Παίξε το καλύτερο Gaming με τον μπαμπά

by Aggeliki Tsoukana

 

Ο μπαμπάς είναι ο στυλοβάτης του σπιτιού, ο σούπερ ήρωας της ζωή μας. Γι’ αυτό άλλωστε δικαιολογείται και η ύπαρξη της ημέρας που είναι αφιερωμένη στον Πατέρα και που φέτος γιορτάζεται την Κυριακή 19 Ιουνίου.

Αν μπαμπάς λατρεύει το gaming, πολύ πιθανό να έχεις ήδη βρει το ιδανικό δώρο για τη Γιορτή του Πατέρα. Σίγουρα θα εκτιμήσει ένα παιχνίδι για να παίζετε μαζί τις Κυριακές (κι όχι μόνο). Δε χρειάζεται να ψάξεις πολύ, παρακάτω σου δίνουμε ορισμένες ιδέες για να παίξεις τα καλύτερα παιχνίδια με τον μπαμπά σου.

 

 

Ξεκινώντας από τα «κλασικά»

Ένας κλασικός μπαμπάς σίγουρα αγαπάει το τάβλι ή το σκάκι, οπότε μπορείς να του πάρεις ένα ωραίο ξεχωριστό τάβλι και να του χαρίσεις όμορφες καλοκαιρινές μέρες, ενώ αν παίζεις και εσύ μαζί του καμιά παρτιδούλα τότε η χαρά του θα είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Εάν του αρέσει ο μοντελισμός, ένα κουτί με συναρμολογούμενα μοντέλα θα είναι τέλειο για αυτόν. Ακόμη κι ένα παζλ με πολλά κομμάτια μπορεί να είναι μια εξαιρετική ιδέα για εκείνον.

Αν θέλετε να συνδυάσετε μια καλοκαιρινή απόδραση με μπόλικο παιχνίδι, τότε ένα drone όπως το Dji Ryze Tech Tello θα σας κρατήσει συντροφιά για πολλές ώρες. Είναι μικρό σε μέγεθος τόσο για μικρούς όσο και για μεγάλους που προκαλεί συναισθήματα χαράς πετώντας το. Επιπλέον, σε μαθαίνει να χρησιμοποιείς ένα drone εύκολα και γρήγορα, για εντυπωσιακές εναέριες φιγούρες.

 

 

Ξεκαρδιστικά video games με PlayLink

Αν ο μπαμπάς σου είναι πιο μοντέρνος και ψαγμένος τότε θα λατρεύει σίγουρα τα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Ακόμα κι αν έχει ήδη παιχνιδομηχανή ή έξτρα controller. Τότε μπορείς να του πάρεις ένα ή περισσότερα παιχνίδια. Η σειρά PlayLink για το PS4 σου έχει τη λύση. Συνδυάζει το smartphone και το tablet σου σε μία σειρά ξεκαρδιστικών παιχνιδιών. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι ένα συμβατό smartphone ή tablet για κάθε παίκτη και ένα ασύρματο χειριστήριο DualShock 4 για το PS4.

Μπορείτε, για παράδειγμα, να παίξετε παιχνίδια όπως το «Η Γνώση είναι Δύναμη». Το απόλυτο παιχνίδι γνώσεων για 2 έως 6 παίκτες. Άρα, εκτός από τον μπαμπά, θα μπορεί να παίξει κι η μαμά ή και το μικρότερο αδερφάκι σου. Σε αυτό το παιχνίδι δεν κερδίζει απλώς ο καλύτερος αλλά και ο ταχύτερος. Απολαύστε μαζί με τον μπαμπά ατελείωτες ώρες διασκέδασης, με χιλιάδες ερωτήσεις γύρω από την ψυχαγωγία και την ποπ κουλτούρα.

Αποκτήστε πρόσβαση σε μια συλλογή από 15 mini-games για 2 έως 4 παίκτες. Έτσι, αν θέλει να μπει στο παιχνίδι η μαμά κι ο αδερφός, να μην μείνουν με το παράπονο. Θα απολαύσετε μάχες σε αρένα με φρενήρη δράση ή και απαιτητικά παιχνίδια στρατηγικής. Κι αν ο μπαμπάς είναι “competitive” παίκτης, το Franctis έχει πολλά ανταγωνιστικά παιχνίδια.

 

 

Nintendo Switch Games για μικρούς και μεγάλους

Η Nintendo διαθέτει μια πληθώρα διασκεδαστικών, «παρεΐστικων» παιχνιδιών. Συναγωνίσου σε αθλήματα με τον Mario και τον μπαμπά σου, προκάλεσε τον εγκέφαλό σου στο Dr. Kawashima’s Brain Training, ή γέλα μέχρι δακρύων με τα θεότρελα κατορθώματα των ηρώων σου.

Απολαύστε μαζί με τον μπαμπά ξεκαρδιστικές περιπέτειες με παιχνίδια όπως το New Super Mario Bros. U Deluxe. Συλλέξτε φεγγάρια στη νέα μεγάλη 3D περιπέτεια Super Mario Odyssey, ή μοιραστείτε τη διασκέδασή σας με παίκτες από όλο τον κόσμο στο Mario Kart 8 Deluxe.

Κι αν θέλετε να το πάτε ένα βήμα παραπέρα, το Mario Kart Live Home Circuit είναι το απόλυτο πακέτο διασκέδασης. Πρόκειται για μια μοναδική εμπειρία Mario Kart, αφού συνδυάζει τον πραγματικό με τον ψηφιακό κόσμο. Πραγματικά «αυτοκινητάκια» καρτ, τρέχουν σε ψηφιακές πίστες ενώ όλη η δράση εμφανίζεται στην οθόνη της κονσόλας ή στην οθόνη της τηλεόρασης, μέσα από την ενσωματωμένη κάμερα του καρτ σου.

 

 

Διασκέδαση και γυμναστική

Αν πάλι το έχετε με τη γυμναστική και τον χορό, και χρειάζεστε κάτι πιο ξέφρενο και ανεβαστικό, τότε με το Just Dance 2021 είναι μονόδρομος.  Χόρεψε ασταμάτητα μαζί με τον μπαμπά (και με τη μαμά… αν θέλει) με το Co-op mode. Το συγκεκριμένο παιχνίδι, μάλιστα, είναι συμβατό με χρήση smartphone μέσω ειδικής εφαρμογής την οποία μπορείς να κατεβάσεις δωρεάν στην iOS ή Android συσκευή σου. Μπορείτε να βάλετε ακόμη περισσότερους στο παιχνίδι, αφού μπορούν να συμμετάσχουν έως και 6 άτομα χωρίς ν’ απαιτείται χρήση χειριστηρίου.

 

 

Παιχνίδια για ανταγωνιστικούς παίκτες

Σε περίπτωση που οι παραπάνω προτάσεις σού φαίνονται αρκετά «light» για τα γούστα τα δικά σου ή και του μπαμπά, τότε πρέπει να αλλάξουμε level. Πάμε, λοιπόν, στα πιο ανταγωνιστικά παιχνίδια. Εκεί που τα αντανακλαστικά και η σωστή στρατηγική παίζουν καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του αποτελέσματος.

Αν εσύ κι ο μπαμπάς είστε fan των online shooters, παιχνίδια όπως το Apex Legends ή το Call of Duty, είναι ιδανικά για ξέφρενα sessions. Κάντε team-up με τον μπαμπά και ανταγωνιστείτε με παίκτες από κάθε γωνιά του κόσμου. Φορέστε τα gaming headsets σας, φτιάξτε τα καλύτερα loadouts και κερδίστε XPs!

Μήπως εσύ κι ο μπαμπάς είστε αθλητικοί τύποι; Σε έχουμε καλύψει! Ρίξε μια ματιά στους πιο ανταγωνιστικούς αθλητικούς τίτλους όπως τα FIFA 21 και NBA 2K21 για ποδοσφαιρόφιλους και μπασκετικούς, αντίστοιχα.

Αν ο μπαμπάς είναι λάτρης της ταχύτητας (να του υπενθυμίζεις, όμως, να μην τρέχει στον δρόμο!) υπάρχουν προτάσεις με αυτοκίνητα, αλλά και με μηχανές.

Χάρισέ του την απόλυτη εμπειρία αγωνιστικής οδήγησης με τίτλους όπως Gran Turismo. Ανεβάστρε την αδρεναλίνη στο κόκκινο και κάψτε «ψηφιακά λάστιχα» με τα πιο φτιαγμένα αυτοκίνητα στο Need for Speed. Ή βιώστε τη μαγεία του Supercross στο Official AMA Supercross Championship.

 

 

Άφησέ τον να επιλέξει μόνος του

Εφόσον ο μπαμπάς το έχει με το gaming, και εξακολουθείς να μην είσαι σίγουρος για την κατάλληλη επιλογή, τι καλύτερο να τον αφήσεις να επιλέξει μόνος του. Ασφαλώς, το ίδιο ισχύει και στην αντίστροφη περίπτωση. Δηλαδή, είσαι μπαμπάς και θέλεις να γιορτάσεις τη Γιορτή του Πατέρα απολαμβάνοντας ποιοτικό χρόνο με το παιδί ή τα παιδιά.

Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να χαρίσεις μια Δωροκάρτα Κωτσόβολος, ώστε να επιλέξει ο ίδιος το παιχνίδι με το οποίο θα απολαύσετε πολλές ώρες διασκέδασης. Διάλεξε μία κάρτα, επέλεξε το ποσό που θέλεις να διαθέσεις, γράψε τις ευχές σου και στείλε τη Δωροκάρτα σε συσκευασία δώρου.

Τέλος, μη ξεχνάς ότι υπάρχουν και οι Gift cards και Live cards για PlayStation και Xbox, ώστε να αγοράζεις εύκολα πρόσθετο περιεχόμενο για τα αγαπημένα σου παιχνίδια ή για να απολαμβάνεις αποκλειστικά «μπόνους» με τις συνδρομητικές κάρτες PS Plus, Xbox Live, ή Xbox Games Pass Ultimate. Με το τελευταίο, μάλιστα, θα έχεις στη διάθεσή σου περισσότερα από 100 παιχνίδια υψηλής ποιότητας, τόσο σε κονσόλα όσο και σε PC.

Μπορείς να δεις ακόμη