Αναμένεται το Windows 10 update της Microsoft

 

Η επόμενη μεγάλη αναβάθμιση των Windows 10 (May 2019 Update) έχει προγραμματιστεί για τα τέλη Μαΐου. Θα προφέρει στους χρήστες ακόμη περισσότερες δυνατότητες ελέγχου για τις εγκαταστάσεις των ενημερώσεων.

Συγκεκριμένα, οι χρήστες όλων των εκδόσεων Windows 10 θα έχουν την επιλογή να εγκαταστήσουν άμεσα μια ενημέρωση ή να την θέσουν σε παύση για έως και 35 μέρες, πριν γίνει η αναβάθμιση υποχρεωτικά. Με αυτό τον τρόπο, η διαδικασία αναβάθμισης γίνεται λιγότερο παρεμβατική, ενώ παράλληλα θα μειώσει τις πιθανότητες να εγκατασταθούν αυτόματα ενημερώσεις που μπορεί να προκαλέσουν διάφορα προβλήματα στη λειτουργικότητα ενός υπολογιστή.

Από τον παραπάνω κανόνα ωστόσο, εξαιρούνται τα συστήματα στα οποία η έκδοση των Windows 10 πλησιάζει στο τέλος της υποστήριξης της. Συνεπώς, για λόγους ασφαλείας, οι χρήστες δεν θα μπορούν να αναβάλουν μία μεγάλη ενημέρωση δυνατοτήτων για πάντα.

Επιπλέον, η Microsoft αξιοποιεί την τεχνολογία machine learning για να εντοπίζει ευκολότερα τα προβλήματα που μπορεί να έχουν σημαντικό αντίκτυπο για τους χρήστες. Σύμφωνα με την εταιρεία, με αυτό τον τρόπο θα μπορέσει να εξελίξει την μέθοδο κατά την οποία επιλέγει ποιες συσκευές είναι κατάλληλες για μια «ομαλή εμπειρία αναβάθμισης».

Η αναβάθμιση Windows 10 May 2019 είναι ήδη διαθέσιμη μέσα από το πρόγραμμα Windows Insider.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη