Ολυμπιακοί Αγώνες, ημέρα 8η και επιδόσεις του Ελληνικού επιτελείου

by K-Admin 1

Μια εβδομάδα ολοκληρώθηκε από την ημέρα έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο την Παρασκευή 30 Ιουλίου. Τα βλέμματα της ημέρας σαφώς και στράφηκαν στον χρυσό Ολυμπιονίκη πλέον, Στέφανο Ντούσκο που με μια καταπληκτική κούρσα στην κωπηλασία και στο μονό σκιφ ανδρών πήρε το χρυσό μετάλλιο και ανέβασε την ελληνική σημαία στο πιο υψηλό σημείο.

 

Η συναθλήτρια του στην κωπηλασία, η νεαρή Αννέτα Κυρίδου κατέβαλε καθ’ όλη τη διάρκεια μια εξαιρετική προσπάθεια αλλά με βάση την επίδοση της στον ημιτελικό αγωνίστηκε στον Τελικό Β, ή μικρό τελικό στο μονοθέσιο σκιφ γυναικών. Από την αρχή τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τα περίμενε με αποτέλεσμα να μείνει πίσω και να μην μπορεί να καλύψει τη διαφορά. Τερμάτισε 4η και 10η στη γενική κατάταξη με χρόνο 7:36.79.

 

 

Στην ιστιοπλοΐα τώρα, το δίδυμο Μάντης Παναγιώτης-Καγιαλής Παύλος, στα 470 ανδρών και στην 5η κούρσα τερμάτισαν 15οι και στην επόμενη 12οι. Έπειτα από 6 ιστιοδρομίες στη γενική κατάταξη κατέλαβαν τη 10η θέση.

 

 

 

 

 

Μια δυναμική συμμετοχή από την Ελληνίδα ιστιοπλόο Βασιλεία Καραχάλιου που εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο Laser Radial γυναικών. Κατετάγη 19η και 8η, στην 9η και στην 10η ιστιοδρομία αντίστοιχα, συγκέντρωσε 106 πόντους ποινής και πήρε την 9η θέση στη γενική κατάταξη. Θα αγωνιστεί την Κυριακή, ανάμεσα σε άλλα εννέα σκάφη στη medal race.

 

 

Μια ακόμη προσπάθεια από τις αθλήτριες της ιστιοπλοΐας Αιμιλία Τσουλφά και Αριάδνη Σπανάκη στα 470 γυναικών. Μετά από 70 βαθμούς ποινής στην γενική κατάταξη πήραν την 17η θέση ενώ τερμάτισαν 18ες στην 5η ιστιοδρομία και 13ες στην 6η.

 

 

 

Η Ολυμπιονίκης της ελληνικής αποστολής Άννα Κορακάκη δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί τον τίτλο της στο Ρίο, στα 25μ πιστόλι και τερμάτισε 6η εις διπλούν. Την 1η φορά βγήκε 6η και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό και τη 2η μετά από μια όχι και τόσο καλή εκκίνηση κατάλαβε ξανά την 6η θέση μένοντας μακριά από μετάλλιο και αποχαιρετώντας έτσι το Τόκιο.

 

 

 

Στον στίβο και στα 100 μέτρα η αθλήτρια μας Σπανουδάκη Ραφαηλία τερμάτισε 5η στον 1ο γύρο του Heat 5 και αποκλείστηκε από τη συνέχεια.

Ένας άδοξος αποκλεισμός στο άλμα εις τριπλούν για την Βούλα Παπαχρήστου στο Τόκιο. Εκτός τελικού παρέμεινε η Ελληνίδα αθλήτρια καθώς τερμάτισε μετά από δύο άκυρες προσπάθειες 17η με επίδοση 12.23. Στην γενική κατάταξη πήρε την 32η θέση.

 

Μια εξαιρετική προσπάθεια από τον κολυμβητή της ελληνικής αποστολής, Κριστιάν Γκολομέεβ καθώς στα 50 μέτρα ελεύθερο τερμάτισε 1ος με χρόνο 21.66 και 3ος  στη γενική κατάταξη. Μετά την επίδοση του αυτή εξασφάλισε την πρόκριση του στον ημιτελικό.

 

 

Τελευταία συμμετοχή αυτή της μικτής ομάδας 4×100 στην κολύμβηση και στο Heat 2 που τερμάτισαν 6οι με χρόνο 3:36.28 και 14οι στη γενική κατάταξη.

 

Μπορείς να δεις ακόμη