Αποτελεσματική θέρμανση χωρίς υψηλό κόστος ρεύματος

by Aggeliki Tsoukana

Καθώς ο υδράργυρος κατρακυλά και οι μέρες γίνονται πιο κρύες, η σκέψη σου στρέφεται αναπόφευκτα στη ζεστασιά του σπιτιού σου. Ωστόσο, με τις τιμές του ηλεκτρισμού να ανεβαίνουν στα ύψη, η εξίσωση άνεσης και οικονομίας φαίνεται να μην ισορροπεί. Μην αγχώνεσαι όμως, διότι υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις που θα κρατήσουν εσένα και την οικογένειά σου ζεστούς όλον τον χειμώνα, χωρίς να σας «κάψουν» οικονομικά.

Μέσα από τις επόμενες παραγράφους, θα περιπλανηθείς σε ένα ταξίδι ζεστασιάς, όπου θα ανακαλύψεις τα μυστικά των εναλλακτικών μεθόδων θέρμανσης που είναι έτοιμες να καταλάβουν περίοπτη θέση στο σπίτι σου. Ετοιμάσου να αναβαθμίσεις την οικιακή σου άνεση και να απολαύσεις τη ζεστασιά, ακόμη και στις πιο παγωμένες μέρες, χωρίς τη συνοδεία ενός φουσκωμένου λογαριασμού ρεύματος.

 

 

Θερμάστρες Πετρελαίου

Αν αναζητάς μια παραδοσιακή και αξιόπιστη επιλογή για τη θέρμανση του χώρου σου, μια θερμάστρα πετρελαίου μπορεί να καλύψει αυτήν την ανάγκη σου. Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματά της είναι η υψηλή θερμική απόδοση, καθώς το πετρέλαιο θέρμανσης έχει μεγάλη θερμική αξία, πράγμα που επιτρέπει την ταχεία άνοδο της θερμοκρασίας ακόμα και των πιο απαιτητικών χώρων. Επιπλέον, οι θερμάστρες αυτού του είδους είναι εξαιρετικά ανθεκτικές και έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής, ενώ τα σύγχρονα μοντέλα διαθέτουν  δυνατότητα ρύθμισης της ισχύος, προσφέροντας μεγαλύτερο έλεγχο της κατανάλωσης και της θερμοκρασίας. Επιπρόσθετα, το πετρέλαιο ως καύσιμο είναι ευρέως διαθέσιμο και συχνά πιο οικονομικό σε σύγκριση με το ηλεκτρικό ρεύμα, ειδικά σε περιόδους υψηλής ζήτησης, προσφέροντας μια αξιόπιστη λύση θέρμανσης μόνιμη ή εφεδρική για την περίπτωση που το ηλεκτρικό δίκτυο αντιμετωπίζει προβλήματα ή διακοπές, όπως συμβαίνει κάποιες φορές σε περιπτώσεις ακραίων καιρικών φαινομένων.Η εταιρία Kerosun έχει ταυτίσει το όνομά της με τις ποιοτικές θερμάστρες πετρελαίου που εμπιστεύονται εδώ και δεκαετίες οι καταναλωτές για να καλύψουν τις θερμαντικές τους ανάγκες.

Οι κλασσικές θερμάστρες Kerosun με το εμβληματικό τους κυλινδικό σχήμα, όπως η Kerosun Omni 230GEF εγγυώνται μέγιστη απόδοση και ασφάλεια. Η θερμότητα, λόγω του σχήματός τους, διαχέεται κυκλικά και έτσι μπορείς να ζεσταθείς γρήγορα σε όποιο σημείο του δωματίου και αν βρίσκεσαι. Η συσκευή ενεργοποιείται εύκολα με το πάτημα ενός κουμπιού και υπάρχει δείκτης ένδειξης καυσίμου για να μην ξεμείνεις ποτέ. Επιπλέον, διαθέτει πρακτική λαβή για να την μετακινείς με ευκολία από δωμάτιο σε δωμάτιο. Τελευταίο αλλά πολύ σημαντικό, οι κλασσικές θερμάστρες πετρελαίου Kerosun διαθέτουν πολλαπλές δικλείδες ασφαλείας, όπως προστατευτική σχάρα, διπλό τοίχωμα στο δοχείο καυσίμων και αυτόματη απενεργοποίηση σε περίπτωση ανατροπής. Έτσι, είσαι ήσυχος ότι θα ζεστάνεις τον χώρο σου αποτελεσματικά και με ασφάλεια.

Εκτός από τις κλασικές θερμάστρες, η Kerosun διαθέτει και μια σειρά από σύγχρονες θερμάστρες πετρελαίου με τεχνολογία Inverter όπως η Kerosun LC45 Inverter. Οι συγκεκριμένες θερμάστρες συνδέονται στην πρίζα προκειμένου να λειτουργήσουν τα ηλεκτρονικά μέρη τους και το βεντιλατέρ, καταναλώνοντας ελάχιστη ηλεκτρική ενέργεια.  Διαθέτουν εύκολο σύστημα ανάφλεξης, σύστημα αποφυγής υπερθέρμανσης με θερμοστάτη, εύκολο έλεγχο της στάθμης του καυσίμου, σύστημα αυτόματης απενεργοποίησης, φίλτρο που συγκρατεί τη σκόνη και σύστημα αυτοκαθαρισμού. Έτσι θα ξενοιάσεις από τη διαδικασία καθαρισμού και συντήρησης και το μόνο για το οποίο θα χρειάζεται να φροντίζεις είναι ο ανεφοδιασμός της σόμπας σου με καύσιμο.

 

Σόμπες υγραερίου

Οι σόμπες υγραερίου είναι εδώ για να φέρουν τη θαλπωρή και τη ζεστασιά στον χώρο σου, χωρίς τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας. Ανακάλυψε την απόλυτη αίσθηση ασφάλειας και οικονομίας με μια λύση θέρμανσης που στηρίζεται στην αξιοπιστία του υγραερίου, και την άμεση ζεστασιά ακόμη και στις πιο απαιτητικές συνθήκες. Με εύκολη εγκατάσταση, μηδενικές απαιτήσεις συντήρησης και υψηλή απόδοση, οι σόμπες υγραερίου αποτελούν τον ιδανικό σύμμαχο για ένα ζεστό και άνετο περιβάλλον στο σπίτι σου.

Οι σύγχρονες σόμπες υγραερίου διαθέτουν χαρακτηριστικά που τις  καθιστούν εξαιρετικά αποδοτικές, ασφαλείς και οικονομικές. Η Delonghi VBF έχει μέγιστη ισχύ 4200 Watt και θερμαίνει αποδοτικά και ομοιόμορφα ακόμα και μεγάλους χώρους. Η μέγιστη κατανάλωσή της δεν ξεπερνά τα 305 g/h ενώ υπάρχει η δυνατότητα επιλογής μικρότερης ισχύος με αντίστοιχα χαμηλότερη κατανάλωση, για όταν θέλεις να ζεστάνεις μικρότερο χώρο ή για τις ημέρες που ο καιρός δεν είναι εξαιρετικά κρύος. Όσον αφορά στην ασφάλεια, διαθέτει διπλό σύστημα ασφαλείας που διακόπτει αμέσως τη ροή αερίου σε περίπτωση βλάβης της φλόγας ή αν το ποσοστό διοξειδίου του άνθρακα στον αέρα υπερβαίνει το 1,5%.

Από την άλλη υπάρχουν και οι σόμπες υγραερίου εξωτερικού χώρου, τις οποίες συναντάμε πιο συχνά σε χώρους εστίασης. Αν ωστόσο διαθέτεις στο σπίτι σου κάποιον χώρο εν μέρει ανοιχτό, όπως έναν ημιυπαίθριο ή ένα μπαλκόνι σκεπασμένο με πέργκολα και επιθυμείς να το αξιοποιείς και κατά τη διάρκεια του χειμώνα, μια θερμάστρα υγραερίου εξωτερικού χώρου είναι η ιδανική επιλογή. Θα τη βρεις σε τρεις τύπους: Σε σχήμα ομπρέλας, πυραμίδας και φάρου.

 

Σόμπες Πέλλετ

Η επαναστατική αυτή λύση θέρμανσης ενσωματώνει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, για αξιοπιστία και ασφάλεια αλλά και σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας. Με τις σόμπες πέλλετ, απολαμβάνεις μια ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα στον χώρο σου, χωρίς να ανησυχείς για το κόστος, καθώς η τιμή του πέλλετ σημειώνει σταδιακά καθοδική πορεία και έχει ξαναγίνει προσιτή σαν καύσιμη ύλη. Ανεξάρτητες και εύκολες στη χρήση, οι σόμπες πέλλετ συνδυάζουν τη φυσική θερμότητα του ξύλου με την τεχνολογικά προηγμένη καύση των πέλλετ, προσφέροντας ένα περιβάλλον χωρίς καπνούς και αναθυμιάσεις.

Μια σύγχρονη σόμπα πέλλετ όπως η Werstahl Zeus ZS10 μπορεί να θερμάνει έναν χώρο επιφάνειας έως 100 τετραγωνικών μέτρων με ελάχιστες εκπομπές ρύπων και παραγωγή ελάχιστης στάχτης. Η εγκατάστασή της είναι απλή και απαιτεί μόνο μια διέξοδο για τους αέριους ρύπους. Διαθέτει πίνακα με ρυθμίσεις για να ελέγχεις την ένταση της φλόγας και τη θερμοκρασία αλλά και για να προγραμματίσεις την ημερήσια ή εβδομαδιαία λειτουργία της. Παράλληλα συνοδεύεται από τηλεκοντρόλ για να την ενεργοποιείς/απενεργοποιείς και τη ρυθμίζεις από απόσταση, χωρίς να σηκώνεσαι από τη θέση σου. Για να θερμάνεις μεγαλύτερους ή μικρότερους χώρους υπάρχουν μοντέλα με μεγαλύτερη ή μικρότερη ισχύ και αντίστοιχη κατανάλωση καύσιμης ύλης.

Έχεις ανάγκη από μια αλλαγή; Αναζητάς μια αποδοτική και οικονομική  λύση για το χειμώνα που έρχεται; Οι παραπάνω λύσεις θα σε οδηγήσουν στη σωστή κατεύθυνση. Η θέρμανση του σπιτιού σου είναι πλέον μια απλή απόφαση μακριά. Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα και να γνωρίσεις όλα τα προϊόντα θέρμανσης για τον επερχόμενο χειμώνα, επισκέψου ένα κατάστημα Κωτσόβολος ή περιηγήσου στην ιστοσελίδα kotsovolos.gr

Μπορείς να δεις ακόμη