Πρώτη ματιά στο Google Chromecast 3ης γενιάς

 

Έπρεπε να περάσουν σχεδόν δύο χρόνια για να δούμε κάτι καινούργιο στη σειρά Google Chromecast, αφού η τελευταία αναβάθμιση της συσκευής ήταν το Chromecast Ultra το 2016.

Παρόλο που η Google δεν ανακοίνωσε το Chromecast 3ης γενιάς κατά τη διάρκεια του ετήσιου hardware event στις αρχές Οκτωβρίου, η συσκευή έγινε άμεσα διαθέσιμη στο Google Store – ξεκινώντας στις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τον Καναδά, τη Δανία, τη Φινλανδία, τη Μεγάλη Βρετανία, την Ιαπωνία, τις Κάτω Χώρες, τη Νέα Ζηλανδία, τη Νορβηγία, τη Σιγκαπούρη και τη Σουηδία.

Το Chromecast 3rd Generation έρχεται με τον ίδιο κυκλικό σχεδιασμό -με σταθερό καλώδιο HDMI και θύρα τροφοδοσίας Micro-USB, με τη διαφορά ότι διαθέτει ένα νέο ματ φινίρισμα (σε Chalk-λευκό ή Charcoal-μαύρο) και το λογότυπο “G” της Google αντί για το προηγούμενο λογότυπο του Chrome, ενώ διαθέτει ένα μικρό πλήκτρο δίπλα στη θύρα που επανεκκινεί τη συσκευή.

Σύμφωνα με την Google, το νέο Chromecast είναι 15% ταχύτερο από το υφιστάμενο μοντέλο και διαθέτει βελτιωμένη λήψη Wi-Fi 802.11ac (2.4GHz / 5Ghz) με μέγιστο antenna gain 4dBi σε σύγκριση με τα 2.1dBi του Chromecast 2ης γενιάς. Δεν είναι ξεκάθαρο αν το Chromecast 3rd Generation έχει βελτιωμένη σύνδεση Bluetooth, αφού δεν αναφέρεται κάτι σχετικό στη σελίδα προϊόντος στο Google Store. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η συσκευή δε φέρει πλέον μαγνητικό σύνδεσμο για τη διαχείριση του καλωδίου HDMI, ούτε τηλεχειριστήριο για την αναπαραγωγή περιεχομένου.

Το Chromecast 3ης γενιάς συνεργάζεσαι με συσκευές Android, iOS, Mac και Windows και υποστηρίζει ανάλυση 1080p με έως και 60 fps. Αυτό σημαίνει ότι το Chromecast Ultra παραμένει η μόνη συσκευή της σειράς με υποστήριξη 4K video. Επίσης, όπως και ο προκάτοχός του, το νέο Chromecast μπορεί εύκολα να ρυθμιστεί μέσω της εφαρμογής Google Home. Επιπλέον, η νέα γενιά Chromecast έρχεται με ενσωματωμένο το Google Assistant. Για πρώτη φορά, το media streamer της Google υποστηρίζει το δημοφιλή ψηφιακό προσωπικό βοηθό.

Επιπρόσθετα, το νέο Chromecast παρέχει στους χρήστες τη δυνατότητα αναπαραγωγής μουσικής σε συγχρονισμό με ηχεία συνδεδεμένα στις έξυπνες συσκευές της Google, όπως το Chromecast Audio. Αν κι αυτή η λειτουργία θα γίνει διαθέσιμη μέσω σχετικού update εντός της χρονιάς.

 

 

Μπορείς να δεις ακόμη