Όλες οι ανακοινώσεις προϊόντων τεχνολογίας πριν από την επίσημη έναρξη της IFA 2022

by K-Admin 1

Η Διεθνής Έκθεση Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων, Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών Συσκευών, ευρέως γνωστή ως IFA, επιστρέφει και το 2022, πιστή στο ετήσιο ραντεβού της με τους φίλους της τεχνολογίας. Η έκθεση διεξάγεται στο Messegelände Berlin ExpoCenter City μεταξύ 2 και 6 Σεπτεμβρίου και φιλοξενεί εκατοντάδες κορυφαίες εταιρείες της τεχνολογίας. Μερικές μόνο από αυτές είναι οι LG, Bosch, Candy, Hoover, Morris, Lenovo, Motorola, Asus, Oppo, Sony, Qualcomm, Samsung, Huawei,  Philips και Sennheiser.

Στα περίπτερα του εκθεσιακού κέντρου της πρωτεύουσας της Γερμανίας θα υπάρχει η νεότερη λέξη της τεχνολογίας σε πολλούς διαφορετικούς τομείς, όπως Hi-Fi, TV, Blu-Ray, smartphones και DVD. Θα υπάρχουν όμως και πολλές λευκές συσκευές, δηλαδή ψυγεία, πλυντήρια, κουζίνες και άλλες ηλεκτρικές συσκευές οικιακής και επαγγελματικής χρήσης. Εννοείται πως ο τομέας του broadcasting δεν θα μπορούσε να απουσιάζει, με την IFA 2022 να φιλοξενεί και τις τελευταίες τάσεις της ψηφιακής τηλεόρασης, αλλά και του multimedia broadcasting.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο πριν από την έναρξη της IFA 2022 προηγήθηκαν οι πρώτες σημαντικές ανακοινώσεις των εκθετών της. Μάθε τα πάντα στη συνέχεια και μείνε συντονισμένος για κάθε νεότερο. Οι επόμενες μέρες αναμένεται να έχουν πολύ ενδιαφέρον.

 

 

Νέα πράγματα από τη σειρά προϊόντων φωτισμού Philips Hue

 Η Singify, κατασκευάστρια εταιρεία των προϊόντων φωτισμού Philips Hue και θυγατρική της Philips, παρουσίασε τις λάμπες Lightguide. Πρόκειται για λάμπες LED με μέγεθος μεγαλύτερο του συνηθισμένου, με απαλά χρώματα και απολύτως ρυθμιζόμενο φωτισμό.

Η ολλανδική εταιρεία συνεργάζεται με τη Samsung SmartThings για να μπορέσεις να συγχρονίσεις τη μουσική που ακούς με σχεδόν όλα τα προϊόντα φωτισμού Philips Hue. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό θα λειτουργεί και με τις λάμπες Lightguide, αλλά και με τις ολοκαίνουργιες λωρίδες φωτισμού Philips Hue Play.

Οι νέες ταινίες Philips Hue Play για χρήστες υπολογιστών είναι παρόμοιες με τις λωρίδες φωτισμού Philips Hue Play για τηλεοράσεις 55 ιντσών. Προσφέρουν ευλυγισία και πολλές έξυπνες επιλογές ύστερα από την τοποθέτησή τους στο πίσω μέρος του PC monitor. Θα κυκλοφορήσουν για οθόνες 24″ – 27″ και 32″ – 34″.

 

 

Έξυπνο σύστημα ενδοεπικοινωνίας από τη Ring

Η Ring παρουσίασε ένα νέο σύστημα ενδοεπικοινωνίας για οικιακή χρήση. Το εν λόγω gadget στοχεύει στο να κάνει την έξυπνη ενδοεπικοινωνία πραγματικότητα, υποστηρίζοντας σύνδεση με το Wi-Fi του σπιτιού σου και κατ’ επέκταση με το smartphone σου. Έτσι μπορείς να απαντάς σε φίλους που σου χτυπάνε το κουδούνι, αλλά και να τους ανοίξεις την πόρτα ακόμα και αν δεν βρίσκεσαι στο σπίτι. Όλα μέσα από το κινητό σου τηλέφωνο.

 

Η κατασκευάστρια προϊόντων smart home Eve ανακοίνωσε εφαρμογή για Android

Η Eve ανακοίνωσε την επίσημη εφαρμογή της για συσκευές με λειτουργικό Android. Η κατασκευάστρια προϊόντων smart home είχε κυκλοφορήσει την εφαρμογή της μόνο για συσκευές της Apple με λειτουργικό iOS, όμως προς τα τέλη του 2022 θα λανσάρει και μια αντίστοιχη για τους χρήστες Android.

 

 

Τρία νέα κινητά Nokia από την HMD

Η φινλανδική εταιρεία HMD παρουσίασε τρία νέα Nokia smartphones: το Nokia G60 5G, το Nokia C31 και το Nokia X30 5G. Σύμφωνα με την ίδια, το τρίτο από αυτά είναι το πιο φιλικό προς το περιβάλλον smartphone που κυκλοφόρησε ποτέ.

Όλα τους περιέχουν επεξεργαστές της Qualcomm και θα διατεθούν πρώτα στην Ευρώπη.

 

 

Νέα wearables και ακόμα περισσότερη μπαταρία από την Garmin

 Η Garmin θα κυκλοφορήσει δύο ολοκαίνουργια smartwatches. Το πρώτο είναι το Venu Sq 2, η αναβάθμιση της πιο προσιτής σειράς GPS smartwatches της εταιρείας. Το δεύτερο είναι το Vivofit Jr. 3 Black Panther Version. Αμφότερα έρχονται με ποικίλες εφαρμογές γυμναστικής που περιέχουν περισσότερες από 1.600 ασκήσεις.

Η μπαταρία του Venu Sq 2 θα αντέχει 11 συνεχόμενες μέρες δίχως φόρτιση. Το Vivofit Jr. 3 Black Panther version θα χρησιμοποιεί μπαταρίες μιας χρήσης που θα του προσφέρουν λειτουργία μέχρι και έναν ολόκληρο χρόνο.

 

 

Η νέα τηλεόραση της TCL απευθύνεται στους gamers

Η καινούργια τηλεόραση της TCL ακούει στο όνομα 6-Series Roku TV και αποτελεί μια πολύ δυνατή επιλογή για gaming. Αν ψάχνεις μια αξιόπιστη λύση για 4K gaming στα 120Hz (ή στα 144Hz αν χρησιμοποιείς PC), τότε μην κοιτάς αλλού.

Η νέα πρόταση της TCL θα κυκλοφορήσει σε έκδοση 55 ιντσών, 65 ιντσών και 75 ιντσών.

 

 

Το νέο Chromebook της Lenovo έχει οθόνη με ανάλυση 2.5K

Η Lenovo αποκάλυψε το IdeaPad 5i Chromebook με ανάλυση οθόνης 2.5K (αναλογία απεικόνισης 16:10), φωτεινότητα που φτάνει τα 350 nits και ρυθμό ανανέωσης 120Hz.

Θα κυκλοφορήσει με επεξεργαστή Intel Pentium 8505 και με Intel Core i3-1215U με έως και 8GB μνήμης RAM (και 512GB ελεύθερου χώρου στον σκληρό του δίσκο).

 

 

Μια ακόμα παντοδύναμη μπάρα ήχου από τη Sennheiser

Η Sennheiser ανακοίνωσε τη νέα μπάρα ήχου της με το όνομα Ambeo Soundbar Plus. Πρόκειται για το πρώτο 7.1.4. soundbar του κόσμου, ενώ η Sennheiser ισχυρίζεται πως είναι το πιο συμπαγές προϊόν που δημιούργησε ποτέ.

Το Ambeo Soundbar Plus υποστηρίζει Dolby Atmos, DTS:X και 360 Reality Audio. Θα είναι διαθέσιμο στην αγορά από τις 22 Σεπτεμβρίου.

Μπορείς να δεις ακόμη