Περιφερειακά και gadget για φοιτητές

Τα φοιτητικά χρόνια είναι σίγουρα μία από τις πιο ενδιαφέρουσες και δυναμικές στιγμές στη ζωή ενός ανθρώπου. Τα χρόνια αυτά είναι γεμάτα όχι μόνο με ακαδημαϊκές υποχρεώσεις, αλλά και με πολύ ιδιαίτερες εμπειρίες σε κάθε τομέα.

Γι’ αυτό και είναι συνετό να κάνεις τη ζωή σου ακόμα πιο εύκολη και ευχάριστη σε αυτήν την περίοδο. Και για να γίνει αυτό μπορείς να έχεις τις ευκολίες και την χρηστικότητα που σου προσφέρουν μία σειρά από ενδιαφέρουσες ηλεκτρονικές συσκευές και gadgets, οι οποίες ταιριάζουν γάντι στην φοιτητική ζωή και θα την διευκολύνουν ποικιλοτρόπως.

 

Αποθηκευτικά μέσα και μνήμες

Ένα πράγμα που θα χρειαστείς σίγουρα είναι ο επιπλέον αποθηκευτικός χώρος για πολλές συσκευές. Άλλωστε γρήγορα θα διαπιστώσεις πως οι σημειώσεις και οι εργασίες θέλουν back up ή πρέπει να μεταφέρονται εύκολα. Αλλά και τα υπόλοιπα αρχεία, όπως για παράδειγμα οι προσωπικές σου φωτογραφίες και βίντεο θα πιάνουν αρκετό χώρο. Έτσι, σε πρώτη φάση μπορείς να αξιοποιήσεις ένα USB Flash Drive (κάποια προσφέρουν και προγράμματα κρυπτογράφησης) ή έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο (external HDD). Υπάρχει μία μεγάλη ποικιλία από κάρτες μνήμης σε διάφορα μεγέθη, ταχύτητες και χωρητικότητες (π.χ. SD memory cards) που μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναλλακτικά από πολλές συσκευές (π.χ. κινητό, φωτογραφική, βιντεοκάμερα, action cam).

 

Smartwatch

Το smartwatch είναι ένα εξαιρετικό σύγχρονο αξεσουάρ. Κάνει πολύ περισσότερα πράγματα από το να λέει απλά την ώρα ή το πόσα βήματα έκανες μέσα στην ημέρα. Για την ακρίβεια συνδέεται ασύρματα με το κινητό σου και μετατρέπεται αυτόματα σε πολυεργαλείο. Υποστηρίζει πληθώρα ενδείξεων και λειτουργίες του κινητού. Έτσι, μπορείς να βλέπεις σημαντικές ειδοποιήσεις εν ώρα μαθήματος χωρίς να βγάζεις το κινητό σε κοινή θέα ή να τρέχεις στα γρήγορα εφαρμογές του κινητού. Στην ουσία είναι ένας μικροϋπολογιστής με πολλές δυνατότητες. Κυρίως όμως είναι όμορφο, πρακτικό και διακριτικό!

 

 

Activity Tracker

Πολλά activity tracker είναι ενσωματωμένα σε smartwatches, αλλά κυκλοφορούν και ως αυτόνομες συσκευές (σε πολύ πιο οικονομική και προσιτή τιμή). Σκοπός του activity tracker είναι να παρακολουθεί τα βήματα που κάνεις, τις θερμίδες που καις, το είδος της γυμναστικής που κάνεις. Μερικά υποστηρίζουν ακόμα και ιατρικό monitoring όπως είναι η πίεση ή ο καρδιακός παλμός. Συνδέονται με το κινητό και μέσω app προσφέρουν σημαντικές πληροφορίες υγείας και ευεξίας. Εξάλλου το πολύ διάβασμα ή η έντονη φοιτητική ζωή καλό είναι να συνδυάζονται και με γυμναστική.

 

Power Bank

Το αιώνιο πρόβλημα όλων των φορητών ηλεκτρονικών συσκευών είναι η διάρκεια της μπαταρίας. Ειδικά αν κάποιος κάνει συχνή και έντονη χρήση. Μάλιστα αν χρησιμοποιείς αρκετά τα social media ή σερφάρεις μέσω δικτύου κινητής είναι πιθανό να χρειαστείς φόρτιση μέσα στην ημέρα. Από την άλλη δεν μπορείς να είσαι πάντα δίπλα σε μία πρίζα. Σαν φοιτητής είναι πιθανό να λείπεις πολλές ώρες από το σπίτι. Έτσι, η λύση είναι μία: power bank (φορητός φορτιστής). Στα θετικά είναι το γεγονός ότι είναι αρκετά φθηνά πλέον, βγαίνουν σε μία τεράστια ποικιλία χρωμάτων, μεγεθών και σχημάτων και φυσικά σε διάφορες χωρητικότητες. Οπότε εσύ απλά διαλέγεις αυτό που σου ταιριάζει.

 

Headset και Portable Speaker

Τα ακουστικά (headsets) έχουν εξελιχθεί πολύ τα τελευταία χρόνια ακόμη και στο σχέδιο και στυλ. Υπάρχουν σίγουρα επιλογές για όλα τα βαλάντια. Είναι χρηστικότατα στο gaming ή στο να κάνεις διάλειμμα ακούγοντας την αγαπημένη σου μουσική από το κινητό, το mp3 player ή από άλλη συσκευή.

Με την ίδια λογική τα φορητά ηχεία μπορούν να κάνουν την διαφορά (ειδικά αν είσαι με παρέα) ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους. Κυριολεκτικά μπορούν να σου προσφέρουν μία μίνι «συναυλία» και είναι γενικά εξαιρετικά για διασκέδαση. Όπως και τα headset βγαίνουν σε μία μεγάλη ποικιλία από μεγέθη και τιμές. Ειδικά όμως αν είσαι φαν των σειρών, ταινιών ή streaming υπηρεσιών όπως του Netflix τότε ένα ποιοτικό Bluetooth Speaker (έστω και ενσύρματο) μπορεί να κάνει την διαφορά σε ένα φοιτητικό σπίτι.

Mp3 ή Mp4 Player

Τα mp3 και mp4 players έχουν συνήθως το πλεονέκτημα της χαμηλής τιμής, του μικρού μεγέθους (φορητότητας) και της μεγάλης διάρκειας ζωής της μπαταρίας τους. Ήταν εξαιρετικά δημοφιλή μία δεκαετία πίσω αφού ήταν πολύ πρακτικό σε μία μικρή συσκευή να έχει κανείς εκατοντάδες τραγούδια. Τα σύγχρονα έξυπνα κινητά μείωσαν αρχικά την ζήτησή τους (αφού μπορούσαν επίσης να υποστηρίξουν πολλά μουσικά αρχεία), αλλά ξαναέγιναν της μόδας αφού πλέον πολλοί προτιμούν να μην γεμίζουν την μνήμη του κινητού ή να ξοδεύουν την πολύτιμη μπαταρία του (που χρειάζονται και για άλλες δουλειές). Επιπρόσθετα πολλά από αυτά τα players είναι εξαιρετικά ανθεκτικά και αδιάβροχα. Άρα είναι η καλύτερη λύση πριν ή μετά το διάβασμα τόσο για χαλάρωση όσο και για γυμναστική.

 

Αντάπτορες και ειδικά πολύμπριζα

Με τόσες συσκευές και μάλλον περιορισμένο χώρο στο σπίτι πρέπει να σκεφτείς έξυπνες λύσεις και πρακτικά gadget. Συγκεκριμένα, υπάρχουν εξαιρετικά σε design και σχήματα πολύμπριζα για κάθε γούστο, ενώ πολλά από αυτά προσφέρουν επιπλέον προστασία από πτώσεις τάσης αλλά και θύρες USB για απευθείας φόρτιση διάφορων συσκευών. Επιπλέον, υπάρχουν αντάπτορες για κάθε χρήση και καλώδιο. Αναλυτικότερα, μπορείς να χρειαστείς ένα USB hub για επιπλέον θύρες USB ή κάποιο reader για όλες τις memory cards που διαθέτεις.

 

eBook Reader

Ένα eBook reader μπορεί να σου λύσει τα χέρια ως προς το διάβασμα (για την σχολή ή για ψυχαγωγία). Άλλωστε, είναι φορητά, με μεγάλη διάρκεια μπαταρίας και με ειδικές ρυθμίσεις οθόνης για την προστασία των ματιών σου. Εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα tablet με καλή οθόνη και τις αντίστοιχες εφαρμογές για διάβασμα. Όπως θα διαπιστώσεις δεν είναι εύκολο να κουβαλάς το laptop παντού. Αντίθετα, ένα eBook reader μπορεί να σε βοηθήσει και στο διάβασμα ή να σε γλιτώσει από περιττές επισκέψεις στην βιβλιοθήκη της σχολής και το κουβάλημα ογκωδέστατων βιβλίων.

 

Cooling Pad

Στατιστικά φαίνεται ότι οι περισσότεροι φοιτητές επιλέγουν laptop ως το βασικό τους υπολογιστικό μηχάνημα. Οι φορητοί υπολογιστές έχουν πολλά πλεονεκτήματα, αλλά συνήθως ταλαιπωρούνται από προβλήματα υπερθέρμανσης, ειδικά το καλοκαίρι. Αυτό οφείλεται κυρίως στην compact λογική σχεδιασμού τους. Γι’ αυτήν την περίπτωση μπορεί να χρειαστείς μία βάση ψύξης (cooling pad). Αυτές συνήθως εφαρμόζουν στο κάτω μέρος του laptop και ενισχύουν την ροή αέρα μειώνοντας έτσι την θερμοκρασία της συσκευής. Το θετικό είναι πώς επίσης βγαίνουν σε μία ποικιλία σχεδίων και σχημάτων, αλλά ταυτόχρονα είναι αρκετά φθηνά.

 

Ηλεκτρονικό Ξυπνητήρι

Ίσως το κινητό σου να μην είναι η βέλτιστη επιλογή για ξυπνητήρι. Καλό είναι να χρησιμοποιήσεις κάτι πιο δυνατό και πιο αποτελεσματικό που θα εξασφαλίζει το δύσκολο πρωινό ξύπνημα ώστε να μην χάνεις τις πρώτες ώρες μαθήματος. Πολλές από αυτές τις συσκευές είναι καλαίσθητες, υποστηρίζουν ράδιο, συνδέονται ασύρματα με άλλα μηχανήματα και κάποιες έχουν και ιδιαίτερες λειτουργίες (όπως ειδικό φωτισμό για αντανάκλαση στον τοίχο ώστε να ξυπνάς διαφορετικά ή πιο έντονα).

 

Συνεπώς υπάρχουν πολλές συσκευές και gadget για να διαλέξεις. Σίγουρα θα σου φανούν χρήσιμα για μία καλή ακαδημαϊκή χρονιά! Δες τι σου ταιριάζει!

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη