Όλα όσα γνωρίζουμε για τα επερχόμενα Samsung Galaxy S24

by Manos Kavvalos

Καθώς η ανακοίνωση της σειράς συσκευών Galaxy S24 της Samsung πλησιάζει, οι διαρροές για το πως θα είναι οι επερχόμενες συσκευές οργιάζουν. Η πιο πρόσφατη διαρροή μάλιστα φαίνεται ότι περιλαμβάνει φωτογραφίες του πραγματικού Galaxy S24 Ultra, οι οποίες αν είναι όντως αληθινές υποδεικνύουν αντίστοιχη σχεδίαση με το φετινό Galaxy S23 Ultra, με τη διαφορά ότι η νέα συσκευή θα χρησιμοποιεί τιτάνιο για το πλαίσιο, αντί για Armor Aluminum.

Για άλλη μία χρονιά θα έχουμε τρία μοντέλα, Galaxy S24, Galaxy S24+ και Galaxy 24 Ultra, ενώ σε ότι αφορά τα χρώματα οι διαρροές κάνουν λόγο για νέα παλέτα που θα φαίνεται ότι θα περιλαμβάνει αποχρώσεις Black, Gray, Violet, Yellow, Green, Blue και Orange, ενώ ειδικά το Galaxy S24 Ultra θα διατίθεται και σε χρυσό.

 

Σε ό,τι αφορά τους επεξεργαστές, σύμφωνα με ενημέρωση των μετόχων του CEΟ της Qualcomm, o Snapdragon 8 Gen 3 θα χρησιμοποιηθεί στις περισσότερες συσκευές της νέας σειράς. Μάλιστα, οι πληροφορίες λένε ότι μόνο τα Ευρωπαϊκά Galaxy 24 και Galaxy S24+ θα χρησιμοποιούν τον Exynos 2400 της Samsung, ενώ το Galaxy S24 Ultra θα χρησιμοποιεί αποκλειστικά τον Snapdragon 8 Gen 3 σε όλες τις αγορές.

Να θυμίσουμε, ότι η εταιρεία παρουσίασε πρόσφατα τη λειτουργία Ζοοm Anyplace, που απαιτεί συνδυασμό επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen 3 και της νέας ISOCELL κάμερας της Samsung των 200MP, γεγονός που ενισχύει αυτή τη φήμη.

Βασικό στοιχείο διαφοροποίησης πάντως των συσκευών της σειράς Galaxy S24 φαίνεται ότι θα είναι τα AI χαρακτηριστικά. Στις αρχές Νοεμβρίου στο πλαίσιο του Samsung AI Forum 2023, η κορεάτικη εταιρεία παρουσίασε τη δική της Γεννητική ΑΙ (Generative AI) ονόματι Gauss, πραγματοποιώντας και κάποια demo για on device λειτουργίες που αναμένεται ότι θα κάνουν το ντεμπούτο τους στις συσκευές της σειράς Galaxy S24, με την Bixby να αποκτά δυνατότητες αντίστοιχες με του Google Bard και του ChatGPT.

Όσο για το πότε θα δούμε τα νέα Galaxy S24, εδώ τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα, αφού σύμφωνα με συνέντευξη αξιωματούχου της Samsung στο κορεάτικο site The Elec, η σειρά Galaxy S24 θα ανακοινωθεί σε ειδικό Unpacked event στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια στις 17 Ιανουαρίου του 2024. Η περίοδος προ-παραγγελιών θα τρέξει μεταξύ 18 και 25 Ιανουαρίου με τους πρώτους αγοραστές να παραλαμβάνουν μεταξύ 26 και 29 Ιανουαρίου, ενώ η γενική διαθεσιμότητα θα ανοίξει στις 30 Ιανουαρίου.

Μπορείς να δεις ακόμη