Ποιος Άγιος Βαλεντίνος, εδώ έχει Champions League!

by Aggeliki Tsoukana

Πλησιάζει η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου και έχεις ξεκινήσει να ετοιμάζεις σκηνικό και ατμόσφαιρα. Βάζεις ηλεκτρική σκούπα για να λάμπει το σαλόνι από άκρη σε άκρη, φρεσκάρεις τα μαξιλάρια του καναπέ, ξεσκονίζεις τα έπιπλα, γυαλίζεις τη βιτρίνα, δοκιμάζεις το air-condition να βεβαιωθείς ότι δουλεύει στην εντέλεια. Θα έλεγε κανείς ότι το σπίτι σου θα γίνει ο τόπος για το επόμενο ρομαντικό σου ραντεβού. Τουλάχιστον όποιος σε βλέπει αυτήν την εικόνα σχηματίζει στο μυαλό του. Γρήγορα όμως κάνεις την ανατροπή. Παίρνεις το ειδικό υγρό καθαρισμού και το πανί με τις μικροΐνες για να κάνεις την οθόνη της τηλεόρασης καθρέφτη, δοκιμάζεις το home cinema, αν δεν σου αρέσει ο ήχος αλλάζεις σε ηχόμπαρα, βάζεις τις μπύρες στο ψυγείο, μαρινάρεις τις μπριζόλες, βγάζεις από την κούτα την ψησταριά, καθαρίζεις το ταψί για να ψήσεις τα λουκανικοπιτάκια, σιδερώνεις το κασκόλ. Είσαι έτοιμος για μπάλα. Τη στρογγυλή θεά. Γιατί τη βραδιά του Αγίου Βαλεντίνου επιστρέφει το Champions League και εσύ έχεις μόνο μια αγάπη.

Μετά από ένα διάλειμμα λίγων εβδομάδων, το Champions League, η κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική ποδοσφαιρική διοργάνωση επιστρέφει με τη φάση των 16 και όπως λένε όλοι, τώρα αρχίζει να σοβαρεύει η κατάσταση. Η φάση αυτή ξεκινάει στις 13 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί στις 13 Μαρτίου 2024. Ένας μήνας θέαμα λοιπόν με συνολικά 16 ματς, πριν τους προημιτελικούς, με το βλέμμα όλων των φιλάθλων να ρίχνει λοξές ματιές στον μεγάλο τελικό της 1ης Ιουνίου, στο στάδιο Wembley του Λονδίνου.

Για να μπορέσεις να παρακολουθήσεις όσο το δυνατό περισσότερους αγώνες, αυτοί διεξάγονται σταδιακά. Η αρχή γίνεται μια ημέρα πριν τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, με τα ματς:

– Κοπεγχάγη – Μάντσεστερ Σίτι

– Λειψία – Ρεάλ Μαδρίτης

 

Την ημέρα που ο θεός του έρωτα θα προσπαθήσει να καρφώσει με τα βέλη του τη θεά της μπάλας θα μπορέσεις  να παρακολουθήσεις:

– Παρί Σεν Ζερμέν – Ρεάλ Σοσιεδάδ

– Λάτσιο – Μπάγερν Μονάχου

 

Στις 20 Φεβρουαρίου ακολουθούν τα:

– Ίντερ – Ατλέτικο Μαδρίτης

– Αϊντχόβεν – Μπορούσια Ντόρτμουντ

 

Ενώ στις 21 του μήνα παίρνουν σειρά τα:

– Νάπολι – Μπαρτσελόνα

– Πόρτο – Άρσεναλ

 

Οι επαναληπτικοί θα πραγματοποιηθούν στις 5, 6, 12 και 13 Μαρτίου.

Ναι μεν η κληρωτίδα δεν έβγαλε κάποιο σούπερ ντέρμπι, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα δούμε συναρπαστικούς αγώνες, με τα ακόμα πιο ενδιαφέροντα όπως φαίνεται να έρχονται στη φάση των οκτώ, αν και εφόσον περάσουν τα φαβορί.

 

 

Λίγο Στατιστική για ψαγμένους φιλάθλους

Η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μάντσεστερ Σίτι ήταν οι δύο ομάδες που πέτυχαν τον απόλυτο αριθμό νικών, δηλαδή έξι στη φάση των ομίλων και πέρασαν στους 16 έχοντας 18 βαθμούς έκαστη. Τη μικρότερη συγκομιδή από τους συλλόγους που συνεχίζουν είχαν η Κοπεγχάγη και η Παρί Σεν Ζερμέν με οκτώ. Μάλιστα η δεύτερη ισοβάθμησε με τη Μίλαν, αλλά πήρε την πρόκριση λόγω καλύτερη διαφοράς γκολ. Η Μάντσεστερ Σίτι είχε μια ακόμα πρωτιά, καθώς σκόραρε 18 φορές, περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα. Την καλύτερη άμυνα είχε η Ρεάλ Σοσιεδάδ, με τον τερματοφύλακά της να μαζεύει τη μπάλα από τα δίχτυα της εστίας του μόλις δύο φορές και αυτός ήταν ο βασικός λόγος που η ισπανική ομάδα πήρε την πρωτιά στον όμιλό της, παρά την ισοβαθμία με την Ίντερ. Ακόμα ένα ενδιαφέρον στατιστικό είναι αυτό της μεγαλύτερης διαφοράς γκολ, που ανήκει στην Άρσεναλ, η οποία σκόραρε 16 φορές και δέχτηκε τέσσερα τέρματα, άρα βρέθηκε στο +12.

 

Την πρώτη θέση των σκόρερ, με πέντε γκολ μοιράζονται οι:

– Griezmann (Ατλέτικο Μαδρίτης)

– Haaland (Μάντσεστερ Σίτι)

– Hojlund (Μαντσεστερ Γιουνάιτεντ)

– Morata (Ατλέτικο Μαδρίτης)

 

Ακολουθούν με τέσσερα οι:

– Evanilson (Πόρτο)

– Galeno (Πόρτο)

– Jesus (Άρσεναλ)

– Alvarez (Μάντσεστερ Σίτι)

– Openda (Λειψία)

– Kane (Μπάγερν Μονάχου)

– Bellingham (Ρεάλ Μαδρίτης)

– Sikan (Σαχτάρ Ντονέτσκ)

 

Ο Antonio Silva της Μπενφίκα αντίκρυσε την κόκκινη κάρτα δύο φορές στα τέσσερα ματς που αγωνίστηκε. Ψηλά στο ποινολόγιο βρίσκονται επίσης ο Lerager της Κοπεγχάγης με τέσσερις κίτρινες και μια κόκκινη σε έξι αγώνες και έχει την ίδια “επίδοση” με τον Ocampos της Σεβίλλης, που όμως αγωνίστηκε ένα ματς λιγότερο. Από κοντά ο Gavi της Μπαρτσελόνα μια κόκκινη και τρεις κίτρινες, σε μόλις τρεις αγώνες.

 

Μετά τη φάση των 16, τί;

Μετά τη φάση των 16, αρχίζουν τα πιο σοβαρά. Οι προημιτελικοί είναι προγραμματισμένοι για τις 9, 10, 16 και 17 Απριλίου. Μετά οι ημιτελικοί, 30 Απριλίου, 1η, 7 και 8 Μαΐου και ο τελικός, όπως προαναφέρθηκε, το Σάββατο 1 Ιουνίου 2024.

Εσύ έχεις τον κατάλληλο εξοπλισμό για να απολαύσεις μπάλα του Αγίου Βαλεντίνου; Αν όχι σε περιμένουμε σε ένα κατάστημα Κωτσόβολος, αλλά και στο site μας για τη μοναδική εμπειρία του online shopping.

 

Μπορείς να δεις ακόμη