Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το S Pen και το Galaxy S21 Ultra

by K-Admin 1

 

Μπορεί να μη φαίνεται με την πρώτη ματιά, όμως ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του νέου Galaxy S21 Ultra 5G, είναι ότι αποτελεί το πρώτο smartphone της κορεάτικης εταιρείας το οποίο δεν ανήκει στη σειρά συσκευών Galaxy Note, αλλά υποστηρίζει γραφίδα. Όλα ξεκινάνε από την οθόνη του Galaxy S21 Ultra 5G η οποία ενσωματώνει την τεχνολογία ψηφιοποίησης της Wacom ώστε να μπορεί να είναι σε θέση να αναγνωρίσει διαφορετικά επίπεδα πίεσης από το πενάκι και να μπορεί να ακολουθήσει με ακρίβεια τα όσα γράφεις ή σχεδιάζεις.

 

 

Υπάρχουν όμως κάποιες βασικές διαφορές σε σχέση με τη σειρά Note. Κατ’ αρχάς το Galaxy S21 Ultra 5G δεν περιλαμβάνει τη γραφίδα μέσα στη συσκευασία, αλλά πρέπει να την προμηθευτείς ξεχωριστά. Μάλιστα η Samsung ανακοίνωσε όχι μία αλλά δύο γραφίδες για να συνοδέψουν το S21 Ultra 5G: την S Pen και την S Pen Pro. Ξεκινώντας από την S Pen αυτή είναι λίγο μεγαλύτερο σε μέγεθος από εκείνη που συνοδεύει τα Galaxy Note καθώς η Samsung δεν ήταν αναγκασμένη να περιορίσει τις διαστάσεις της ώστε να χωράει στη συσκευή, αφού το Galaxy S21 Ultra 5G δεν διαθέτει κάποια ειδική υποδοχή.

Έπειτα η νέα S Pen αυτό είναι καθαρά παθητική, που σημαίνει ότι δεν διαθέτει μπαταρία και δεν υποστηρίζει τις λειτουργίες Bluetooth που μπορεί να προσφέρει η S Pen των Note. Όμως χάρη στο μεγαλύτερο μέγεθος είναι πιο εργονομική στη χρήση, ενώ μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις για όση ώρα θέλεις χωρίς να χρειάζεται να τη φορτίσεις. Όσο για τη μεταφορά της, η Samsung προσφέρει ειδική θήκη για το Galaxy S21 Ultra 5G η οποία είναι σχεδιασμένη για να φιλοξενήσει την S Pen.

 

 

Η S Pen Pro τώρα, είναι ακόμα μεγαλύτερη σε διαστάσεις από την απλή, ενώ είναι ενεργή και μπορεί να υποστηρίξει όλες τις λειτουργίες Bluetooth, που να προσφέρουν οι S Pen των Note, όπως ο έλεγχος του music player ή του κλείστρου της εφαρμογής της κάμερας. Επίσης η S Pen Pro μπορεί να χρησιμοποιηθεί εκτός από το S21 Ultra 5G και με smartphones της σειράς Note (Note10, Note20) αλλά και με tablet της σειράς Galaxy Tab S (Tab S6 και Tab S7), αρκεί αυτά να έχουν αναβαθμιστεί σε One UI 3.1.

Μπορείς να δεις ακόμη