To Age of Empires IV “διδάσκει” πολεμική ιστορία

by Aggeliki Tsoukana

 

 

Λίγες σειρές παιχνιδιών έχουν σημαδέψει το είδος των real time strategy games όπως τα Age of Empires. Η σειρά θα επιστρέψει σε Xbox Series S|X και υπολογιστές στις 28 Οκτωβρίου, μετά από 16 χρόνια αποχής. Το Age of Empire IV υπόσχεται ότι θα προσφέρει μάχες με ιππότες και τοξότες, πολιορκίες κάστρων με καταπέλτες και επικές ναυμαχίες.

Πιο συγκεκριμένα, ο τίτλος θα περιλαμβάνει τέσσερις βασικές εκστρατείες, οκτώ διαφορετικούς πολιτισμούς και 35 αποστολές, οι οποίες θα καλύπτουν όλη την ιστορική περίοδο του Μεσαίωνα μέχρι την εποχή της Αναγέννησης, ενώ θα υποστηρίζει και multiplayer mode με έως και οκτώ παίκτες.

 

 

Ανεξάρτητα από το αν θα διαλέξεις να πατήσεις στα χνάρια του Τζένγκις Χαν, να ηγηθείς της επέκτασης της βρετανικής αυτοκρατορίας, να βιώσεις τον εκατονταετή πόλεμο, ή την άνοδο της Μόσχας, η κάθε αυτοκρατορία/πολιτισμός έχει τα δικά του ξεχωριστά mechanics, ενώ έχει γίνει έντονη προσπάθεια ώστε η κάθε κουλτούρα να απεικονίζεται με αυθεντικό τρόπο, τόσο μέσα από τις μονάδες, όσο και από τα κτήρια και τις βάσεις που θα χτίσεις. H προοπτική είναι η κλασσική ισομετρική των ¾, όμως το τερέν είναι πλήρως τρισδιάστατο και οι υψομετρικές διαφορές θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ώστε να δώσουν στρατηγικό πλεονέκτημα. Όσο για τις μονάδες, θα υπάρχει όριο στις 200 ανά παίκτη, οπότε σε ένα multiplayer παιχνίδι με 8 παίκτες, να είσαι έτοιμος για επικές συγκρούσεις με 1600 μονάδες επί της οθόνης!

Αν τώρα όλα αυτά σε έχουν βάλει στην πρίζα δες και το ντοκιμαντέρ που ετοίμασε η ομάδα ανάπτυξης του παιχνιδιού για τους καταπέλτες με αντίβαρο – τα γνωστά και φοβερά Trebuchet, για να μπεις για τα καλά στο κλίμα.

 

 

Έλα στην πιο K-MING ομάδα και απόλαυσε Top News, δυνατά gaming events, άπαιχτους διαγωνισμούς, ξεχωριστές προσφορές, αποκλειστικότητες και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μπορείς να δεις ακόμη