Πώς να επιλέξεις κασετίνα

by Aggeliki Tsoukana

Η ώρα που οι μαθητές θα αποχαιρετίσουν σιγά σιγά τις παραλίες, το ατέλειωτο παιχνίδι και τις διακοπές πλησιάζει και καλό θα είναι να οργανωθείς από τώρα και να επιλέξεις τα κατάλληλα είδη για τη νέα σχολική χρονιά.

Απαραίτητο αξεσουάρ για κάθε μαθητή είναι η σχολική κασετίνα, αφού συνοδεύει πάντα τη σχολική τσάντα και περιέχει ό,τι μπορεί να χρειαστεί ένας μαθητής στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

 

 

Τί είδος κασετίνας να διαλέξεις και τί θα περιλαμβάνει

Οι επιλογές για τη σχολική κασετίνα είναι πολλές και εξαρτώνται από την ηλικία του μαθητή και φυσικά από το γούστο του. Αν πηγαίνει στο νηπιαγωγείο ή στις πρώτες τάξεις του δημοτικού, μια πλακέ κασετίνα με δυο θήκες οργάνωσης θα το βοηθήσει να βρίσκει εύκολα τα μολύβια, τις ξυλομπογιές και τους μαρκαδόρους του. Επίσης υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε κασετίνες τετράγωνες, έτοιμες γεμάτες, με τον αγαπημένο super ήρωα του παιδιού τις οποίες θα μπορεί να σετάρει με τη νέα του σχολική τσάντα.

Στις μεγαλύτερες τάξεις του δημοτικού, καλύτερα να προτιμήσεις μια ελαφριά κασετίνα για να μην προσθέτει έξτρα βάρος στην ήδη βαριά τσάντα. Είτε επιλέξεις βαρελάκι, ή κασετίνα τύπου φακελάκι φρόντισε να περιλαμβάνει μολύβια κλασικά ή μηχανικά, γόμα, ξύστρα, χάρακα, στυλό, διορθωτικό και markers για υπογράμμιση κειμένου.

Στο γυμνάσιο και το λύκειο τα πράγματα είναι πιο απλά. Οι έφηβοι επιλέγουν συνήθως απλές κασετίνες, μονόχρωμες ή με αφηρημένα σχέδια τις οποίες εξοπλίζουν με πολλά στυλό διορθωτικό υγρό και μαρκαδόρους υπογράμμισης.

Η κασετίνα, πέρα από το πρακτικό κομμάτι, είναι και αγαπημένο αντικείμενο πολλών μαθητών, για αυτό φρόντισε να είναι εύχρηστη, μαλακή ή σκληρή και με αρκετούς χώρους, ώστε να χωρούν όλα όσα χρειάζεται ο μαθητής ή η μαθήτρια. Επίσης θα πρέπει να είναι κατασκευασμένη από πλενόμενο υλικό, φιλικό προς το παιδί χωρίς τοξικές ουσίες, καθώς θα το συνοδεύει πολλές ώρες στο ταξίδι της μάθησης.

Μπορείς να δεις ακόμη