Όμορφα μαλλιά σε κάθε βήμα

by Aggeliki Tsoukana

Η εξωτερική μας εικόνα -ή εμφάνιση εάν προτιμάς- είναι αυτή που δημιουργεί την πρώτη εντύπωση, στον εργασιακό χώρο, στην κοινωνία, ακόμη και στην προσωπική ζωή. Ο κάθε άνθρωπος έχει τη δική του προσωπικότητα, στυλ, αυθεντικότητα, ανεξαρτήτως προτύπων ομορφιάς.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το να φροντίζεις την εμφάνισή σου, μεταξύ άλλων και τα μαλλιά σου σημαίνει ότι φροντίζεις -και έτσι πρέπει- τον εαυτό σου. Η ισορροπημένη διατροφή, η τακτική άσκηση και ο καλός ύπνος είναι σημαντικοί παράγοντες για την ομορφιά τoυ τριχωτού της κεφαλής.

 

Εσύ γνώριζες ότι:

-H ποιότητα και η υφή των μαλλιών “μαρτυρούν” τις διατροφικές σου συνήθειες αλλά και γενικότερα τον τρόπο με τον οποίον ζεις. Αμερικανική έρευνα του Πανεπιστημίου της Γιούτα κατέδειξε ότι οι άνθρωποι με χαμηλότερο βιοτικό επίπεδο τρέφονταν με ζωικά και γαλακτοκομικά προϊόντα (πολύ συχνά και με φαγητά από αλυσίδες fast food). Και όλα αυτά φάνηκαν από την ποιότητα του μαλλιού των ατόμων που συμμετείχαν στη μελέτη!

-Τα μαλλιά όντως μπορεί να ασπρίσουν από το άγχος! Το επιβεβαιώνουν και οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Harvard, που συμπεραίνουν ότι το άγχος συνδέεται με το νευρικό σύστημα που ελέγχει τις αποκρίσεις μας σε πιεστικές καταστάσεις. Το σύστημα αυτό επί της ουσίας δίνει “εντολή” στα κύτταρα να διαχειριστούν την αναγέννηση του χρώματος των μαλλιών. Σε εξαιρετικά στρεσογόνες καταστάσεις η “εντολή” αυτή δίνεται πρόωρα, με αποτέλεσμα να στερηθούμε εκείνες τις ουσίες που δίνουν χρώμα στα μαλλιά μας!

-Πέραν του άγχους ωστόσο, το πότε θα ασπρίσουν τα μαλλιά σου εξαρτάται και από το φυσικό σου χρώμα. Τα κόκκινα μαλλιά αρχίζουν να ασπρίζουν από την ηλικία των 30, τα καστανά από τα 32 και τα φυσικά ξανθά από τα 35! Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει μια μελέτη που διεξήχθη για λογαριασμό μεγάλης αμερικανικής εταιρείας hair care και styling προϊόντων.

-Μπορεί στερεοτυπικά να θεωρείται ότι οι άνδρες εμπιστεύονται περισσότερο τις μελαχρινές γυναίκες ωστόσο (ευτυχώς) φαίνεται πως τα στερεότυπα εξαλείφονται. Και αυτό γιατί οι πιο πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι ολοένα και περισσότεροι βάζουν σε προτεραιότητα άλλα στοιχεία -οπως π.χ. ο χαρακτήρας- προκειμένου να εμπιστευθούν μια γυναίκα, και όχι τον τύπο ή το χρώμα των μαλλιών της. Και το αντίστροφο φυσικά συμβαίνει με τους άντρες!

-Καλό θα ήταν να αποφεύγεις να κοιμάσαι με βρεγμένα μαλλιά κυρίως για δύο λόγους:

  1. Η υγρασία πάνω σε ένα μαξιλάρι που θα κοιμηθείς, αποτελεί το τέλειο “περιβάλλον” για την ανάπτυξη βακτηρίων. Έτσι, ελλοχεύει ο κίνδυνος για λοιμώξεις.
  2. Ειδικά εάν έχεις εύθραυστα μαλλιά, είναι σχεδόν απαγορευτικό να κοιμάσαι ενώ δεν τα έχεις στεγνώσει καθώς η υγρασία, σε συνδυασμό με την τριβή του μαξιλαριού τα καθιστούν ακόμα πιο επιρρεπή στο “σπάσιμο”.

-Υπάρχουν ορισμένες βιταμίνες που κάνουν καλό στα μαλλιά σου. Ειδικά για το θέμα της τριχόπτωσης, οι βιταμίνες αυτές που δρουν ενάντια στο φαινόμενο είναι οι D, B7,B12, E και C.

Πέραν ωστόσο των βιταμινών, της σωστής διατροφής, της περιποίησης με συγκεκριμένα προϊόντα για ενυδάτωση και αναζωογόνηση, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείς και τα κατάλληλα εργαλεία για να διατηρείς τα μαλλιά σου υγιή.

Αν θες να φροντίσεις στο έπακρο το τριχωτό της κεφαλής σου, οι παρακάτω συσκευές -για άνδρες και γυναίκες- είναι απαραίτητες.

 

 

 

Σεσουάρ για… υπέροχα μαλλιά

Το επαγγελματικό σεσουάρ Babyliss Compact Pro 6715DE, με ισχύ 2400W συνδυάζει άριστα όλες τις τεχνολογίες για γρήγορο στέγνωμα και φορμάρισμα μαλλιών, όπως στο κομμωτήριο.

Η ιοντική του λειτουργία επιτυγχάνει λείανση των μαλλιών και μειώνει το ενοχλητικό φριζάρισμα. Διαθέτει 3 επιλογές θερμοκρασίας, 2 ταχύτητες για πλήρη έλεγχο κατά τη διάρκεια του στεγνώματος και του styling καθώς και τη λειτουργία κρύου αέρα που σταθεροποιεί και τελειοποιεί το φορμάρισμά σου.

Μην ξεχνάς ότι στον ΚΩΤΣΟΒΟΛΟ μπορείς να βρεις υπηρεσίες ασφάλισης προϊόντος Τotal Support One Personal Care 3 έτη Insurance. Παρέχεται ασφαλιστική κάλυψη σε περίπτωση καλυπτόμενης βλάβης: 3 αντικαταστάσεις με νέα συσκευή.

 

 

Ίσιωμα για απόλυτο στυλ

Με το Philips BHS520/00 ισιωτικό μαλλιών φόρμαρε τα μαλλιά σου και απόλαυσε το όμορφο αποτέλεσμα χάρη στην τεχνολογία ThermoShield. Ο αισθητήρας ρυθμίζει τη θερμοκρασία, έτσι ώστε τα μαλλιά σου να έχουν το απόλυτο στυλ που τους αξίζει, από τις ρίζες έως τις άκρες. Οι λείες πλάκες βοηθούν την ισιωτική συσκευή να γλιστρά απαλά στα μαλλιά, ώστε να αφιερώνεις λιγότερο χρόνο στο φορμάρισμα και περισσότερο χρόνο στο να απολαμβάνεις το εκπληκτικό αποτέλεσμα.

Η ομοιόμορφη θερμοκρασία έχει ως αποτέλεσμα λιγότερη φθορά και μαλλιά εξαιρετικά υγιή. Ενίσχυσε τη λάμψη των μαλλιών σου με 2 φορές περισσότερα ιόντα για υπέροχα χτενίσματα χωρίς φριζάρισμα. Η ισιωτική συσκευή χρησιμοποιεί κεραμικές πλάκες εμποτισμένες με αργανέλαιο για γρήγορο και εύκολο φορμάρισμα, με κίνηση ολίσθησης που προσφέρει απόλυτα απαλή αίσθηση και εμφάνιση.

Από κομψά, ίσια μαλλιά μέχρι χαλαρούς κυματισμούς ή εντυπωσιακές μπούκλες, μπορείς να κάνεις τα πάντα.

Το SteamPod 3.0 είναι η 3η γενιά του αρχικού, πατενταρισμένου επαγγελματικού εργαλείου styling με ατμό της L’Oréal Professionnel.Το επαναστατικό σύστημα ισιώματος SteamPod γίνεται πιο αποτελεσματικό, μεταμορφώνει τα μαλλιά σου 2x πιο γρήγορα και με περισσότερη ευκολία, με τη δύναμη του ατμού. Έχει μακρύ καλώδιο που περιστρέφεται 360° και προσφέρει εξαιρετική ευελιξία.

 

2 σε 1

Με έναν σμπάρο, δύο τριγώνια… Με το σετ μαλλιών Imetec Bellissima S5 2200 σεσουάρ μαλλιών & την B21 100 Ισιωτική μαλλιών έχεις δύο συσκευές στα χέρια σου.

Η ισιωτική φέρει ειδική κεραμική επικάλυψη πλακών που σου εξασφαλίζει ομοιόμορφη κατανομή θερμότητας και φυσική λάμψη στα μαλλιά. Με την Active Plates Technology, οι πλάκες προσαρμόζονται αυτόματα στις τούφες για τέλειο αποτέλεσμα με ένα μόνο πέρασμα, ώστε να αποφεύγεις τον έξτρα κόπο. Με το που πατήσεις το κουμπί, χάρη στο Quick Heating System, η συσκευή σου είναι έτοιμη για χρήση σε μερικά δευτερόλεπτα.

Αξιόπιστη επιλογή είναι και το σεσουάρ, της ίδιας σειράς, με ισχύ 2200 Watt για γρήγορο στέγνωμα και αποτελεσματικό styling. Διαθέτει 8 συνδυασμούς ροής αέρα/θερμοκρασίας για στέγνωμα σύμφωνα με κάθε ανάγκη. Και για να μην είσαι πάντα περιορισμένος… το καλώδιο 2 μέτρων σου εξασφαλίζει άνεση κατά τη χρήση.

 

 

Πολυεργαλείο για… τους πιο απαιτητικούς

Ένα πολυεργαλείο για όλες τις… δουλειές είναι το Dyson Airwrap HS05 Complete Long Gift Pack Blue Blush Βούρτσα Μαλλιών.

Πρόκειται για τη απόλυτη συσκευή υψηλής τεχνολογίας σε νέα επετειακή έκδοση. Μπούκλες, σχήμα, ίσια, λεία μαλλιά χωρίς φριζάρισμα. Χωρίς υπερβολική θερμότητα.

Κάποιες παραδοσιακές συσκευές styling χρησιμοποιούν ακραίες θερμοκρασίες για να σπάνε τους δεσμούς των μαλλιών και να δημιουργούν το νέο σχήμα. Αυτό μπορεί να προκαλέσει μόνιμη φθορά στα μαλλιά. Το multi-styler Dyson Airwrap φορμάρει τα μαλλιά από βρεγμένα σε στεγνά, χρησιμοποιώντας τη ροή αέρα Coanda και όχι υπερβολική θερμότητα.

Αυτή η “hot” συσκευή μετρά τη θερμοκρασία της ροής του αέρα περισσότερες από 40 φορές το δευτερόλεπτο, ελέγχοντας έξυπνα το θερμαντικό στοιχείο ώστε να διατηρεί τη θερμοκρασία κάτω από τους 150°C. Αποτρέπει τη φθορά από την υπερβολική θερμότητα. Η πτερωτή 13 λεπίδων περιστρέφεται έως και 110.000 rpm, παράγοντας 3.2 kPa. Αρκετά ισχυρό για να παράγει την πίεση του αέρα που απαιτείται για τη δημιουργία του φαινομένου Coanda. Το εξάρτημα διπλής λειτουργίας Coanda έχει επανασχεδιαστεί για να αξιοποιεί το φαινόμενο Coanda προς και τις δύο κατευθύνσεις για ένα ίσιο και λείο αποτέλεσμα χωρίς φριζάρισμα. Όλοι οι κύλινδροι τώρα σου επιτρέπουν να αλλάζεις εύκολα την κατεύθυνση της μπούκλας κατά τη διάρκεια του styling.

Να θυμάσαι, ότι μετά το λούσιμο μπορείς να χρησιμοποιήσεις το σπρέϊ Demeliss Kera-Protein που προσφέρει βαθιά ενυδάτωση, εξαλείφει το φριζάρισμα και δίνει στα μαλλιά έξτρα λάμψη. Είναι πλούσιο σε εκχυλίσματα βιολογικών φυτικών πρωτεϊνών. Εφάρμοσε στα μαλλιά πριν τα στεγνώσεις ή πριν τα ισιώσεις. Περιέχει βότανα όπως Argan, Ginseng και πράσινο τσάι και προστατεύει από τη θερμότητα. Αυτό θα πει περιποίηση!

 

Styling στη στιγμή

Μία πιο οικονομική και ιδιαίτερα αξιόπιστη λύση, αποτελεί η ηλεκτρική, περιστρεφόμενη βούρτσα μαλλιών 2σε1 BIG HAIR DUAL AS950E της Babyliss.

Είναι το απόλυτο εργαλείο styling καθώς συνδυάζει τις ιδιότητες της στρογγυλής βούρτσας και του σεσουάρ, εξασφαλίζοντας ένα μοναδικό ανάλαφρο φορμάρισμα κι ένα τέλειο επαγγελματικό αποτέλεσμα! Με τη δυνατότητα περιστροφής δύο κατευθύνσεων μπορείς να δημιουργήσεις το χτένισμα που επιθυμείς γρήγορα κι εύκολα. Διαθέτει 2 ρυθμίσεις θερμότητας καθώς και κουμπί για ρύθμιση κρύου αέρα, εξασφαλίζοντας ένα τέλειο αποτέλεσμα μεγαλύτερης διάρκειας.

 

Για τη φροντίδα των μαλλιών, φρόντισε πρώτα και τα εργαλεία…

Μετά από κάθε χρήση, τα εργαλεία σου χρειάζονται μία σύντομη περιποίηση, ώστε και στην επόμενη χρήση να είναι σε άριστη κατάσταση, έτοιμα να τα χρησιμοποιήσεις. Συγκεκριμένα, ένα gadget που θα χρειαστείς είναι το καθαριστικό βούρτσας Franck Provost Xpert Pro 0463. Ιδανικό για τον καθαρισμό και την αφαίρεση τριχών, σκόνης και άλλων υπολειμμάτων από τις βούρτσες σου, ώστε να έχεις καλύτερη απόδοση. Με αυτόν τον τρόπο παράλληλα, εξαλείφεις κάθε ενδεχόμενο ερεθισμού ο οποίος μπορεί να προκληθεί από βακτήρια που «ζουν» πάνω στις τρίχες σου.

 

Εxtra tips:

-Αν μάθεις τακτικά να φροντίζεις τα εργαλεία σου, θα τα διατηρήσεις όπως και τα αξεσουάρ σε τέλεια κατάσταση για πολύ καιρό.

-Επίλεξε τα πιο ενδεδειγμένα και πιστοποιημένα προϊόντα περιποίησης μαλλιών για τις ανάγκες σου.

-Προσάρμοσε το λούσιμό σου ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σου και θα έχεις κάνει ήδη το πρώτο βήμα για καλύτερη φροντίδα.

-Το κατάλληλο σαμπουάν είναι το πιο σημαντικό στοιχείο όσον αφορά την περιποίηση του τριχωτού της κεφαλής σου.

Μην αφήνεις τα μαλλιά σου απροστάτευτα από εξωτερικούς επιβλαβείς παράγοντες, όπως ηλιακό φως και πολύ υψηλή θερμοκρασία.

-Μετά από κάθε λούσιμο, πρέπει να χρησιμοποιείς ένα μαλακτικό ή ακόμη και μια μάσκα, ιδιαίτερα εάν τα μαλλιά σου είναι ταλαιπωρημένα, επιρρεπή στο σπάσιμο ή το φριζάρισμα. Υπάρχουν πολλά προϊόντα που στοχεύουν στις ιδιαίτερες ανάγκες του καθενός.

Στον ΚΩΤΣΟΒΟΛΟ θα βρεις όλα όσα σου χρειάζονται ώστε να έχεις τα μαλλιά σου πάντα υγιή, όμορφα και στυλιζαρισμένα. Από απλά αξεσουάρ, έως και τις πιο σύγχρονες συσκευές για απλή έως και επαγγελματική χρήση. Επισκέψου ένα κατάστημα ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ ή μπες στο kotsovolos.gr για να βρεις ό,τι ταιριάζει στις ανάγκες σου.

Μπορείς να δεις ακόμη