Princess Peach Showtime – Μια φαντασμαγορική παράσταση για πολλαπλούς ρόλους

by Aggeliki Tsoukana

Η Nintendo έχει πολλούς δημοφιλείς χαρακτήρες. Αυτός που ξεχωρίζει είναι σίγουρα ο Mario. Πρωταγωνιστής, μεταξύ άλλων, σε δεκάδες video games, ταινίες και σειρές κινουμένων σχεδίων τις τελευταίες δεκαετίες. Με δικά του παιχνίδια και αδελφός του, ο Luigi, τον οποίο γνωρίσαμε ως τρομαγμένο, αλλά επιτυχημένο κυνηγό φαντασμάτων. Αρκετά παιχνίδια έχει στο βιογραφικό του και ο Yoshi, ακόμα και το Toad απόκτησε το δικό του. Τι γίνεται όμως με την πιο λαμπρή παρουσία του Mushroom Kingdom, την Princess Peach; Έχει περάσει ένα μεγάλο μέρος της καριέρας της στον ρόλο της πανέμορφης γυναίκας που αποτελεί μόνιμο στόχο του Bowser για απαγωγή. Όμως, μετά από πολλά χρόνια, ήρθε η ώρα να λάμψει σε ένα δικό της παιχνίδι, το Princess Peach Showtime που κυκλοφορεί για το Nintendo Switch.

 

 

Σενάριο

Όλα ξεκινάνε όταν η Peach λαμβάνει πρόσκληση για να παρακολουθήσει μια θεατρική παράσταση. Όμως σε καμία περίπτωση δεν ήταν προετοιμασμένη για το παράλογο δράμα που θα ακολουθούσε. Τα πάντα ήταν ένα σκοτεινό πέπλο, το σχέδιο μιας δόλιας μάγισσας να καταλάβει το θέατρο με τη μαγεία της. Θέλει να είναι αυτή που θα κλέψει την παράσταση, να είναι αυτή που θα έχει πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας και για να το καταφέρει έχει μετατρέψει σε υποτακτικούς της ακόμα και όσους που δεν είχαν επίγνωση των πλάνων της και έσπευσαν να παρακολουθήσουν ένα φαντασμαγορικό θέαμα. Όπως καταλαβαίνεις ήρθε η ώρα της Peach να αφήσει τον ρόλο της καλοσυνάτης, χαμογελαστής πριγκίπισσας και να ριχτεί στη μάχη. Με τη βοήθεια της Stella, που είναι η φύλακας του θεάτρου, αναλαμβάνουν την αποστολή να σώσουν την παράσταση.

 

 

Gameplay

Το θέατρο είναι χωρισμένο σε ορόφους και σε κάθε έναν υπάρχουν αίθουσες, όπου η πρωταγωνίστρια θα κληθεί να δώσει μια διαφορετική παράσταση. Κυρίαρχο ρόλο στο παιχνίδι έχουν οι μεταμορφώσεις της Peach σε swordswoman, detective, baker, kung fu master, ninja, cowgirl, figure skater, thief, mermaid και space warrior. Για κάθε ρόλο, διαφορετική στολή και ικανότητες, που διαμορφώνουν το gameplay. Κάθε αποστολή δεν θα πρέπει να έρθει απλά εις πέρας, αλλά η Peach θα πρέπει να δείξει όλες τις πτυχές του ταλέντου της, δίνοντας την τέλεια παράσταση, γεγονός που θα την ανταμείψει με αστέρια. Αν δεν φτάσεις στην τελειότητα με την πρώτη μην το βάζεις κάτω. Έχεις στη διάθεσή σου άπειρες φορές για να επαναλάβεις την προσπάθεια και που θα πάει, κάποια στιγμή, σε συνδυασμό με τις πόζες που πρέπει να παίρνει η Peach κάτω από τα φώτα της ράμπας, θα τα καταφέρεις. Άλλωστε, πρωταρχικός σκοπός δεν είναι η τελειότητα, αλλά η διασκέδαση, Μάλιστα το Princess Peach Showtime δεν είναι πολύ δύσκολο για κάποιον που απλά θέλει να δει τους τίτλους τέλους, άρα εύκολα προσβάσιμο σε όλες τις ηλικίες.

Τα διαφορετικά σκηνικά προσφέρουν απλόχερα την ευκαιρία για ταξίδια σε εκπληκτικούς κόσμους. Άλλες φορές θα χρειαστεί να δείξεις το ταλέντο σου στη ζαχαροπλαστική και τη διακόσμηση γλυκών, άλλες στο τραγούδι για να καθοδηγείς τους κατοίκους της θάλασσας, άλλες στην επίλυση μυστηρίων και την εξιχνίαση κλοπών, άλλες στις πολεμικές τέχνες και οι φαντασμαγορικές παραστάσεις συνεχίζονται με εξαιρετικό ενδιαφέρον, μέχρι να φτάσεις να νικήσεις την κακιά μάγισσα. Στο ενδιάμεσο, η ομάδα ανάπτυξης έχει τοποθετήσει μια σειρά από boss fights, που θα σε προκαλέσουν να χρησιμοποιήσεις όχι μόνο τις ικανότητες αλλά και το μυαλό σου. Η καθαρή σκέψη και πολλές φορές η υπομονή και η παρατηρητικότητα, είναι επίσης παράγοντες που θα οδηγήσουν την Peach στην απελευθέρωση του θεάτρου από τη μαγεία.

Με περισσότερα από 30 επίπεδα, έχεις μπροστά σου πολλές περιπέτειες και το μόνο σίγουρο είναι ότι η χαρά που θα βιώσεις στο τέλος της διαδρομής θα είναι το καλύτερο δώρο για τους κόπους σου. Επίσης, η ποικιλία των μηχανισμών του gameplay είναι τόσο μεγάλη που εξασφαλίζει ότι το ενδιαφέρον σου θα διατηρηθεί σε πολύ υψηλό επίπεδο, από την αρχή έως το τέλος. Η κάθε μεταμόρφωση της Peach περνάει από τρεις διαφορετικές φάσεις, κλιμακούμενης δυσκολίας, οπότε θα έχεις όλο τον χρόνο και την ευχέρεια να εξοικειωθείς με όλους τους μηχανισμούς.

 

Γραφικά – Ήχος

Μια τέλεια παράσταση απαιτεί άψογη εικόνα και αυτό το επιτυγχάνει σε πολύ μεγάλο βαθμό το Princess Peach Showtime. Τόσο τα σκηνικά, όσο και κάθε μεταμόρφωση της Peach παρουσιάζονται με όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες, δίχως ψεγάδια στην εμφάνισή τους. Το ίδιο συμβαίνει με τα μοντέλα όλων των άλλων χαρακτήρων, που μόνο ως κομπάρσοι δεν μπορούν να χαρακτηριστούν. Σε αυτό το παιχνίδι, όλοι, χωρίς εξαίρεση έχουν να παίξουν έναν σημαντικό ρόλο και φέρνουν εις πέρας με περίσσιο ταλέντο αυτό που τους έχει ανατεθεί.

Τα τραγούδια, η μουσική και ο χορός λειτουργούν ως τα απαραίτητα στοιχεία για ερμηνείες που θα μείνουν βαθιά ριζωμένες στη μνήμη σου. Η Nintendo μεταφέρει τη μαγεία του Broadway με αριστοτεχνικό τρόπο στην οθόνη σου και πείθει ακόμα και τους πλέον “δύσκολους” fans ότι η Peach έχει όλο το ταλέντο, την προσωπικότητα και τις προοπτικές να πρωταγωνιστεί σε δικά της παιχνίδια και ελπίζουμε στο εξής αυτό να γίνεται πιο συχνά.

 

Γιατί να το προσθέσω στη συλλογή μου

Το Princess Peach Showtime είναι ένα παιχνίδι για όλη την οικογένεια. Όποιος μπορεί να πιάσει στα χέρια του ένα χειριστήριο και να κατανοήσει τα πολύ απλά που του ζητούνται να κάνει, αποκτάει αυτόματα το εισιτήριο για να βυθιστεί σε έναν κόσμο γεμάτο γκλάμορους καταστάσεις. Με το Πάσχα να πλησιάζει, είναι μια πολύ καλή επιλογή δώρου είτε για τον εαυτό σου, είτε για τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Θα προσφέρει χαρά και ψυχαγωγία στους πάντες.

 

 

Είσαι στην Κύπρο; Δες τις συσκευές που σε ενδιαφέρουν εδώ: PlayStation 5PlayStation 4Nintendo SwitchXbox Series X, Xbox Series SPC. 

 

Έλα στην πιο KMING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη