Ποια διάσταση tablet να επιλέξεις για εκπαιδευτικούς σκοπούς

 

Με τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει τον τελευταίο καιρό, η μαθητική κοινότητα έχει σίγουρα επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό. Τα σχολεία έχουν κλείσει εδώ και αρκετές εβδομάδες και γίνονται προσπάθειες για να διατηρηθεί η επαφή των μαθητών με τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες μέσω της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης. Πολλοί μαθητές βρέθηκαν προ εκπλήξεως, χωρίς τα απαραίτητα εφόδια για να ανταποκριθούν στις νέες απαιτήσεις. Τι θα σου χρειαστεί λοιπόν προκειμένου να διατηρήσεις την επαφή με τα μαθήματα; Φυσικά ένα tablet. Όπως σε κάθε περίπτωση αγοράς νέας συσκευής, πρέπει να δώσεις προσοχή στους σκοπούς που θέλεις να εξηρετεί το tablet, για να μην έχεις αμφιβολίες μελλοντικά για το αν αυτό που αγόρασες θα κάνει άνετα τη δουλειά σου.

 

Το κυριότερο χαρακτηριστικό που θα πρέπει να έχει ένα tablet, το οποίο θέλεις για τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες είναι η μεγάλη οθόνη. Η πρόοδος της τεχνολογίας σε συνδυασμό με τη μείωση των τιμών σε σχέση με το παρελθόν, σου δίνουν την ευκαιρία να διαλέξεις ένα tablet με οθόνη τουλάχιστον 10”. Αν το tablet έχει οθόνη μικρότερων διαστάσεων, θα δυσκολέψει την εκπαιδευτική διαδικασία και τη μελέτη.

Βασικός σκοπός είναι να μπορείς να κάνεις όσο το δυνατό περισσότερα σε μία και μόνο οθόνη, με τις όσο το δυνατό λιγότερες μετακινήσεις της απεικόνισης και την ελαχιστοποίηση λειτουργιών zoom in/ zoom out. Η ευκολία πλοήγησης στις πληροφορίες έρχεται λοιπόν σε πρώτο πλάνο.  Το ίδιο ισχύει για τον βαθμό λεπτομέρειας. Όσο μεγαλύτερη η οθόνη, τόσο πιο πολλές οι λεπτομέρειες που θα μπορείς να παρατηρείς δίχως κόπο, μιας και όλα θα είναι πιο ευανάγνωστα. Ακόμα, είναι πολύ πιθανό, κατά τη διάρκεια της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης, να χρειαστεί να λάβεις μέρος σε βιντεοκλήσεις, στο πλαίσιο της παράδοσης μαθημάτων. Αυτό σημαίνει ότι, με μια οθόνη μεγαλύτερη των 10” θα μπορείς να παρακολουθείς καλύτερα τα όσα δείχνουν οι δάσκαλοι/ καθηγητές κατά τη διάρκεια του εκάστοτε μαθήματος. Τα παραπάνω βεβαίως σε συνδυασμό με οθόνη που υποστηρίζει υψηλές αναλύσεις.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να βάλεις σε προτεραιότητα τη δική σου διευκόλυνση, αφού έτσι θα είσαι πιο αποδοτικός στις εργασίες σου.

 

 

Εκτός από το μέγεθος της οθόνης θα πρέπει να λάβεις υπόψη κι άλλα χαρακτηριστικά. Η ποιότητα της ενσωματωμένης κάμερας, θα βοηθήσει κατά πολύ την επικοινωνία σου σε περίπτωση που χρειαστεί να λάβεις μέρος σε βιντεοκλήσεις, μιας και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες θα μπορούν να σε δουν καθαρά και να κατανοήσουν καλύτερα τα όσα επιθυμείς να τους μεταφέρεις. Επίσης, ένας καλός επεξεργαστής σε συνδυασμό με αρκετή μνήμη RAM, αποτελούν εγγύηση ότι θα μπορείς να εκτελέσεις ακόμα και τις πλέον απαιτητικές εργασίες, με αρκετές εφαρμογές να τρέχουν ταυτόχρονα.

 

Μπορείς να δεις ακόμη