Ψηφιακή μέριμνα, παράταση για την εξαργύρωση των voucher

by Aggeliki Tsoukana

 

Είσαι γονέας μαθητή/ών ή φοιτητής;

Πληρούσες τις προϋποθέσεις και δήλωσες συμμετοχή στο πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα»;

Τότε είσαι κάτοχος του voucher αξίας 200 ευρώ.

Το διάστημα που προηγήθηκε οι νέοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με μια πρωτόγνωρη κατάσταση που απαιτούσε την κατοχή desktop, laptop ή tablet. Υπήρξαν παιδιά που δεν είχαν τη δυνατότητα αγοράς κάποιων εκ των παραπάνω, έτσι δημιουργήθηκε το πρόγραμμα της ψηφιακής μέριμνας. Είτε χρειάζεται να αντικαταστήσεις την παλιά σου συσκευή είτε να αγοράσεις μια καινούργια, με την ψηφιακή μέριμνα μπορείς.

 

 

Τι μπορεί να αγοράσει κάποιος με το voucher των 200 ευρώ;

Οι ανάγκες του κάθε παιδιού και της κάθε οικογένειας διαφέρουν, για αυτό και το πρόγραμμα δίνει μια ευελιξία στην αγορά των συσκευών. Δηλαδή ο κάθε νέος ηλικίας 4-24 ετών δικαιούται με τον κωδικό που του έχει δοθεί, να αγοράσει desktop, laptop ή tablet. Με την αγορά του desktop μπορεί να συνδυάσει και αγορά πληκτρολογίου, οθόνης ή mouse. Ωστόσο, με την αγορά laptop και tablet δεν μπορεί με το ίδιο voucher να προμηθευτεί αξεσουάρ όπως προστατευτική θήκη, ηχεία, μεμβράνη προστασίας και άλλα παρεμφερή.

Το κάθε μέλος της οικογένειας που πληροί τα κριτήρια μπορεί να πάρει ένα voucher. Το κάθε ένα είναι αξίας 200 ευρώ. Αν για παράδειγμα μια οικογένεια διαθέτει 3 vouchers και θέλει να αγοράσει ένα laptop που κοστίζει 600 ευρώ, μπορούν να συνδυαστούν οι τρεις κωδικοί προκειμένου να αγοραστεί, αλλά δεν είναι εφικτό με τη χρήση ενός κωδικού να αγοραστούν παραπάνω από ένα προϊόντα, για παράδειγμα δυο tablets αξίας 100 ευρώ το καθένα. Σε περίπτωση που η συσκευή που έχει αγοραστεί υπερβαίνει το ποσό των 200 ευρώ, τότε όπως άλλωστε είναι και λογικό, το υπόλοιπο χρηματικό ποσό το καλύπτει ο πελάτης.

 

 

Πώς και πού μπορεί να εξαργυρωθεί το voucher;

Ο κάθε επωφελούμενος μπορεί να πραγματοποιήσει τη δική του έρευνα αγοράς και να αγοράσει τη νέα του συσκευή είτε απευθείας από το κατάστημα είτε τηλεφωνικά είτε ηλεκτρονικά μέσω του site. Και στις τρεις περιπτώσεις υποχρεούται να έχει μαζί του ή να γνωρίζει τον κωδικό που αναγράφεται πάνω στο voucher που του έχει αποσταλεί, αφού τα κριτήρια του είναι ορθά.

 

Αιτήσεις και εξαργύρωση του ψηφιακού ‘‘κουπονιού’’

Οι αιτήσεις έχουν παρέλθει, όμως για όσους είναι ήδη δικαιούχοι, έχει δοθεί παράταση της δυνατότητας εξαργύρωσης το voucher των 200 ευρώ, μέχρι και τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021.

Μπορείς να δεις ακόμη