Προετοίμασε σωστά το καινούργιο ψυγείο σου

by Zikou Stella

Μόλις έκανες το σωστό βήμα να αναβαθμίσεις το παλιό σου ψυγείο, με ένα σύγχρονο μοντέλο που θα είναι ενεργειακά πιο αποδοτικό και θα παρέχει περισσότερες ευκολίες, πάντα με στόχο μια καλύτερη ζωή!

Τώρα, λοιπόν, που περιμένεις το καινούργιο ψυγείο σου, ας δούμε μερικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για να διασφαλίσεις την ομαλή λειτουργία της συσκευής.

 

 

Τοποθέτηση για βέλτιστη λειτουργία

Εγκατάστησε το ψυγείο σε δάπεδο που μπορεί να υποστηρίξει το βάρος της και σε χώρο κατάλληλο για το μέγεθος και τη χρήση της. Βεβαιώσου ότι τα τέσσερα πόδια είναι σταθερά και πως η συσκευή βρίσκεται σε απόλυτα οριζόντια θέση. Ιδανικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα αλφάδι. Για να διασφαλίσεις επαρκή εξαερισμό, η απόσταση μεταξύ της πίσω πλευράς του ψυγείου και του τοίχου πίσω από τη συσκευή πρέπει να είναι τουλάχιστον 5 εκατοστά. Έτσι δεν υπερθερμαίνεται και έχει καλύτερη απόδοση.

 

 

Πότε πρέπει να το ενεργοποιήσεις

Σίγουρα θα ανυπομονείς να βάλεις το καινούργιο ψυγείο στην πρίζα και να το «γεμίσεις». Θα χρειαστεί, όμως, να κάνεις λίγη υπομονή. Θα πρέπει να αφήσεις το ψυγείο στην τελική θέση τοποθέτησής του για μερικές ώρες, ανάλογα με τις οδηγίες του εκάστοτε κατασκευαστή. Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται η πλήρης απόδοση του ψυκτικού κυκλώματος. Το ίδιο ισχύει κάθε φορά που μεταφέρεις το ψυγείο, όπως π.χ. μετά από μετακόμιση.

 

 

Το απαραίτητο καθάρισμα

Η καθαριότητα του ψυγείου σου είναι θέμα ζωτικής σημασίας, καθώς σε αυτό θα αποθηκεύσεις τα τρόφιμα που καταναλώνεις.

Τα εξωτερικά μέρη, τα εσωτερικά μέρη και τα λαστιχένια παρεμβύσματα καθαρίζονται με ένα σφουγγαράκι βρεγμένο σε χλιαρό νερό και υγρό απορρυπαντικό πιάτων. Τα αποσπώμενα αξεσουάρ μπορείς να τα πλύνεις με ζεστό νερό και υγρό απορρυπαντικό πιάτων. Ξέπλυνέ τα και στέγνωσέ τα επιμελώς. Σε ορισμένα μοντέλα, τα αποσπώμενα αξεσουάρ μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο πιάτων. Αυτή είναι μια πληροφορία που μπορείς να βρεις στις οδηγίες χρήσης του κατασκευαστή.

 

 

Και ήρθε η στιγμή να το βάλεις σε λειτουργία

Ήρθε η στιγμή να βάλεις το φις στην πρίζα και να ενεργοποιήσεις το καινούργιο σου ψυγείο. Συνήθως, μετά την ενεργοποίηση του ψυγείου θα πρέπει να περιμένεις μερικές ώρες μέχρι να επιτευχθεί κατάλληλη θερμοκρασία συντήρησης / ψύξης για μια κανονική ποσότητα τροφίμων στη συσκευή.

Σε ορισμένα μοντέλα, μπορεί να ακουστεί ένα ηχητικό σήμα ή να εμφανιστεί φωτεινή ένδειξη που υποδεικνύει ότι το ψυγείο έχει φτάσει την επιθυμητή ρυθμιζόμενη θερμοκρασία.

Εδώ πρέπει να θυμάσαι ότι η θερμοκρασία περιβάλλοντος, η συχνότητα ανοίγματος της πόρτας και η θέση της συσκευής μπορεί να επηρεάσουν την εσωτερική θερμοκρασία συντήρησης / ψύξης. Ρύθμισε τη θερμοκρασία ανάλογα με τους παράγοντες αυτούς για να εξασφαλίσεις ομαλή λειτουργία και βέλτιστη απόδοση.

Οι παραπάνω συμβουλές θα σε βοηθήσουν να προετοιμάσεις σωστά το καινούργιο ψυγείο σου, ώστε να διασφαλίσεις σωστή και ασφαλή χρήση. Καλορίζικο!

 

Είσαι στην Κύπρο; Βρες το κατάλληλο ψυγείο για εσένα εδώ.

Μπορείς να δεις ακόμη