aggeliki Tsoukana

Το Πάσχα βρίσκεται προ των πυλών. Θέλεις και φέτος να προσφέρεις χαρά στο αγαπημένο σου βαφτιστήρι, φροντίζοντας για το Πασχαλινό του δώρο. Έτσι έχουμε τη λαμπάδα, τα παπούτσια και, ανάλογα την ηλικία του, το παιχνίδι. Το τελευταίο δεν είναι πάντα απαιτούμενο λόγω των πολυσύνθετων λαμπάδων που κυκλοφορούν, που πολύ απλά είναι παιχνίδι το οποίο συνοδεύεται με κάποιο απλό κερί.

Μήπως, όμως, ήρθε η εποχή να ξεφύγεις από τα τετριμμένα; Τι μπορείς να αλλάξεις εσύ ως high-tech νονός ή νονά; Να προσφέρεις στο βαφτιστήρι σου ένα τεχνολογικό δώρο που, κατά πάσα πιθανότητα, στην εποχή μας θα εκτιμηθεί πολύ περισσότερο.

Στη συνέχεια θα βρεις μερικές προτάσεις για δώρα που μπορείς να επιλέξεις μέσα από τη μεγάλη γκάμα του www.kotsovolos.gr, και να προσαρμοστούν ανάλογα με την ηλικία του βαφτιστηριού σου.

 

 

Για να σε έχει πάντα στην καρδιά του αλλά και… στον καρπό του

Η κατηγορία των smartwatches προτιμάται αρκετά από τους νέους που αγαπούν να συνδυάζουν ρολόι με πολλαπλές λειτουργίες. Από την άλλη αν το βαφτιστήρι σου είναι ή επιθυμεί να γίνει αθλητής και ασχολείται πολύ, καλή περίπτωση είναι και τα activity trackers, τα οποία είναι και σαφώς πιο προσιτά οικονομικά.

 

 

Smartphone ή Tablet;

Ως techy νονός ή νονά, εσύ γνωρίζεις καλύτερα τι θα ευχαριστήσει περισσότερο το βαφτιστήρι σου. Άλλωστε, πολύ πιθανό να είναι ήδη κάτοχος ενός smartphone τελευταίας «γενιάς». Από την άλλη, βέβαια, ίσως χρειάζεται μια αναβάθμιση.

Η επιλογή smartphones έχει να κάνει με την ηλικία του παιδιού. Ειδικά αν είναι το πρώτο του, τότε ένα smartphone είναι πάντα καλοδεχούμενο, και εφόσον έχεις τη σύμφωνη γνώμη των γονέων. Υπάρχουν αμέτρητες επιλογές. Διάλεξε αυτό που του ταιριάζει και κάνε του τη μεγαλύτερη έκπληξη. Φρόντισε να προμηθευτείς και την κατάλληλη θήκη, για να αποφευχθούν τα ατυχήματα.

Το να του χαρίσεις ένα tablet, ίσως να είναι και η πιο σοφή επιλογή. Τα tablets έχει αποδειχθεί πως δεν είναι μόνο ένα μέσο για να παίζουν παιχνίδια και να βλέπουν ταινίες, αλλά και ένα χρήσιμο εκπαιδευτικό εργαλείο. Με ένα tablet το παιδί μπορεί με ευκολία να συμμετάσχει στις διαδικασίες τηλεκπαίδευσης, να διαβάσει τα μαθήματά του από τα συγγράμματα που αναρτούν οι δάσκαλοι/καθηγητές, να γράψει εργασίες και να τις αποστείλει.

 

 

Για μουσικόφιλους

Αν το βαφτιστήρι σου ήδη έχει tablet ή και smartphone, το πρώτο αξεσουάρ που θα ζητήσει θα είναι τα ακουστικά. Εδώ έχεις μια ευρύτατη γκάμα επιλογών, είτε θέλεις να προτιμήσεις αξεσουάρ, είτε κάποια συσκευή. Για αρχή καλή και οικονομική λύση είναι τα ακουστικά, που μπορείς να βρεις μια ευρεία γκάμα. Από εισαγωγικά μοντέλα, μέχρι πιο εξεζητημένες λύσεις όπως οι προτάσεις της Bowers & Wilkins. Κάπου εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε την επιστροφή στη μόδα των ακουστικών κεφαλής.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν και τα ηχεία Bluetooth που επίσης κυμαίνονται σε τιμές για όλα τα γούστα και που είναι καλές περιπτώσεις αν το βαφτιστήρι σου δεν έχει κάποια ανάλογη συσκευή. Σχεδόν όλα τα φορητά ηχεία Bluetooth είναι ανθεκτικά στο νερό και τη σκόνη για να μπορείς να τα μετακινείς πολύ εύκολα και να τα χρησιμοποιείς όπου θέλεις, στο πάρκο, στην παραλία, ακόμα και στη βόλτα με το ποδήλατο. Για έναν μουσικόφιλο που αγαπά να ακούει μουσική σχεδόν οπουδήποτε, υπάρχουν ανθεκτικά ηχεία όπως οι προτάσεις της

 

Για gamers

Τα PlayStation 5 και Xbox Series X έχουν γίνει το όνειρο κάθε παιδιού. Με μια κονσόλα τελευταίας γενιάς μπορούν να περάσουν ευχάριστες ώρες παιχνιδιού, γυμναστικής, χορού και τραγουδιού, μόνοι τους ή με τους φίλους τους, ακόμα και διαδικτυακά. Αν το βαφτιστήρι σου έχει ήδη μία επιτραπέζια παιχνιδοκονσόλα μπορείς να εξετάσεις την αγορά ενός Nintendo Switch Lite. Η φορητή κονσόλα της Nintendo είναι σταθερή αξία. Θα μπορεί να τη χρησιμοποιεί σε κάθε μέρος του σπιτιού ή και να την παίρνει μαζί του παντού.

Αν το βαφτιστήρι σου είναι ήδη gamer, χάρισέ του τα σχετικά αξεσουάρ. Controllers με εργονομικό και φουτουριστικό σχεδιασμό για ξεκούραστο χειρισμό και απόλυτο έλεγχο θα εκτιμηθούν δεόντως ακόμα και αν διαθέτει ολόκληρη συλλογή από αυτά.

Εναλλακτικά, ρώτησε το βαφτιστήρι σου αν επιθυμεί να του αγοράσεις κάποιο συγκεκριμένο παιχνίδι, ή διάλεξε εσύ για εκείνο. Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα από μια μεγάλη γκάμα νέων, αλλά και πιο κλασικών παιχνιδιών. Για να ευχαριστήσεις όλη την οικογένεια, μπορείς να επιλέξεις κάποιο οικογενειακό παιχνίδι γνώσεων, που θα προσφέρει ατέλειωτες ώρες δημιουργικού χρόνου σε όλους.

 

 

Για τους λάτρεις τη βόλτας

Αν το βαφτιστήρι βρίσκεται στη προ-εφηβεία ή εφηβεία σίγουρα θα εκτιμήσει ένα ηλεκτρικό πατίνι. Αν είναι λίγο μεγαλύτερο, θα το λατρέψει. Τα ηλεκτρικά πατίνια είναι το νέο trend της εποχής για γρήγορη και άνετη μετακίνηση μέσα στην πόλη, κι όχι μόνο. Μπορείς, επίσης, να εξετάσεις την αγορά ενός scooter όπως το UrbanGlide Escooter Ride 55. Ουσιαστικά πρόκειται για ηλεκτρικό πατίνι με τιμόνι. Είναι σχεδιασμένα για τις καθημερινές μετακινήσεις, και διακρίνονται για την ανθεκτικότητα και την απλότητά τους. Η συγκεκριμένη πρόταση, μάλιστα, είναι ιδανική ακόμα και για ένα μικρό παιδί.

Αν του αρέσει η ποδηλασία, υπάρχουν και τα ηλεκτρικά ποδήλατα. Προσφέρουν τη χαρά της ποδηλασίας με πιο ασφαλέστερο και οικολογικό τρόπο. Χάρη στην ηλεκτρική υποβοήθηση που διαθέτουν, τα ηλεκτρικά ποδήλατα είναι αποτελεσματικά σχεδόν σε όλες τις επιφάνειες. Ακόμη και στις ανηφόρες.

Θα ενθουσιαστεί ακόμα περισσότερο με ένα ηλεκτρικό ποδήλατο όπως το το Mi QiCYCLE. Με εντυπωσιακό, αναδιπλούμενο σχεδιασμό για να το παίρνει μαζί του παντού, αλλά και με προηγμένες λειτουργίες που κάνουν τις βόλτες ακόμα πιο διασκεδαστικές.

 

Για τους λάτρεις της περιπέτειας

Ο καιρός «ανοίγει», και το βαφτιστήρι θα περνάει αρκετό χρόνο εκτός σπιτιού, ανάλογα πάντα την ηλικία του. Ειδικά το καλοκαίρι, σίγουρα θα έχει ευκαιρίες για «αποδράσεις» στην ύπαιθρο. Και σε αυτή την περίπτωση, οι επιλογές είναι πολλές.

Εξέτασε να του δωρίσεις ένα drone. Τα σύγχρονα drones είναι πιο αξιόπιστα και φιλικά προς τον χρήστη, σε σχέση με τα μοντέλα που κυκλοφορούσαν πριν από μια δεκαετία. Επιπρόσθετα, υπάρχουν περισσότερες επιλογές για κάθε γούστο και βαλάντιο. Τα mini drones είναι μια καλή επιλογή για ένα μικρό παιδί ή έφηβο. Ενδεικτικά, το Ryze Tech Tello της Dji μπορεί ν’ απογειωθεί ακόμα και από την παλάμη σου, ενώ θα χαρίσει πολλές στιγμές ψυχαγωγίας στην ύπαιθρο.

Για μεγαλύτερα βαφτιστήρια, θα σου προτείναμε να εξετάσεις την αγορά μιας action camera. Είτε πρόκειται για διαδρομή με ποδήλατο, μηχανές ή αυτοκίνητο, είτε για extreme sports, καταδύσεις, θαλάσσια sports, υποβρύχιες λήψεις, ή για λήψεις μέσω πτήσης drone, η action camera μπορεί να αξιοποιηθεί με ποικίλους τρόπους!

 

Δωροκάρτες για κάθε γούστο

Οι δωροκάρτες είναι πάντα χρήσιμες και μπορούν να αποδειχθούν σωτήρια λύση όταν δεν μπορείς να επιλέξεις. Οι δωροκάρτες Κωτσόβολος, που κυριολεκτικά θα σου λύσουν τα χέρια, μιας και θα αφήσουν το ίδιο το βαφτιστήρι σου και τους γονείς του να επιλέξουν μέσα από μια τεράστια γκάμα προϊόντων.

Ασφαλώς, υπάρχουν και πιο “στοχευμένες” επιλογές όπως οι  Live Cards για gamers, ή οι Netflix Prepaid Cards. Μία προπληρωμένη κάρτα θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα από το βαφτιστήρι που έχει μεγαλώσει και μπορεί πλέον να πραγματοποιεί online αγορές.

Είναι, λοιπόν, γεγονός ότι υπάρχουν τεχνολογικές λύσεις για δώρα που μπορεί πολύ εύκολα να πάρουν τη θέση παραδοσιακών και ελαφρώς παρωχημένων δώρων. Φέτος, προτίμησε μια λιγότερο «φαντεζί» λαμπάδα και πήγαινε σε μια πιο χρήσιμη επιλογή που θα ικανοποιήσει περισσότερο το βαφτιστήρι σου.

Μπορείς να δεις ακόμη