Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας. Ένα Χαρούμενο Στόμα είναι ένα Χαρούμενο Σώμα

by Zikou Stella

Η Παγκόσμια Οδοντιατρική Ομοσπονδία έχει ορίσει την 20η Μαρτίου ως ημέρα εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Στοματικής Υγείας (World Oral Health Day).

Το 2007 καθιερώθηκε επίσημα η Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας τον Σεπτέμβριο, αλλά το 2013 μετατέθηκε στις 20 Μαρτίου για να αντανακλά η ημερομηνία τα 20 νεογιλά δόντια που έχει ένα παιδί και τα 32 δόντια με 0 τρύπες που πρέπει να έχει ένας υγιής ενήλικας (3/20 σύμφωνα με το σύστημα αναγραφής της ημερομηνίας στις ΗΠΑ).

Φέτος ξεκινάει μια νέα τριετής καμπάνια με θέμα “A happy Mouth is A Happy Body” (Ένα χαρούμενο στόμα είναι ένα χαρούμενο σώμα). Ψυχή της καμπάνιας ο Toothie. Τα επόμενα τρία χρόνια, ο Toothie, η αγαπημένη μασκότ των FDI, θα βρίσκεται στο επίκεντρο της καμπάνιας σε ένα συναρπαστικό ταξίδι εμπνευσμένο από τον κινηματογράφο.

 

 

Πως να διατηρήσεις καλή στοματική υγεία

  1. Να πλένεις τα δόντια σου τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα με οδοντόκρεμα που περιέχει φθόριο.
  2. Καθάριζε τις ενδιάμεσες επιφάνειες των δοντιών με οδοντικό νήμα τουλάχιστον μία φορά την ημέρα για να απομακρύνεις τα υπολείμματα τροφής και την πλάκα.
  3. Μην ξεχνάς να καθαρίζεις τη γλώσσα σου για να αφαιρείς τις εστίες που ευθύνονται για την κακοσμία.
  4. Περιόρισε την κατανάλωση γλυκών γιατί προκαλούν εμφάνιση πλάκας και τερηδόνας.
  5. Προγραμμάτισε τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρο για έλεγχο και καθαρισμό. Ο οδοντίατρος μπορεί να εντοπίσει προβλήματα στα πρώιμα στάδια και να παρέχει συμβουλές για τη διατήρηση της καλής στοματικής υγείας.
  6. Διατήρησε μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά και πρωτεΐνες, και περιόρισε την κατανάλωση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη.
  7. Εάν παρατηρήσεις οποιοδήποτε σύμπτωμα στο στόμα, όπως πόνο ή αιμορραγία των ούλων, ή οποιαδήποτε αλλαγή στην υγεία των δοντιών και των ούλων, επικοινώνησε άμεσα με τον οδοντίατρό σου.

 

 

Η Ηλεκτρική οδοντόβουρτσα στην υπηρεσία της στοματικής υγείας

Η φροντίδα της στοματικής υγιεινής έχει μια μακρά ιστορία που χρονολογείται χιλιάδες χρόνια πίσω. Από τους αρχαίους Βαβυλώνιους και Αιγύπτιους, οι οποίοι χρησιμοποιούσαν κλαδιά δέντρων και φύλλα μέντας για τον καθαρισμό των δοντιών τους, μέχρι τη σύγχρονη εποχή όπου εμφανίστηκαν οι πρώτες οδοντόβουρτσες με ίνες από νάιλον τη δεκαετία του ’30 και η μαζική παραγωγή ηλεκτρικών οδοντοβουρτσών το 1960 στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Για να απολαμβάνεις καθημερινά μια ζωή γεμάτη υγεία και να διατηρείς ένα όμορφο χαμόγελο, η χρήση μιας ηλεκτρικής οδοντόβουρτσας είναι ουσιαστική. Ακόμα και αν είσαι προσεκτικός με τη φροντίδα των δοντιών σου, η ηλεκτρική οδοντόβουρτσα θα γίνει ο καλύτερός σου σύμμαχος κατά των «εχθρών» που απειλούν την υγεία των δοντιών σου, προσφέροντας ένα αποτελεσματικό και ολοκληρωμένο βούρτσισμα.

 

 

Oral-B iO Series 6. Ο απόλυτος σύμμαχός σου για ένα πραγματικά χαρούμενο στόμα

Η Oral-B είναι μια αξιόπιστη επιλογή για τη φροντίδα των δοντιών, προσφέροντας υψηλής ποιότητας οδοντόβουρτσες και προϊόντα που εξασφαλίζουν αποτελεσματικό βούρτσισμα και προστασία της στοματικής υγείας. Η νέα Oral-B iO Series 6 σου προσφέρει καθημερινά αποτελεσματικό καθαρισμό με μια επαναστατική τεχνολογία και ενσωματωμένο μηχανισμό που λειτουργεί με μαγνητικές κινήσεις ενώ οι ίνες της κεφαλής βουρτσίσματος διασφαλίζουν την απόλυτη υγιεινή της οδοντοστοιχίας.

 

Με πέντε προγράμματα καθαρισμού

Οι ανάγκες σου αλλάζουν για αυτό και η συσκευή που επέλεξες προσαρμόζεται ευέλικτα για να καλύψει ακόμα και τις πιο εξειδικευμένες απαιτήσεις για τη φροντίδα των δοντιών σου προσφέροντας πέντε διαφορετικά προγράμματα βουρτσίσματος. Η Oral-B iO Series 6 είναι ιδανική για την καθημερινή χρήση, την αντιμετώπιση των ευαίσθητων δοντιών, τη φροντίδα των ούλων, τον βαθύ καθαρισμό και τη λεύκανση. Επιπλέον, δεν χρειάζεται να ανησυχείς για τον χρόνο που πρέπει να αφιερώσεις στο βούρτσισμα. Με ένα χρονόμετρο δύο λεπτών και την αυτόματη δόνηση κάθε 30 δευτερόλεπτα, διακρίνεται εύκολα το πότε πρέπει να αλλάξεις τεταρτημόριο.

 

 

Με έξυπνο αισθητήρα πίεσης για προστασία των ούλων

Η υγεία των ούλων είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη συνολική υγεία της στοματικής κοιλότητας. Η Oral-B iO Series 6 παρέχει έναν εξαιρετικά αποτελεσματικό καθαρισμό των ούλων με ακρίβεια και ελεγχόμενη πίεση. Ο ενσωματωμένος έξυπνος αισθητήρας αντιλαμβάνεται την πίεση που ασκείται κατά το βούρτσισμα και αλλάζει χρώμα για να δείξει την ένταση: κόκκινο όταν χρησιμοποιείται υπερβολική δύναμη, λευκό για πιο απαλή πίεση και πράσινο για την ιδανική πίεση.

 

Συνδέεται με εφαρμογή ORALB και ειδικά σχεδιασμένη κεφαλή

Η Oral-B iO Series 6 δεν κάνει απλά τη δουλειά της ως μια συνηθισμένη οδοντόβουρτσα. Έχει δυνατότητα συνδεσιμότητας και είναι εξοπλισμένη με τεχνητή νοημοσύνη. Απλώς πρέπει να συνδέσεις τη συσκευή σου με την εφαρμογή της ORAL-B στο smartphone ή στο tablet σου και να αφήσεις την τεχνητή νοημοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Καθώς θα εκπαιδεύεται από τις καθημερινές σου συνήθειες βουρτσίσματος, θα σου προσφέρει προσαρμοσμένα προγράμματα καθαρισμού για δόντια που λάμπουν.

Η στοματική υγεία δεν είναι απλώς ένας λόγος για να χαμογελάς. Επηρεάζει το σύνολο της υγείας σου και τον τρόπο που νιώθεις κάθε μέρα. Έχοντας γερά και υγιή δόντια, μπορείς να απολαμβάνεις το φαγητό και την κουβέντα χωρίς κανένα άγχος. Και μην ξεχνάς… το υπέροχο χαμόγελο δημιουργεί μια θετική εντύπωση και σε βοηθά να αισθάνεσαι πιο σίγουρος για τον εαυτό σου.

Διατήρησε το στόμα σου χαρούμενο!

Μπορείς να δεις ακόμη